Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Θέλετε και...instant replay!

Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις... 
Έχει πλάκα η παρουσία ορισμένων παραγόντων, θεσμικών και μη, του μπάσκετ στην... στρατόσφαιρα και σε επίπεδο... επιστημονικής φαντασίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά να βάζεις "πιλοτικά" ένα άρθρο στην Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος 2011-2012 το οποίο εφαρμόζεται μόνο όπου έχει τηλεοπτικές... κάμερες!
Δηλαδή ένα άρθρο - το διάσημο πλέον άρθρο 20 - που έγινε για να εφαρμόζεται σε 2-3 γήπεδα, σε 2-3 αγώνες και αν θέλαμε να ήμασταν ακόμη πιο... καχύποπτοι, μόνο στους αγώνες των "μεγάλων" ομάδων, αφού εκεί "πάει" συνήθως η τηλεοραση!
Θέλει, λοιπόν, ο ΕΣΑΚΕ instant replay, αλλά την ίδια ώρα δεν έχει ούτε ένα τηλεοπτικό συνεργείο ή μια συνεργασία με ιδιώτες για να προβάλλει, π.χ., στιγμιότυπα απ' τους αγώνες κάθε βράδυ μέσω του site του. Και φυσικά δεν έχει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα γήπεδα για να μπορεί ένας διαιτητής να πάει στο instant replay απόφαση, που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται στο εξωτερικό - καλά, στο ΝΒΑ το εφαρμόζουν πάνω από δέκα χρόνια!
Άρα τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους πισινούς, και αυτή τη στιγμή στον ΕΣΑΚΕ - δηλαδή οι ΚΑΕ - σκέφτονται μόνο πως θα πάρουν τα "τηλεοπτικά" και τον ΟΠΑΠ. Οι ομάδες γιατί πολύ απλά κάνουν διαχείριση του κρατικού χρήματος, αφού πέραν των "δύο" της Αθήνας και ελαχίστων, κατά καιρούς, εξαιρέσεων, δεν έχουν ανθρώπους που να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Διαχείριση των χρημάτων μας κάνουν οι παραγοντάρες του μπάσκετ, με λίγα λόγια, τις κάμερες στα γήπεδα και τα led  θα κοιτάξουν να έχουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: