Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πάρτι ο Ολυμπιακός, προκρίθηκε στους "16"


Πάρτι έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καντού και επικράτησε με 86-61 φτάνοντας τις πέντε νίκες στην Ευρωλίγκα! Πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Νανσί, όχι όμως για την πρόκριση στους "16" αλλά για τη θέση που θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός.  Οι «ερυθρόλευκοι» που προκρίθηκαν –άσχετα με το αποτέλεσμα της Μπιλμπάο-  έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου αν τη ίδια στιγμή η Καντού κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε.


Oι Πειραιώτες το ήθελαν πολύ και το απέδειξαν πάνω στο παρκέ από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και έπειτα. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς περιόρισαν τα λάθη τους και βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν με αποτέλεσμα στο 28’ να προηγηθούν ακόμη και με 19 πόντους διαφορά (57-38) μετά από εύστοχο τρίποντο του Κέιλιν Λούκας. Όλα κυλούσαν ρολόι για τους «ερυθρόλευκους» παρότι ο Βασίλης Σπανούλης ήταν στο πάγκο σε εκείνο το διάστημα.

Το… κερασάκι μπήκε με το εντυπωσιακό τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στην εκπνοή της τρίτης περιόδου (63-44) αφού ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Καντού. Στη συνέχεια η αναμέτρηση μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία και το μυαλό όλων βρισκόταν στην τελευταία αγωνιστική και την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Νανσί.

Tα δεκάλεπτα:  18-12, 38-29, 63-44, 86-61.


Δεν υπάρχουν σχόλια: