Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτα νίκη, μετά διαφορά θέλει ο Μαρκόπουλος σήμερα (19.45, ΕΤ-3) στο ΠΑΟΚ-Ρίγα


Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη και διαφορά οχτώ πόντων σήμερα (19.45, ΕΤ3) στο "Παλατάκι" για να έχει το πάνω χέρι στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup. Πρώτα όμως ο Μαρκόπουλος ζήτησε το ροζ φύλλο αγώνα.


Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως “είναι ένα κρίσιμο ματς. Εμείς θέλουμε πάση θυσία τη νίκη για να ελπίζουμε ότι θα προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κι αν τα καταφέρουμε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Σαφώς και μας ενδιαφέρει η διαφορά, αλλά πρώτα μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε το παιχνίδι, διότι έτσι και με νίκη στη Γαλλία, αλλά και με φυσιολογικό αποτέλεσμα στον αγώνα της Ρίγα με την Κίμκι την τελευταία αγωνιστική θα περάσουμε. Αν όμως κερδίσουμε και με διαφορά μεγαλύτερη των επτά πόντων θα είναι καλύτερα”.
Πρόσθεσε πως “η Ρίγα είναι μία γρήγορη ομάδα, που προσπαθεί να σουτάρει με ταχύτητα, έχει την ευχέρεια στα τρίποντα κι εμείς πρέπει να σταματήσουμε το γρήγορο ρυθμό που θα προσπαθήσει να δώσει στον αγώνα και να επιβάλλουμε πιο αργό τέμπο».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και την παρουσία του κόσμου, ο Μαρκόπουλος τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υπάρχουν προβλήματα, χθες δεν έκαναν δύο παίκτες προπόνηση, σήμερα δεν προπονήθηκε ένας ακόμη, θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον Αντριουσκεβίτσιους γιατί έως τώρα δεν έχει προπονηθεί καθόλου. Είναι πάντως ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσει ο κόσμος και οι παίκτες σίγουρα έχουν ανάγκη από την βοήθεια του κόσμου σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια”.
Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Καλαμπόκης επισημαίνοντας πως “θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να το πετύχουμε. Ανάλογα και με την ροή του αγώνα κάποια στιγμή θα σκεφτούμε και την διαφορά, αλλά αυτό που προέχει είναι να κερδίσουμε και να είναι αφορμή αυτό το παιχνίδι για ένα νέο ξεκίνημα. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι, κάτι που δεν κάναμε στον πρώτο αγώνα και να περιορίσουμε τα ατού τους που είναι στην περιφέρεια, αλλά κι εμείς, εκτός από την καλή άμυνα, να βρούμε μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση για να μην είμαστε προβλέψιμοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: