Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ: Και να κέρδιζαν, τι θα γινόταν;

Έχασαν μέσα απ' τα χέρια τους τις νίκες και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης με ομάδες που είχαν περισσότερες λύσεις και ήξεραν πως να διαχειριστούν τα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Όχι "γιουρούσια" και επαναφορά της μπάλας ο κοντός στον ψηλό και ο ψηλός (Γκορί) στον... κανένα. 

Ήδη ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και στρέφεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Άρης έχει ελπίδες πολλές για να περάσει, και πιστεύουμε ότι θα το κάνει. Εδώ έρχεται ο σκληρός ρεαλισμός που λέει ότι ακόμη κι αν κέρδιζαν και οι δύο, τι θα γινόταν; Ποιος θα συγκινούνταν; Ποιος θα πήγαινε στο γήπεδο παραπάνω από 500-1000 άτομα απ' όσα ήδη πάνε; Ποιος θα πλήρωνε παραπάνω απ' αυτούς που ήδη πλήρωσαν ή λένε ότι πλήρωσαν; Κανείς...
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ελπίζουν σε σποραδικά θετικά αποτελέσματα, κι ας είναι αυτή η "βιτρίνα" που "τραβάει" τους... χορηγούς! Ποιους χορηγούς; Των 500 ευρώ; Αν δε δει ο άλλος γεμάτο γήπεδο, δύσκολα θα σου δώσει δέκα χιλιάρικα.
Πού θα πήγαινε ο ΠΑΟΚ έτσι και προκρινόταν; Πού θα πάει ο Άρης έτσι και προκριθεί; Σε έναν όμιλο με την Κίμκι, την Βιλερμπάν ή την Βαλένθια και τη Ντόνετσκ. Εντάξει, δε λέμε να μην "κατεβαίνουν" να παίζουν, αλλά να συγκεντρωθούν - και μαζί κι εμείς, ο κόσμος - σε έναν ρεαλιστικό στόχο.
Ποιος είναι αυτός; Να προωθηθούν τα νέα παιδιά και να υπάρξει υπομονή απ' όλους! Μπορούμε; Αν όχι, θα είμαστε άξιοι μιας μοίρας που μόνοι μας, με τα λάθη του παρελθόντος, δημιουργήσαμε. Οπότε τώρα ας φτιάξουμε, αν μπορούμε, κάτι απ' το μηδέν.
Φτάνουν οι μισθοφόροι και οι υπερβολικές απαιτήσεις του κόσμου που νοσταλγεί τον Γκάλη και τον Πρέλεβιτς. Νέα παιδιά, υγεία, και φτου κι απ' την αρχή! Ας δουν τα παιδιά μας, τουλάχιστον, μια άλλη επιτυχία, εμείς κάτι... προλάβαμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: