Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αποχώρησε η 4πλη υποψηφιότητα Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Κροατίας για το Ευρωμπάσκετ του 2015!

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η FIBA Europe, καθώς οι ομοσπονδίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Κροατίας απέσυραν την κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015 λόγω αμφιβολιών επί της διαδικασίας.

Οι τέσσερις χώρες είχαν σχεδιάσει να οργανώσουν από κοινού το μεθεπόμενο Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν έμειναν ικανοποιημένες από όσα έκανε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. «Αποχωρούμε εξαιτίας των ισχυρών αμφιβολιών που έχουμε σχετικά με τον επαγγελματισμό αλλά και για την έλλειψη εμπιστοσύνης στην διαδικασία αξιολόγησης της υποψηφιότητας μας από την FIBA Europe», είπαν από κοινού με ξεκάθαρες αιχμές κατά τις FIBA Europe ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Ζαν Πιερ Σιουτά και ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας Ινγκο Βέις. Μάλιστα ο τελικός του Ευρωμπάσκετ, θα γινόταν με βάση το σχέδιο αυτό στο Παλέ Ντε Μπερσί στο Μαρούσι. «Κατά την αξιολόγηση υπήρξαν διαδικασίες οι οποίες δεν ήταν σοβαρές και επαγγελματικές. Η FIBA Europe δεν συμμερίζεται το όραμά μας για την ανάπτυξη και την προώθηση της διοργάνωσης», συμπλήρωσε ο Σιουτά και κατέληξε ο Βέις: «Αποσυρόμαστε με βαριά καρδιά γιατί ήμασταν ενθουσιασμένοι και ήμασταν σίγουροι για την υποψηφιότητα μας. Αυτή η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους τέσσερις προέδρους των Ομοσπονδιών που εμπλέκονται στην παρούσα αίτηση» .

Στη Γαλλία θεωρούν μεγάλο πλήγμα για το μπάσκετ της χώρας αυτή την εξέλιξη και κατηγορούν την FIBA Europe για όσα έγιναν. Πλέον, η μόνη υποψήφια για τη διοργάνωση του 2015 είναι η Ουκρανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: