Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σπουδαίο "διπλό" του Άρη στην Καβάλα!

Σπουδαία νίκη για τον Άρη που "πέρασε" απ' την Καβάλα, πιστοποιώντας την ανοδική του πορεία, με 60-68. Ήταν η δεύτερη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα, ενώ η Καβάλα γνώρισε την 4η της ήττα.

Ο Άρης επέβαλε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό του και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 68-60, στην ομώνυμη πόλη απέναντι στην Καβάλα.
Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και σημείωσαν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα Basket League ΟΠΑΠ.
Ο Δημήτρης Τσαλδάρης σημείωσε 13 πόντους, ενώ ο Ντέιβις πρόσθεσε 11. Πρώτος σκόρερ για τον Άρη ήταν ο Χρήστος Ταπούτος, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, πετυχαίνοντας 18 πόντους.
Για το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, ο Πάσαλιτς σημείωσε 15 πόντους, ενώ 13 είχε ο Σωτήρης Καραποστόλου.
Ο αγώνας:
Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Βαγγέλης Αλεξανδρή με τον Γιώργο Μπόγρη πήραν προβάδισμα 6 πόντων (2-8) στο 3' του ματς και με 1/2 βολές του Τζέιμς αποσπάστηκαν με 9 πόντους (6-15).
Με αυτόν τον τρόπο και παρά τις προσπάθειες της Καβάλας το πρώτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα προβάδισμα επτά πόντων για τον Άρη (8-15), ύστερα από 2/2 βολές του Καραποστόλου.
Στη συνέχεια, ο Άρης μπήκε με την ίδια διάθεση, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ντέιβις με όμορφη προσπάθεια θα κάνει το 16-30 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν ανεβάσει ξανά ρυθμό στο παιχνίδι τους και δεν επέτρεψαν στο συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη να πλησιάσει.
Ο Δημήτρης Τσαλδάρης θα κάνει το 20-32 για τον Άρη με ακόμα δύο ελεύθερες βολές από τον Σωτήρη Καραποστόλου να διαμορφώνουν το 22-34, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο κλειστό της Καλαμίτσας.



Στην τρίτη περίοδο, η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει την διαφορά από τον Άρη, ο οποίος έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Πάσαλιτς θα καταφέρει να ρίξει την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους δέκα πόντους (32-42), αλλά οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να έχουν το προβάδισμα.
Ο Στεφανίδης θα κάνει το 39-47 με δύο εύστοχες βολές, ενώ ο Τζέιμς με 1/2 θα κάνει το 39-48, σκορ με το οποίο θα ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο.
Τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει και με τρίποντο του Κοστόβ μείωσε σε 53-62. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Άρη δεν θα χάσουν την αυτοσυγκέντρωση και θα καταφέρουν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι το δεύτερο στο πρωτάθλημα με 68-60.
Τα δεκάλεπτα: 8-15, 22-34, 39-48, 60-68.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 15(3), Αγγελόπουλος 9(1), Τέιλορ, Στεφανίδης 2, Πιεβάλιτσα, Καραθανάσης, Γεωργάκης, Κοστόβ 7(1), Καραποστόλου 13, Σίμτσακ 10, Ο'Μπράιαντ 4.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κερούς 6, Ταπούτος 18(3), Τζέιμς 8, Τσαϊρέλης, Ντέιβις 11(3), Κρούσιτς, Μπόγρης 6, Μάλντροου 6, Τσαλδάρης 13(1), Βεργίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: