Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ένα ριμπάουντ ρε παιδιά! Ήττα του Άρη μέσα απ' τα χέρια του απ' τη Νίμπουρκ με 78-72

Μοιραίος ο Τζέιμς...
Τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ (50 πήρε η Νίμπουρκ, 40 ο Άρης) των τελευταίων στιγμών του αγώνα στέρησαν τη νίκη από τον Άρη, καθώς η Νίμπουρκ ήταν αυτή που επικράτησε με 78-72, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup. Πλέον ο Άρης θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική με τη Ρουντούπις, στο Παλέ, για να προκριθεί ως 2ος του ομίλου στους "16" του Eurocup. 


Οι Θεσσαλονικείς ήταν μπροστά με 72-67 δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά δεν έδειξαν ψυχραιμία στη διατήρηση του αποτελέσματος. Πολύ καλός επιθετικά ο Ντομινίκ Τζέιμς με 28 πόντους, ενώ σπουδαία δουλειά έκανε και ο Μπόγρης, έχοντας 10 πόντους και εφτά ριμπάουντ.

Απόλυτα αποφασισμένος να πιστοποιήσει την ανοδική του πορεία μπήκε στο παρκέ ο Άρης, ο οποίος στο τρίτο λεπτό βρέθηκε μπροστά με 10-6 ύστερα από καλάθι του Τζέιμς. Οι Τσέχοι ανέκαμψαν στη συνέχεια και πραγματοποίησαν 12-0 σερί, κρατώντας το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (20-16).

Η καλή άμυνα του Άρη εγκλώβισε τους γηπεδούχους και σε συνδθσαμό με τις σωστές επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξεκίνησε με ένα 10-0 σερί και πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα, πήρε διαφορά έξι πόντων (26-20) με τρίποντο του Μούλντροου. Με αιχμή τον Λόρενς, η Νίμπουρκ ανέκαμψε εκ νέου και πέρασε μπροστά με 27-26 στο 18'. Μέχρι το ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με το δεύτερο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 34-31 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι προσπάθειες των Τσέχων να αναπτύξουν διαφορά έπεφταν πάντα πάνω στον πολύ καλό Τζέιμς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Άρη να βρίσκεται συνεχώς σε απόσταση βολής, αλλά και να περνάει με βραχεία κεφαλή μπροστά. Η θέληση για νίκη ήταν εμφανής και από τις δύο ομάδες με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 55-53 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο ασταμάτητος Ντομινίκ Τζέιμς συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι της Νίμπουρκ και στο τελευταίο μέρος του αγώνα φτάνοντας έξι λεπτά πριν το φινάλε τους 26 πόντους με καλάθι που έδωσε προβάδισμα (61-59) στους "κίτρινους". Πέρα από τον Τζέιμς, σημαντικούς πόντους στα επόμενα λεπτά πέτυχαν και ο Μπόγρης με τον Τσαλδάρη, με τον δεύτερο μάλιστα να ανεβάσει με τρίποντο το προβάδισμα του Άρη στους πέντε πόντους (72-67) δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ματς.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογα καλή για τους Θεσσαλονικείς, αφού το τρίποντο του Σίμονς και η βολή (1/2) του Μπέντα έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ του Τζέιμς έγειραν την πλάστιγγα στους γηπεδούχους, οι οποίοι με δίποντο του Πούμπρλα πέρασαν μπροστά με 73-72 και ανάγκασαν τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να ζητήσει τάιμ άουτ, 43'' πριν τη λήξη.

Η επίθεση του Άρη χάθηκε, ο Τζέιμς χρεώθηκε με το πέμπτο του φάουλ και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω με 75-72, 23'' πριν το τέλος. Το τρίποντο του Τσαλδάρη στη συνέχεια ήταν άστοχο και η Νίμπουρκ απόλυτα εκμεταλλευόμενη τα λάθη της ελληνικής ομάδας, έφτασε στο τελικό 78-72...

Διαιτητές: Πατέρνικο - Κοβάλσκι - Οζολς.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 34-31, 55-53, 78-72.
ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Γκίνζμπουργκ): Μπέντα 14, Σοκολόφσκι, Πούμπρλα 13 (1), Λόρενς 11 (2), Αμπραμς 7 (1), Νέτσας, Σίμονς 22 (2), Ουίλσον 3, Λένζλι, Νέιμικ 8.
ΑΡΗΣ (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κερούς 6, Ταπούτος 4, Τζέιμς 28, Ντέιβις 6 (2), Κρούσιτς, Μπόγρης 10, Μούλντροου 7 (1), Τσαλδάρης 8 (2), Βεργίνης 1.

Πηγή: Basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: