Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τσαλδάρης: "Ο Άρης είναι σαν ένα μωρό!"


Ο Άρης θέλει τη νίκη μέσα στη Τσεχία επί της Νίμπουρκ σήμερα (19.00) για να κάνει το πιο σημαντικό βήμα πρόκρισης και πρωτιάς στον όμιλο και να πάρει ρεβάνς για την ήττα στη πρεμιέρα των ομίλων του Eurocup...


Η αποστολή του Άρη βρίσκεται από το μεσημέρι στην πόλη Παρντουμπίτσε, όπου και θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας – και όχι στη φυσική έδρα της ομάδας αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωλίγκας – αύριο το απόγευμα. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης υπογράμμισε πως “είναι ένας κρίσιμος αγώνας που γίνεται ακόμη πιο σημαντικός μετά την ήττα της Νίμπουρκ μέσα στην έδρα της από τη Ρουντούπις. Αυτό το αποτέλεσμα έχει μπερδέψει την κατάσταση στον όμιλο. Για εμάς ο αγώνας με την Νίμπουρκ είναι ένα ακόμη τεστ για την ανοδική πορεία που διαγράφουμε στις τελευταίες μας αναμετρήσεις”, προσθέτοντας πως “έχουμε επίσης ένα επιπλέον κίνητρο μετά την ήττα μας στο Αλεξάνδρειο από την συγκεκριμένη ομάδα να θέλουμε να τους κερδίσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να πάρουμε την ρεβάνς”.
Ρωτήθηκε για την συνεχή βελτίωση που παρουσιάζει ο Άρης έχοντας κερδίσει τους πέντε από τους τελευταίους έξι αγώνες και απάντησε πως “σιγά σιγά γινόμαστε άλλη ομάδα. Αλλάζουμε και μεταμορφωνόμαστε σαν ένα μωρό που όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει. Έτσι και η ομάδα μας κάθε βδομάδα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Νίμπουρκ θεωρώ ότι έχουμε παρουσιάσει μεγάλη διαφορά και έχουμε βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό όμως δεν πρέπει να το λέμε μόνο στα λόγια, αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.
Οι κίτρινοι με νίκη δεν εξασφαλίζουν μαθηματικά ούτε την πρόκριση, ούτε την πρώτη θέση, κάνουν όμως ένα τεράστιο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση. “Πάμε να παλέψουμε απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Από την εικόνα που μας είχε δείξει η Νίμπουρκ, δεν πιστεύαμε ότι θα έχανε μέσα στην έδρα της από την Ρουντούπις. Να που έγινε όμως και αυτό, οπότε μας δίνει την δυνατότητα να αγωνιστούμε σκληρά και αν είμαστε καλοί να τους κερδίσουμε με την σειρά μας. Με αυτόν τον σκοπό ήρθαμε στην Τσεχία για να τους αντιμετωπίσουμε”, επεσήμανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής προσθέτοντας πως για να τα καταφέρουμε πρέπει να πιάσουμε πάρα πολύ καλή απόδοση όπως έκανε η Ρουντούπις. Χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή και να βάλουμε σε τάξη την κούραση από τα συνεχόμενα κουραστικά ταξίδια και τις πολλές ώρες πτήσεων”.
Ο τεχνικός των κίτρινων ρωτήθηκε, επίσης, για την πρόοδο που παρουσιάζει η ομάδα του μέσα στο παρκέ και απάντησε πως “οι απαιτήσεις είναι πολλές όταν μιλάμε για τον Άρη. Από την αρχή της χρονιάς στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει. Οι πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις, όπως επίσης η υψηλή απόδοση που πιάνουμε και η βελτίωση στο παιχνίδι μας έχουν ως αποτέλεσμα να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση μας. Παράλληλα μεγαλώνουν την διάθεση μας για δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά και να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Ξεπερνώντας την κάθε δυσκολία μπορούμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται”.

Πηγή: Basketnet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: