Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Πρίφτης στον ΣΕΠΚ -Δηλώσεις Νίκου για την Καβάλα

Η τακτική συνάντηση των προπονητών του ΣΕΠΚ Β. Ελλάδος έγινε την Δευτέρα (5/12/2011) όπως πάντα στα γραφεία του Συνδέσμου στην Μίκρα Θεσσαλονίκης. Βασικός ομιλητής ήταν ο προπονητής της Καβάλας και άμεσος συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στην εθνική Ελλάδος, Δημήτρης Πρίφτης. 

Ο coach αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πρόγραμμα της εθνικής στην Λιθουανία.
Συνέχισε με την ομάδα της Καβάλας και τελείωσε με την σχέση coach - παικτών κάτι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Στην συγκέντρωση που είχε χρόνο ρεκόρ 2,5 ωρών μετείχαν οι σύμβουλοι του ΣΕΠΚ Θ. Ροδόπουλος και Σ. Ηλιάδης, ενώ ο Σ. Μαρκόπουλος απουσίασε λόγω υποχρεώσεων του στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ. Η επόμενη συγκέντρωση καθορίστηκε για την Δευτέρα 16/1/2012.


* Ο Θωμάς Νίκου, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν βρίσκεται από τη θέση του άμεσου συνεργάτη στο πλευρό του Δημήτρη Πρίφτη, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη σπουδαία νίκη επί του πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και τη βαριά ήττα που την ακολούθησε από τον Κολοσσό.Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Καβάλας:
"Το καλοκαίρι η ομάδα προσπάθησε να αναπληρώσει κάποιους παίκτες και τα κατάφερε ως ένα σημείο. Πλέον ήμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην άμυνα κάτι που μαρτυρούν και τα νούμερα, ενώ στην επίθεση προσπαθούμε να πηγαίνουμε πιο ομαδικά χωρίς όμως να το πετυχαίνουμε πάντα. Έχουμε ξεκινήσει καλά ίσως να μπορούσαμε και ακόμα καλύτερα, καθώς η ήττα από τον Ηλυσιακό μας πόνεσε πολύ.
Με σκληρή δουλειά προσπαθείς να πιέσεις τα πράγματα προς μία κατεύθυνση που είναι η νίκη. Ο κόουτς Πρίφτης κάνει κάθε μέρα τα αδύνατα δυνατά για να μας κρατάει σε εγρήγορση και προσγειωμένους, ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρά τις τέσσερις νίκες που έχουμε στόχος μας παραμένει η παραμονή".

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις τον Πρωταθλητή Ευρώπης:
"Μόνο εύκολο δεν είναι. Πρέπει να γίνουν απίστευτες συγκυρίες. Εμείς βρήκαμε τον Παναθηναϊκό κουρασμένο από τα ταξίδια αλλά και ψυχολογικά. Παράλληλα ευτυχήσαμε να έχουμε φοβερή ευστοχία. Υπήρχε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση από τον κόουτς και διαλέξαμε να κάνουμε κάποια πράγματα στην άμυνα. Πήραμε κάποια ρίσκα που μας βγήκαν και τελικά ήρθε η νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος για τα δεδομένα της Καβάλας".

Για το αν σπεύσει να βάλει στο βιογραφικό του αυτή τη νίκη:
"Είναι μία νίκη. Είναι απλά ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν έρχεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι καλό αλλά και μόνο το γεγονός ότι παίζεις αντίπαλος με τέτοιες ομάδες αξίζει να το βάλεις στο βιογραφικό σου. Μία τέτοια νίκη δίνει αίγλη για λίγο".

Για την ήττα από τον Κολοσσό:
"Την εβδομάδα που προηγήθηκε ο κόουτς έκανε πολλά μίτινγκ πριν τις προπονήσεις, καθώς γνώριζε ότι υπήρχε κίνδυνος μετά από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Προσπάθησε να επηρεάσει το μυαλό των παικτών και το υποστήριξε αυτό κάνοντας συνεχώς σκληρές προπονήσεις. Το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει παρότι έγινε φοβερή προσπάθεια όλη την εβδομάδα. Σε ένα βαθμό το βρίσκω ανθρώπινο, όμως δεν κοιτάμε την ήττα από τον Κολοσσό ως ένα μεμονωμένο γεγονός, το βλέπουμε πιο μακριά. Γενικά η απόδοση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι ένα κομμάτι που κοιτάμε. Αν βγάλουμε όσα κάνουμε και δουλεύουμε στη προπόνηση τότε είμαστε σε καλό δρόμο και σε αυτό το κομμάτι. Για τον κόουτς και για εμένα είναι σημαντικό να βλέπουμε την ομάδα να παίζει καλά. Αυτή είναι η ευχαρίστηση μας".

Για τους στόχους της Καβάλας:
"Ο κόουτς έδωσε το στίγμα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Στόχος είναι να κερδίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όπως είπε οι 8 νίκες θεωρεί ότι είναι ικανές να μας εξασφαλίσουν κάτι τέτοιο οπότε αυτός είναι ο αρχικός μας στόχος. Όσο πιο γρήγορα έρθει η παραμονή τόσο πιο ελεύθερα θα μπορούμε να παίξουμε στη συνέχεια προκειμένου να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε περισσότερο ταλαντούχους παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής και να τους βοηθήσουμε δίνοντας τους περισσότερες ευκαιρίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: