Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ζούρος: "πρόκληση για εμάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Ο Ηλίας Ζούρος δεν έδειξε, σε δηλώσεις του στο "Φως", να συμφωνεί με τον όρο "φαβορί" που ακολουθεί την Ελλάδα και έσπευσε να εξηγήσει ότι το επίπεδο του προολυμπιακού θα είναι άκρως υψηλό, υπογραμμίζοντας ότι "μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι...", ενώ χαρακτήρισε και "πρόκληση" την παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Λονδίνο...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Ζούρος στο "Φως":

"Η Βενεζουέλα είναι μακριά, αλλά θα πάμε για να διεκδικήσουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και μετά το προολυμπιακό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια πρόκληση για όλους μας η συμμετοχή της Εθνικής στο Λονδίνο. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις".

Για το επίπεδο του ανταγωνισμού, που το περιμένει υψηλό:

"Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα όταν θα ταξιδέψουμε μέχρι την Βενεζουέλα. Αυτή τη στιγμή μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τη δυναμικότητα των ομάδων. Προφανώς, η Ρωσία θα είναι ισχυρή όπως είδαμε και στο Ευρωμπάσκετ και μια από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για να πάνε στο Λονδίνο. Θα πρέπει να δώσουμε ανάλογη προσοχή στην ΠΓΔΜ με βάση όσα έκαναν φέτος και να περιμένουμε μια πιο δυνατή Λιθουανία, αφού θα καλύψει ορισμένες από τις απουσίες που είχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με δυο λόγια, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η πρόκριση είναι εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο ισχύει".

Για τον λιγοστό χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του για την προετοιμασία της ομάδας:

"Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε κάτι. Ξέρουμε βέβαια πότε θα τελειώσει το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν γνωρίζουμε, όμως, τι θα γίνει ας πούμε στην Ιταλία όπου αγωνίζονται τρία μέλη της Εθνικής (Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσής) και οι οποίοι ενδέχεται να βρίσκονται αντιμέτωποι στον τελικό των ιταλικών πλέι οφ. Μπορεί λοιπόν να κάνουμε προετοιμασία δυο εβδομάδων, μπορεί και λιγότερο. Σημασία έχει να είμαστε όλοι καλά και κυρίως οι παίκτες που θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: