Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αλεξανδρής: "Τα επόμενα χρόνια αυτή η ομάδα θα διεκδικεί το πρωτάθλημα"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν ήταν σκασμένος αυτή τη φορά. Ήταν στενοχωρημένος, αλλά ψύχραιμος και δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του παρότι έκαναν κρίσιμα λάθη στο φινάλε και έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι. 

Ο τεχνικός του Άρη έκανε δηλώσεις στον "ΑΡΗΣ FM" τονίζοντας πως "δεν είμαι αναστατωμένος, είμαι λίγο προβληματισμένος, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι η ομάδα αποκτά χαρακτήρα νικητή και μαθαίνει να παίζει σε δύσκολες έδρες, με δύσκολους αντιπάλους. Προσπαθεί να επιβάλλει τις αρχές που θέλει μέσα στο παιχνίδι, στον ρυθμό του αγώνα, στην άμυνα, στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων. Στο τέλος τα παιδιά με στενοχώρησαν. Δεν είχα θυμό. Είναι κάτι που δουλεύουμε πολύ αυτό το κομμάτι και περιμένουμε βελτίωση στην πράξη".

Πρόσθεσε πως "τον τελευταίο μήνα σε όλα τα παιχνίδια έχουμε ολιγωρίες με κακές άμυνες και παράβαση κανονισμών ειδικά μετά από τάιμ άουτ. Για πέμπτο παιχνίδι λέμε να μη δεχτούμε τρίποντο και δεχόμαστε τρίποντο! Κρατάμε τα 38 λεπτά που η ομάδα είχε άψογη εμφάνιση και θα αναλύσουμε εγώ και ο Σωτήρης (Μανωλόπουλος) τα δύο τελευταία λεπτά, για να μεταφέρουμε τα λάθη στους παίκτες. Αποκτάει, όμως, η ομάδα το πνεύμα του νικητή, μακάρι να το κάνει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Επαναλαμβάνω ότι είμαι περήφανος γι' αυτήν την ομάδα. Τα παιδιά χτίζουν τώρα χαρακτήρα, έχουμε απειρία, αλλά δεν αφήνουμε στην άκρη την προσπάθεια που κάνουν και είναι μεγάλη. Μη ξεχνάμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να παίζουμε δύο παιχνίδια την βδομάδα...".

Ο τεχνικός του Άρη παρατήρησε ότι "βλέπω μια βελτίωση, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά στη νοοτροπία. Τα παιδιά γίνοται μια οικογένεια και τους ενόχλησε και τους ίδιους όπως έχασαν. Είναι νέα παιδιά πρέπει να τα στηρίξουμε και χρειαζόμαστε και τον κόσμο. Τα επόμενα χρόνια αυτή η ομάδα θα διεκδικεί το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε".

Κατέληξε λέγοντας πως "παίξαμε με μια ομάδα που έχει έξι Αμερικανούς και με ιδιαίτερες καριέρες και έχει το δεκαπλάσιο προϋπολογισμό από μας. Στις λεπτομέρειες χάσαμε, ίσως γιατί δεν έχουμε ακόμα όλοι την ωριμότητα που απαιτείται. Είμαι αισιόδοξος για την πρόοδο που έχουν αυτά τα παιδιά. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου και το Σάββατο με τον Ηλυσιακό, για να πάρουν κουράγιο και οπωσδήποτε την Τρίτη, γιατί είναι εξαιρετική ομάδα η Ρουντούπις, να κερδίσουμε έστω και με έναν πόντο και να προκριθούμε" και αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου στην Τσεχία: "Μας έδωσαν πολύ κουράγιο. Και μόνο που ήρθαν εδώ και μας βοήθησαν, μας άλλαξαν όλη τη διάθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: