Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ταπούτος: "δεν ήθελα να πουλήσω τον Άρη" (και ένα δικό μας σχόλιο)

Η αγάπη του Χρήστου Ταπούτου για τον Άρη και η επιθυμία να μείνει κοντά στην οικογένειά του και στη νεογέννητη κόρη του, ήταν οι δυο βασικοί λόγοι που τον έκαναν να απορρίψει τις δυο προτάσεις από την Τουρκία. Ο 29χρονος παίκτης ξεκαθάρισε ότι... δεν το κουνάει από τον Άρη και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα και να γίνουν πληρωμές. Συνέντευξη στο Λίμπερο και κείμενο απ' το Pressaris.gr 

Υπήρξε μια πρόταση από την Μερσίν και μια κρούση από την Τουρκ Τέλεκομ αλλά δεν δέχθηκα γιατί δεν ήθελα να «πουλήσω» την ομάδα και τους συμπαίκτες μου και γιατί δεν μπορούσα αυτή την στιγμή να αφήσω την οικογένεια μου και να πάω στο εξωτερικό. Και πέρυσι υπήρξαν κρούσεις για να αγωνιστώ στην Ισπανία αλλά δεν προχώρησα τις συζητήσεις, θεωρώ ότι τότε και τώρα το καλύτερο για μένα ήταν να μείνω στον Άρη», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Άρη, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero».

Ο στόχος των κίτρινων είναι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου και να τον φέρουν στο Αλεξάνδρειο. «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και από την αρχή το στοίχημα για όλους στην ομάδα ήταν να φέρουμε τον κόσμο του Άρη πίσω στο γήπεδο και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει σε καλό βαθμό έως τώρα. Είδαμε το γήπεδο να γεμίζει σχεδόν σε ένα ευρωπαϊκό αγώνα, με μια άσημη αντίπαλο και με το παιχνίδι να μεταδίδεται από την τηλεόραση. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και θέλουμε να γεμίζει το γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια αν γίνεται», επεσήμανε ο Ταπούτος και πρόσθεσε:

«Στην ομάδα εγώ και ο Δημήτρης (σ.σ. Τσαλδάρης) είμαστε οι πιο έμπειροι και οι υπόλοιποι είναι πολύ νέα παιδιά. Μέχρι στιγμής αυτή η μίξη της δικής μας εμπειρίας και της όρεξης που έχουν τα παιδιά δείχνει να αποδίδει και φέρνει αποτελέσματα».

Οι παίκτες του Άρη έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να αφήσουν τα οικονομικά προβλήματα εκτός γηπέδου όμως θα πρέπει θα λυθεί το θέμα αυτό για να μην υπάρχει αυτό το κλίμα αβεβαιότητας. «Δεν θέλουμε να μας επηρεάζει και πρέπει να είμαι αισιόδοξος γιατί αλλιώς δεν μπορείς να κοιτάξεις μπροστά. Είναι στο χέρι των παραγόντων της ομάδας να κάνουν αυτό που πρέπει και να μείνει η ομάδα όπως είναι τώρα. Εμείς έχουμε υπομονή αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν και πληρωμές ώστε να συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα. Στα αποδυτήρια είμαστε μια οικογένεια και συζητάμε για τα πάντα όλα τα παιδιά, σίγουρα η κατάσταση μας επηρεάζει αλλά για την ώρα δεν φαίνεται, αν συνεχιστεί όμως αυτή η κατάσταση και τα πράγματα σοβαρέψουν περισσότερο τότε θα φανεί σίγουρα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο», είπε και συμπλήρωσε:

«Η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο και πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια που ακολουθούν αλλά θα πρέπει να κάνουν κάτι και οι παράγοντες. Σίγουρα σε άλλες εποχές ήταν καλύτερα τα πράγματα και υπήρχαν πιο πολλά αγαθά για τους παίκτες, ίσως μάλιστα να ήταν και υπερβολικές οι αμοιβές τότε αλλά τώρα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μια λύση για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ομάδα. Υπάρχει το θέμα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, με το οποίο θα διασφαλιστούν τα χρήματα μας αλλά περνά ο καιρός και δεν γίνεται τίποτε, έτσι είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία, δεν μπορούμε να ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα».

Μετά το κακό ξεκίνημα, η ομάδα έχει αρχίσει να δείχνει χαρακτήρα και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. «Μου αρέσει η προσπάθεια και το πάθος που βγάζει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Μιλάω με τον κόσμο του Άρη και μου λένε ότι αυτό θέλουν να βλέπουν και κάνουν συγκρίσεις με την ποδοσφαιρική ομάδα, που δεν δείχνει τέτοια εικόνα όπως εμείς. Μπαίνουμε στο γήπεδο πάντα για την νίκη άσχετα με τον αντίπαλο και άσχετα με τα προβλήματα που υπάρχουν, τα αφήνουμε όλα απ' έξω και στο γήπεδο δίνουμε τα πάντα για την νίκη. Ο κόσμος του αντιλήφθηκε αυτό πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ενώ και με τον ΠΑΟΚ είχαμε καλή απόδοση, θέλουμε όμως να συνεχίσουμε την δουλειά και να γίνουμε πολύ καλύτεροι στην συνέχεια».

Η Εθνική ομάδα είναι πάντα στο μυαλό του Ταπούτου αλλά όπως δήλωσε η κλήση του είναι θέμα άλλων. «Σκέφτομαι την Εθνική, υπάρχει πάντα στο μυαλό μου, έχω κάνει καλές χρονιές αλλά δεν κλήθηκα ποτέ, έστω για μια προετοιμασία. Προσπαθώ πάντα να δείχνω καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην διάρκεια της σεζόν και δεν ξέρω γιατί δεν κλήθηκα, άλλοι αποφασίζουν για αυτό».

Ο 29χρονος παίκτης ρωτήθηκε για την βελτίωση που δείχνει στο σουτ και ειδικά στο τρίποντο απαντώντας πως «έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια σε πολλούς τομείς, φέτος όντως έχω βελτιώσει το τρίποντο καθώς δούλεψα το καλοκαίρι με τον Γιώργο Κυριαζή. Ο Γιώργος παρακολουθεί το παιχνίδι μου στην διάρκεια της σεζόν, εντοπίζει τις αδυναμίες μου και το καλοκαίρι δουλεύουμε πάνω σε αυτές. Είναι 4 καλοκαίρια τώρα που αφιερώνω πολύ χρόνο στο μπάσκετ, βελτιώνω τεχνικές αδυναμίες με τον Γιώργο Κυριαζή και γυμνάζομαι επίσης με προσωπικό γυμναστή».

Ερωτηθείς γιατί δεν έκανε την μεγάλη καριέρα που πολλοί περίμεναν απ' αυτόν ο Ταπούτος έκανε την αυτοκριτική του εξηγώντας πως «ήταν ένας συνδυασμός γεγονότων. Δεν δούλεψα όσο έπρεπε παλαιότερα αλλά και οι συγκυρίες δεν με βοήθησαν. Προσπαθώ πάντως συνέχεια να βελτιώνομαι και να κάνω συνέχεια καλύτερες σεζόν από τις προηγούμενες».


Σχόλιο Salonikabasket: Εντάξει, καλό να ονειρευόμαστε όλοι την Εθνική ομάδα, αλλά ο Χρηστάρας θα πρέπει να δει την άμυνα του πρώτα και μετά να περιμένει κλήση, όταν μπροστά του υπάρχουν παίκτες όπως ο Φώτσης, ο Καιμακόγλου, ο Περπέρογλου, ο Πρίντεζης... 
Κατά τ' άλλα, το μήνυμα το έστειλε, ελπίζουμε να το πήραν όλοι όσοι πρέπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: