Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τσαλδάρης: "δώστε άμεσα μια λύση"


Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μίλησε μια μέρα μετά την πρόκριση του Άρη στους 16 του Eurocu, για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο έμπειρος γκαρντ απηύθυνε δραματική έκκληση στους αρμόδιους να βρουν λύση για τα προβλήματα της ομάδας... 



«Αυτό εκτιμάται στα σπορ να βλέπει ο θεατής τον αθλητή να έχει θέληση για νίκη και να παλεύει. Εμείς το κάναμε αυτό και είναι σημαντικό που άρεσε στον κόσμο» είπε μιλώντας στον «Libero», ενώ σχολιάζοντας τη δραματική διακύμανση του χθεσινού αγώνα τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι σαν κάποια που έχουμε παίξει τον τελευταίο καιρό και έχουμε κινδυνεύσει να τα χάσουμε και κάποια τα χάσαμε. Όπως αυτό με τη Νίμπουρκ. Αυτοκτονήσαμε. Το ίδιο κοντέψαμε να πάθουμε στην Καβάλα. Θα το χαρακτηρίσω με τη λέξη εμπειρία. Είμαστε νέα ομάδα με νέα παιδιά. Οι μεγαλύτεροι είμαστε εγώ και ο Χρήστος. Ουσιαστικά τα νέα παιδιά τώρα αποκτούν εμπειρία και παραστάσεις από τέτοιες καταστάσεις. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε λάθη όπως  χθες που μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα το παιχνίδι. Δώσαμε την ευκαιρία στη Ρουντούπις να ξαναμπεί στο παιχνίδι».
- Για την πίστη που εξέφρασε μέσω τοποθέτησής του, μετά το τέλος του αγώνα στη Δράμα και την δικαίωσή του: «Στο παιχνίδι της Δράμας ήμασταν μία ομάδα με 2-3 παίκτες που είχαν έρθει σε μία εβδομάδα. Πολύ διαφορετική ομάδα με αλλαγές . Έβλεπα ότι γίνεται δουλειά. Όλα τα παιδιά έχουν όρεξη για να μάθουν και να διακριθούν. Όταν έχεις αυτά τα συστατικά είναι δύσκολο να αποτύχει η ομάδα. Γι’ αυτό ήμουν τόσο σίγουρος και εγώ και ο προπονητής ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο  της και θα παίζει καλό μπάσκετ».
- Για την κατάκτηση στον όμιλο και την προοπτική πρόκρισης: «Δε μπορούμε να προδικάσουμε κάτι. Μπορούσε να φαίνεται ένας νορμάλ όμιλος. Σε αυτή φάση δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Η Κίμκι είναι το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για τον όμιλο και για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Οι άλλες ομάδες είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Η ομάδα που θα έχει τη συνέπεια και τη συγκέντρωση σε όλο το γύρο θα πάρει την πρόκριση. Μπορούμε! Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι όπως δουλεύουμε τον τελευταίο καιρό τότε θα περάσουμε».
- Σε ποιους «βγάζει το καπέλο»… «Βγάζω το καπέλο στον προπονητή, στους συμπαίκτες μου… Δε θα ήθελα να κάνω διάκριση παικτικά. Καθένας κάνει τη δουλειά του και πολύ καλά» ενώ ειδικά για την απόδοση του Κερούς: «Σιγά σιγά βρίσκει και αυτός τον ρόλο του. Αρχίζει να καταλαβαίνει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι διαφορετικά να παίζεις στο κολέγιο να μη σε πειράζει η ήττα και άλλο κάθε κατοχή κάθε λάθος να σου κοστίζει. Έχει αρχίζει να το καταλαβαίνει ο Σέρτζιο και είναι ολοένα και καλύτερος».
- Για την συμπαράσταση του κόσμου: «Τον κόσμο τον χρειαζόμαστε. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Παίρνουμε ενέργεια και εμείς θα είμαστε εκεί για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν μπορούν να είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι… καταλαβαίνω τις δυσκολίες αλλά τους θέλουμε δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι».
- Για το ζήτημα με τις τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές: «Όπως είπα και χθες το εύκολο είναι να το αφήσουμε να μας επηρεάσει να το σκεφτόμαστε και να χάσουμε τον δρόμο μας. Το δύσκολο είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε στις βάσεις που έχουμε βάλει. Θα ήταν έγκλημα από τη μεριά μας να διαλύσουμε τις βάσεις αυτές. Με μία κίνηση θα μπορούσε να δυσαρεστηθεί ο κόσμος και θα ήταν έγκλημα να τον απογοητεύσουμε.
Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους όσους σχετίζονται με την ΚΑΕ Άρης ότι κάτι πρέπει να γίνει. Ποιοι είναι; Η ΓΕΝΕΣΙΣ, η ΣΑΡΙΣΑ, όποιος θέλει να δοθεί άμεσα μία λύση . Έχω έρθει 5-6 Νοεμβρίου και από το καλοκαίρι ακούω για τα διοικητικά και δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να μπει τέλος για να ξέρουμε πότε και πως. Όπως επίσης και με τα τηλεοπτικά που έχει πάει πίσω τις ομάδες και πρέπει να δοθεί μία λύση άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: