Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Aποχή για να πιεστούν ποιοι; Η άποψη μας και οι δηλώσεις Δαμιανίδη...

Τα γεγονότα "τρέχουν" στον Άρη, οι παίκτες δεν προπονήθηκαν για να ταρακουνήσουν λίγο την κατάσταση, και πλέον το ερώτημα είναι: απ' το "τηλεοπτικό" και τον ΟΠΑΠ καλύπτεται η φετινή χρονιά της ομάδας; Προφανώς όχι... Άρα...
έστω κι αν δοθούν τώρα τα χρήματα και πληρωθούν οι παίκτες, το πρόβλημα θα παραμείνει. Ως το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν "αρρυθμίες". Το θέμα είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι παντού θα υπάρχουν πλέον αυτά. Άρα η αποχή έγινε για να πιεστούν κάποιοι; Ποιοι; Οι μέτοχοι που έβγαλαν ανακοίνωση ότι είναι ανενεργές οι μετοχές τους, οι εξωδιοικητικοί που λέγεται ότι από "πίσω" είναι ο Γράντας, ο Δαμιανίδης που είναι έμμισθος - απλήρωτος, ο κόσμος που περιμένει άραγε τι, ο Τζεβελέκης που όλο λείπει στο εξωτερικό;
Διαβάστε τις δηλώσεις του Δαμιανίδη στο Pressaris - η "κασέτα" είναι η γνωστή, αλλά τα αυτιά που πρέπει να την ακούσουν, δεν το κάνουν, εδώ και καιρό...


ο δίκαιο των παικτών να έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται και να είναι προβληματισμένοι αναγνώρισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος έκανε δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης που είχε μαζί τους στα αποδυτήρια, αναφερόμενος φυσικά και στο μεγάλο πρόβλημα του Άρη, που είναι το διοικητικό.

Ο Γιάννης Δαμιανίδης τόνισε πως "η κατάσταση στον Άρη δεν είναι καθόλου διαφορετική από ότι είναι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα και που αποτελεί ντροπή για την ομάδα είναι κυρίως ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί από τη μη εισροή χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όλων των ομάδων και φυσικά του Άρη. Αν ίσχυε όπως το υπογράψαμε τον Οκτώβρη, ο Άρης μέχρι σήμερα με τα χρήματα που θα είχε πάρει, θα είχε πληρωμένους όλους τους παίκτες του".

"Απλήρωτοι οι παίκτες, αλλά και το τεχνικό τιμ"

Αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα λέγοντας πως "φυσικά αυτό δεν είναι ούτε η σωτηρία, ούτε η λύτρωση του τμήματος μπάσκετ του Άρη, στο οποίο πρέπει και θα το ξαναπώ, να βρεθεί μια λύση άμεσα στο διοικητικό. Εγώ είμαι εδώ, παλεύω γι' αυτήν την ομάδα, αντιλαμβάνομαι καλύτερα από τον οποιονδήποτε τα προβλήματα αυτών των παιδιών, διότι από την αρχή της χρονιάς οι Έλληνες αγωνίζονται απλήρωτοι, οι ξένοι έχουν πάρει δύο μισθούς, το προπονητικό τιμ κι αυτό είναι ούτε καλά με δύο μισθούς (ο ίδιος ο Δαμιανίδης έδωσε χρήματα για να καλυφθεί το δεύτερο μηνιάτικο του Μανωλόπουλου). Και αυτοί είναι πίσω... Βλέπουμε στον Άρη δυστυχώς δεν ισχύει το "Άρης πάνω από όλους". Η ομάδα δείχνει εγκαταλελειμμένη παραγοντικά. Πολλοί λίγοι είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται και νομίζω ότι η λύση η οποία φαντάζει και εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο, είναι να ακολουθηθεί η ρήση "ο Άρης πάνω από όλους". Όταν ακολουθηθεί, θα δοθεί λύση. Έως τότε είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε καθημερινά γι' αυτή την ομάδα. Εγώ είμαι εδώ, δεν έλειψα ποτέ και θα συνεχίσω να είμαι για να παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να μπορέσω να διασφαλίσω με όποιον τρόπο μπορώ ότι καλύτερο για το μέλλον αυτής της ομάδας".

"Μέχρι τις 10 του μηνός όλες οι ομάδες θα έχουν χρήματα"

Πρόσθεσε πως "η ομάδα βλέπετε στο αγωνιστικό ότι έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία, είναι θέμα χρόνου να δείξει και πολύ καλύτερα, αλλά άλλο τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, άλλο τι συμβαίνει έξω από το γήπεδο. Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να βγει από τη σημερινή κίνηση, που ήταν και λογική, γιατί είχα εξηγήσει στους Έλληνες παίκτες τι γίνεται, ότι τα χρήματά τους είναι εξασφαλισμένα μέσα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει ο Άρης. Μίλησα με τον πρόεδρο της λίγκας, τον Βασίλη Οικονομίδη, ο οποίος ήταν δύο μέρες στην Αθήνα, επέστρεψε χθες το απόγευμα. Μίλησα μαζί του για αρκετή ώρα και η διαβεβαίωση που έχω σαν μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΕΣΑΚΕ είναι ότι το θέμα έχει σχεδόν λυθεί. Οι διαφορές που υπήρχαν σε κάποιους όρους στα συμβόλαια της ΕΡΤ, του ΟΠΑΠ, του ΕΣΑΚΕ και τη TAF έχουν πάρει τη φόρμα που χρειάζονται ώστε να πέσουν και οι υπογραφές. Μέχρι τις 10 του μηνός όλες οι ομάδες θα έχουν και τηλεοπτικό συμβόλαιο και χρήματα από τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα".

"Προσωπικά έχουμε όλοι, όμως ο Άρης είναι το σπίτι μας"

Συνέχισε υποστηρίζοντας πως "θα επιμείνω ότι στον Άρη θα πρέπει να δώσουμε μια λύση, διότι αυτό το πράγμα, το να προφασίζεται ο καθένας λόγους προσωπικούς ή οτιδήποτε άλλο... Προσωπικά όλοι έχουμε, όμως ο Άρης είναι το σπίτι μας, η οικογένειά μας, ένα τρομερά μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και όλοι έχουμε χρέος να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Αυτή η ομάδα, έχει όλα τα φόντα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο να χτυπήσει τη καμπάνα και να συσπειρωθούν οι αρειανοί παράγοντες γύρω από αυτήν. Μέσα στον Ιανουάριο υπάρχουν πέντε παιχνίδια (στο Αλεξάνδρειο), δύο στο ευρωπαϊκά και τρία ελληνικά και όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία και ο Άρης τη δική του μέσα από το πρόσωπο που δείχνει η ομάδα, να συσπειρωθεί και να ξεπεράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματά του".

"Δύσκολα βρίσκεις παίκτες με τέτοια αρειανοσύνη"

Ρωτήθηκε αν οι παίκτες έχουν αντιληφθεί την κατάσταση και απάντησε πως "οι παίκτες το έχουν καταλάβει, είναι η τρίτη συζήτηση που κάνουμε και ο Χρήστος Ταπούτος θα σας κάνει δηλώσεις. Ο Άρης και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι μια ξεχωριστή ομάδα και πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες είναι ξεχωριστοί παίκτες, γιατί πολύ δύσκολα θα βρεις παίκτες που θα δείξουν αυτή την αρειανοσύνη, είτε είναι Έλληνες, είτε ξένοι, είτε κοινοτικοί. Έχουν αγαπήσει την ομάδα, το προπονητικό τιμ, όλη την ατμόσφαιρα στα γραφεία με το προσωπικό της ομάδας... Ο Άρης είναι μια οικογένεια και οι οικογένειες όταν είναι συσπειρωμένες πάντα βρίσκουν τη λύση. Αυτό πρέπει να βγει μέσα από αυτή την τεράστια οικονομική δυσκολία που περνάει όλη η χώρα. Να είμαστε πολύ προσεχτικοί σε αυτά που λέγονται, γιατί μέσα από τα προβλήματα παρουσιάζονται και πράγματα που είναι έξω από κάθε λογική. Δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις ούτε καν ψέματα, είναι πράγματα που μεταφέρονται με δόλο ώστε να φθείρουν την εικόνα της ομάδας και την προσπάθεια που γίνεται".



Δεν υπάρχουν σχόλια: