Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Κόντρες για τις πληρωμές ανάμεσα στην ΕΚΑΣΘ και στον Σύνδεσμο Διαιτητών

Συνεχίζεται η "κόντρα" της ΕΚΑΣΘ με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης σχετικά με τις πληρωμές των διαιτητών... Η ΕΚΑΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει: "Η Ε.ΚΑ.Σ.Θ. βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να απαντήσει – για πρώτη φορά δημοσίως – στην ανυπόγραφη ανακοίνωση του Προεδρείου του Σ.Δ.Κ.Θ. η οποία διενεμήθη στους παράγοντες των Σωματείων μας, στους αγωνιστικούς χώρους και πριν την έναρξη των προγραμματισμένων αγώνων.
Η ενέργεια αυτή να απευθυνθούν στα Σωματεία κατηγορώντας την Ένωση είναι πρωτοφανής, απαράδεκτη και αντιδεοντολογική.

Παρά τις πραγματικά δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνά η κοινωνία και ο αθλητικός χώρος, η Ένωσή μας κάλεσε τους διαιτητές και τους κριτές για καταβολή σεβαστού ποσοστού των υποχρεώσεών της που περιλαμβάνει τους αγώνες και τα οδοιπορικά όλων των πρωταθλημάτων της και όχι μόνο των κατηγοριών για τις οποίες εισέπραξε παράβολα (ανδρικά – γυναικεία), για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο όπως επίσης και την πλήρη εξόφληση όλων των παλαιοτέρων οδοιπορικών.

Άλλωστε τα ανωτέρω γνωστοποιήθηκαν στην αντιπροσωπεία του Σ.Δ.Κ.Θ. κατά την συνάντηση της 07/12/2011 στα γραφεία μας.

Η καταβολή των αποζημιώσεων και των οδοιπορικών διαιτητών και κριτών πρέπει να γίνεται βάσει και των οδηγιών των αρμοδίων Δ.Ο.Υ. από τα γραφεία της Ένωσης (όπως συμβαίνει και στις αντίστοιχες πληρωμές της Ε.Ο.Κ.)

Αντιλαμβανόμαστε το «όποιο» οικονομικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο Σ.Δ.Κ.Θ. και είμαστε στη διάθεσή του να βοηθήσουμε, πλην όμως θα πρέπει να γνωρίζει ο Σ.Δ.Κ.Θ. ότι τα χρήματα που κατέβαλαν τα Σωματεία είναι για τους διαιτητές και κριτές των αγώνων που ορίζονται σ΄ αυτούς και όχι για τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης.

H πρώτη ανακοίνωση του Σ.Δ.Κ.Θ.

"Σας ενημερώνουμε ότι παρά το γεγονός ότι τα σωματεία της Ε.Κ.Α.Σ.Θ. κατέβαλαν παράβολο συμμετοχής για τα πρωταθλήματα της Ένωσης τόσο για την περίοδο 2010-11 όσο και για την περίοδο 2011-12, εμείς είμαστε απλήρωτοι από τις 01-03-2010.

Επίσης, σας ενημερώνουμε για την άρνηση της Ε.Κ.Α.Σ.Θ. να μας καταβάλει τις ημεραργίες, τις οποίες με έγγραφό της υπέδειξε η Ε.Ο.Κ. για τα γήπεδα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.

Τέλος, καταγγέλλουμε το πρωτοφανές γεγονός, η Ένωση να θέλει να κάνει κάποιες πληρωμές (ψίχουλα σε σχέση με αυτά που μας οφείλει) από τα γραφεία της κατευθείαν στα μέλη μας, οδηγώντας τα σε απίστευτη ταλαιπωρία (ο Σύνδεσμός μας πληρώνει μέσω e-banking) και σε αφανισμό του Συνδέσμου μας λόγω οικονομικής δυστοκίας".

Η δεύτερη ανακοίνωση

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας εισηγείται σε όλα τα μέλη του να μην προσέλθουν την Πέμπτη 15/12/11 στα γραφεία της Ε.Κ.Α.Σ.Θ. για πληρωμές και τους καλεί να προσέλθουν στη μηνιαία συνέλευση του Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα, για την λήψη σοβαρών αποφάσεων. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και καθοριστική γα το μέλλον του Συνδέσμου μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: