Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βεργίνης στο All Star Basket

Ο Δημήτρης Βεργίνης παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ALL STAR BASKET του Δεκεμβρίου, μιλώντας για όλους και για όλα. Από τον περσινό τραυματισμό του και τη φετινή δύσκολη χρονιά με τον Άρη, μέχρι τα διδάγματα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Εθνική ομάδα.  

Για τον περσινό τραυματισμό του: "Πιστεύω ό,τι κακό ήταν να πάθω το έπαθα, έχασα μία ολόκληρη σεζόν και τώρα συνεχίζω και βλέπω μπροστά. Πιστεύω ότι και πέρσι, αλλά και το καλοκαίρι δούλεψα και είμαι πλέον καλύτερα από ότι ήμουν πριν. Ηταν ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός της καριέρας μου, ήταν δύσκολα αλλά είχα και την οικογένειά μου, αλλά και τους ανθρώπους του Άρη που με βοήθησαν. Όλα πήγαν καλά και τώρα πια αισθάνομαι δυνατός για να συνεχίσω".

Για την συνεργασία του με τον Άρη: "Με τον κόουτς Αλεξανδρή συνεργαστήκαμε και στον ΠΑΟΚ. Εντάξει είναι δύσκολη χρονιά για όλη την Ελλάδα κι αυτό είναι λογικό να επηρεάζει και το μπάσκετ. Υπάρχει και διοικητικά μία αβεβαιότητα κι αυτό σίγουρα επηρεάζει, ενώ αγωνιστικά μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ χρόνο ακόμη μπροστά μας, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Εχουμε και καλό προπονητή, με τον οποίο είχα συνεργαστεί και στο παρελθόν. Είμαι αισιόδοξος, αλλά χρειάζεται υπομονή γιατί είμαστε νέα ομάδα, κάναμε κάποιες αλλαγές και ακόμη γνωριζόμαστε σαν ομάδα. Η ομάδα θέλει σίγουρα χρόνο για να δεθεί".

Πως αντιμετωπίζει ο ίδιος την κατάσταση που υπάρχει: "Είμαστε σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και σίγουρα υπάρχει πίεση κι όταν ξεκινάς με ήττες και όχι καλές εμφανίσεις, είναι λογικό να δημιουργηθεί μία αναστάτωση και στην ομάδα και στον κόσμο. Εάν δεν είσαι αισιόδοξος μόνο κακό μπορείς να κάνεις και στον εαυτό σου, αλλά και στην ομάδα. Ο κόουτς έχει μεταφέρει αυτή την αισιοδοξία του σε όλη την ομάδα, έχει περάσει σε όλους αυτή την πίστη και ότι με τον χρόνο θα είμαστε καλύτεροι".

Για τους στόχους του Άρη: "Αυτό που θέλουμε είναι να γίνουμε ομάδα και εφόσον το πετύχουμε θα παίζουμε και πολύ καλό μπάσκετ. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να παίρνουμε το καλύτερο από κάθε αγώνα. Εάν ξεχωρίσουμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όλες οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε. Στην Ευρώπη, ο όμιλός μας δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολος, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε και θα είναι καλό να συνεχίσουμε στην Ευρώπη".

Για ότι είχε γράψει στο blog του στο PRESSARIS μετά τη νίκη επί του Ίκαρου: "Όταν είσαι στον Αρη και δεν ξεκινάς καλά το πρωτάθλημα είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Υπήρχε άγχος, γιατί είχαμε κάνει προσπάθεια και δεν είχαμε κερδίσει κι αυτό το ψυχολογικό βάρος της πρώτης νίκης μας έφυγε με εκείνο το παιχνίδι.

Aπό το Pressaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: