Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρέλεβιτς: "Το 2012 να φέρει εξυγίανση κι έναν νέο ιδιοκτήτη!"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, μιλώντας στο «Goal» αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Μεταξύ άλλων είπε ότι «ο ΠΑΟΚ δίνει έναν αγώνα επιβίωσης. Πρέπει να φροντίσουμε ώστε η ομάδα να υπάρχει και στο μέλλον».
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς επισήμανε ότι «εφαρμόζουμε μια πολιτική που δεν είναι εύκολη, που προκαλεί αντιδράσεις, ιδίως όταν τα αγωνιστικά αποτελέσματα δεν είναι καλά. Εκεί οι πιέσεις πολλές φορές γίνονται αφόρητες. Λες κι εμείς ή εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να έχουμε όσο δυνατόν πιο μεγάλο και ποιοτικό ράστερ. Μα, πώς θα γίνει αυτό όταν ο ΠΑΟΚ χρωστάει παντού;».

Και στη συνέχεια των δηλώσεών του τόνισε: «Χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, αλλαγή νοοτροπίας. Ολων, παραγόντων, φιλάθλων, δημοσιογράφων, υπαλλήλων, παικτών, προπονητών. Δεν μπορεί να ζητάς αυτό που δεν μπορείς να αποκτήσεις. Εκτός κι αν κόβουμε 2.000 εισιτήρια σε κάθε ματς. Τότε ναι, μπορούμε να ευκολότερα να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Κερδίσαμε τον Άρη, θα μπορούσαμε και να έχουμε χάσει. Ετσι είναι το μπάσκετ, τη μια χάνεις, την άλλη κερδίζεις. Σε αυτή τη φάση, όμως, ο ΠΑΟΚ δίνει έναν αγώνα επιβίωσης. Πρέπει να φροντίσουμε ώστε ο ΠΑΟΚ να υπάρχει και στο μέλλον».

Επίσης για τη νίκη επί του Άρη πρόσθεσε: «Την είχαμε ανάγκη κι έγινε και ματσάρα. Θα μπορούσαμε και να έχουμε χάσει. Το αγωνιστικό θα βρει τον δρόμο του, η ομάδα πιστεύω πως είναι καλή, το θέμα για μένα είναι να υπάρχει ομάδα και στο μέλλον».

Στο σχόλιό του για τον ΕΣΑΚΕ, είπε: «Ο ΕΣΑΚΕ είναι η Ενωση Σωματείων της ΑΙ, όμως όσο οι δυο μεγάλες ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δεν ασχολούνται δύσκολα μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τι να λέμε; Πέρασαν 10 αγωνιστικές και δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ από τα τηλεοπτικά. Κάναμε μια συζήτηση για τη φανέλα με τον ΟΠΑΠ κι ακόμη περιμένουμε. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Σε ό, τι αφορά τα έξοδα της ΠΑΕ για πρόστιμα, υπογράμμισε: «Ο φανατισμός πληρώνεται ακριβά, σου μειώνει τα ήδη ανύπαρκτα έσοδα, δεν υπάρχει πολυτέλεια άλλης αιμορραγίας και γι αυτό θα κάνουμε ό, τι μπορούμε ώστε να απομονώσουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Για τις ευχές του για το 2012, δήλωσε: «Δυο πράγματα θα ευχηθώ σε ό, τι αφορά τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Η πρώτη είναι το 2012 να φέρει την εφαρμογή της πραγματικής εξυγίανσης την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει ως διοίκηση και το δεύτερο ο νέος χρόνος να φέρει το συντομότερο δυνατό έναν νέο ιδιοκτήτη. Η δική μας ευθύνη πλέον είναι να μη δημιουργήσουμε νέα χρέη, να φροντίσουμε στο μέτρο του δυνατού να πληρώνονται παλιές οφειλές και να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: