Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Kαλά Χρηστού-γεννα! Με Ταπούτο ο Άρης 83-67 τον Ηλυσιακό

O Αρης ήταν εντυπωσιακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς με τον Ηλυσιακό και πήρε μία πανεύκολη νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο με 83-67, πηγαίνοντας χαρούμενος να κάνει Χριστούγεννα! Από το Superbasket.gr

Ο Χρήστος Ταπούτος ήταν ο "ακρογωνιαίος λίθος" για το παιχνίδι του "αυτοκράτορα", σταματώντας στους 17 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά και τον Κερούς να ακολουθεί σε απόδοση, προσθέτοντας άλλους 16. Από πλευράς Ηλυσιακού, οι Κασελάκης (14π.) και Νάνα (17π.) ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν μόνοι τους, ωστόσο αυτό δεν έφτανε στην ομάδα τους για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο...


Το ματς:

Ο Αρης μπήκε στο παρκέ...φουριόζος και με συνεχόμενους πόντους των Ταπούτο και Ντέιβις, οι "κίτρινοι" εκτόξευσαν γρήγορα-γρήγορα τη διαφορά μετά το σερί του 13-0. Οι δύο παίκτες είχαν "οπλίσει" και οδηγούσαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 27-16.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν και στο δεύτερο δεκάλεπτο το ίδιο ικανοποιητικός με το πρώτο, με τους γηπεδούχους να κρατούν σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Χρήστος Ταπούτος ήταν όλα τα λεφτά για τον "αυτοκράτορα" και πρώτος σκόρερ του γηπέδου, αφού τελείωσε το ημίχρονο έχοντας φτάσει στους 11 πόντους. Η ανάπαυλα βρήκε τις ομάδες στο 46-34.

Με την είσοδο των ομάδων για το δεύτερο μισό του παιχνιδιού, το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν την "ψαλίδα" ολοένα και περισσότερο και τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Η τρίτη περίοδος έληξε με τον Αρη μπροστά με 66-51.

Οπως ξεκίνησε το παιχνίδι, έτσι και τελείωσε...Ο Αρης "καθάρισε" το ματς πολύ νωρίς κ ήδη στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στην υψηλότερη τιμή της (76-53). Ο Ηλυσιακός πάλευε αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να μειώσει τη διαφορά στους 14...Το δίποντο του Δημήτρη Βεργίνη "έγραψε" το τελικό 83-67, με τον Αρη να πάει για Χριστούγεννα ήρεμος και χαρούμενος, εν αντιθέσει με τον Ηλυσιακό, που προβλημάτισε...



Διαιτητές: Σχινάς, Μάνος, Γεωργιάδης.

Δεκάλεπτα: 27-16, 46-34, 66-51, 83-67.

Αρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 8, Κερούς (2 τριπ., 8 ριμπ.), Ταπούτος 17(3), Τζέιμς 8(1 τριπ., 5 ασίστ), Τσαϊρέλης 3(1), Ντέιβις 9(3), Κρούσιτς 6, Μπόγρης 2, Μούλντροου 2, Τσαλδάρης 8(2), Βεργίνης 4, Δήμας.

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός 1, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 2, Τόντιτς 4, Νάνα 17(7 ριμπ.), Χατζής 6, Αποστολίδης 7, Τόμπσον 7(1), Γκάρντενερ 7, Κασελάκης 14(1), Τσαπρούνης, Γαλιώτος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: