Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Mπλόκο στο ΝΒΑ, αλλά ο Στερν... αισιοδοξεί!

H Ένωση των παικτών του ΝΒΑ ανακοίνωσε πως δεν δέχεται την πρόταση-τελεσίγραφο του Ντέιβιντ Στερν, με τον πρόεδρο της Ντέρεκ Φίσερ να τονίζει πως έλαβε ρητή εντολή από τους εκπροσώπους των ομάδων να μην συμφωνήσει.

Σε μια συνάντηση που κράτησε 4,5 ώρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των παικτών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομάδων για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης και χωρίς να χρειαστεί να γίνει ψηφοφορία από κοινού αποφάσισαν να μην αποδεχτούν την τελευταία πρόταση που τους έγινε.

Ο Στερν είχε δώσει διορία στην Ένωση των παικτών να συμφωνήσει στην πρόταση του για μοίρασμα του BRI (Basketball Related Income) με το ποσοστό των παικτών να κυμαίνεται από 49% έως 51% μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, όμως όπως ανέφερε ο Φίσερ κάτι τέτοιο δεν συμφέρει τους παίκτες: “Η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι από το ΝΒΑ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η στάση των μελών μας είναι ξεκάθαρη. Έχω λάβει ρητή εντολή από τους εκπροσώπους των ομάδων να συνεχίσω να διαπραγματεύομαι για μια συμφέρουσα συμφωνία”.   

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης, Μπίλι Χάντερ υπογράμμισε πως θα επικοινωνήσει με τον Στερν προκειμένου να επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους ιδιοκτήτες για νέες διαπραγματεύσεις: “Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το τελεσίγραφο που μας έχουν δώσει. Για εμάς αυτή η πρόταση δεν υπάρχει. Θα επιχειρήσω πάντως να επικοινωνήσω με τον Στερν για να μάθω εάν οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να συναντηθούμε  μέσα στο επόμενο 24ωρο γιατί παρά τα όσα λένε πιστεύω πως θα επιστρέψουν για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία 50-50”.  

* Ο μοναδικός αισιόδοξος για την λύση του λοκ-άουτ παραμένει ο κομισάριος της λίγκας, Ντέιβιντ Στερν. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό αέρα του ESPN φάνηκε σίγουρος ότι θα επέλθει συμφωνία μεταξύ των παικτών και των ιδιοκτητών, ενώ το μόνο σημείο που τον προβληματίζει είναι το κακό που έχει έχει γίνει έως τώρα στο μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κομισάριος της Λίγκας:
"Είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουμε. Το μόνο ερώτημα είναι η ζημιά που έχει υποστεί το άθλημα, οι φίλαθλοί μας και οι άνθρωποι που δουλεύουν για εμάς μέχρι να επέλθει η συμφωνία".

Παρά την αισιοδοξία για μία ενδεχόμενη συμφωνία, ο Ντέιβιντ Στερν θεωρεί πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των παικτών και των ιδιοκτητών είναι πολύ περίπλοκες: "Οι δύο πλευρές είναι ανένδοτες. Είχα την εντύπωση πως ήμασταν κοντά σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα, για αυτό προσπάθησα να πείσω τους ιδιοκτήτες να δεχθούν το 50-50 στην κατανομή των εσόδων".
(Πηγή: Superbasket.gr, Basketnet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: