Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ταπούτος στο basketnet.gr: "λάθος το πείραμα με τους ρούκις!"

Ξεκάθαρη θέση κατά του "πειράματος" με τους ρούκις και με Αμερικανούς χωρίς ευρωπαϊκές παραστάσεις πήρε σε συνέντευξη του στο σάιτ basketnet.gr ο Χρήστος Ταπούτος! Εμείς δε θα προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε τα λόγια του αρχηγού της ομάδας κατά των επιλογών της... ομάδας και κατ' επέκταση κατά συμπαικτών του, απλά θα παραθέσουμε τις δηλώσεις στον καλό συνάδελφο Γιάννη Πάλλα: 
"Λένε πως η ζωή κάνει κύκλους και στον Άρη απ' ότι φαίνεται αυτό ισχύει, καθώς το 0-4 με το οποίο έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν είναι το χειρότερο, καθώς 10 χρόνια πριν μετρούσε πέντε σερί ήττες! Χρειάστηκε τότε να κερδίσει την 6η αγωνιστική τον ΚΑΟΔ στην Δράμα με 95-89 για να κάνει «σεφτέ»!
Ο Χρήστος Ταπούτος και οι συμπαίκτες του έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, η ψυχολογία δεν είναι καλή και αυτό που απαιτείται είναι μια νίκη για να αλλάξουν όλα. Ο φόργουορντ των «κιτρίνων» μιλάει στο BASKETNET για το κακό ξεκίνημα του Άρη και δίνει το σύνθημα για την πρώτη νίκη..."

Χρήστο πως είναι να ξεκινάει ο Άρης με 0-4 το πρωτάθλημα;

"Τι να λέμε είναι πολύ άσχημο. Και ξέρεις κάτι; Πριν από δέκα χρόνια ο Άρης είχε ξεκινήσει με χειρότερο σερί 0-5 και κέρδισε τον ΚΑΟΔ στην Δράμα."

Τι έχει πάει στραβά;

"Θεωρώ ότι το «πείραμα» που επιχείρησε η ομάδα με τους πολλούς «ρούκι» και με αμερικανούς που δεν έχουν ευρωπαϊκές παραστάσεις αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος! Από κει και πέρα τον τελευταίο καιρό έγιναν προσθήκες έμπειρων παικτών και πιστεύω και ελπίζω όταν αρχίσει η ομάδα να «δένει» να αρχίσουν να έρχονται και τα αποτελέσματα."

"Νιώθεις ότι έχετε απογοητεύσει τον κόσμο με το καλημέρα;

Όταν παίζεις στον Άρη είναι λυπηρό να ξεκινάς το πρωτάθλημα και μετά από τέσσερα παιχνίδια να μην έχεις κάνει νίκη. Ο κόσμος είναι απαιτητικός, γνώστης του αθλήματος, έχει άποψη πάνω στο μπάσκετ και είναι λογικό βλέποντας αυτή την εικόνα να γκρινιάζει και του δίνω και δίκιο. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να την αλλάξουμε αυτή την εικόνα και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε."

Τι πρέπει να γίνει άμεσα;

"Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα για να ανέβει η ψυχολογία μας, γιατί αυτό είναι και το θέμα μας μέσα στην ομάδα καθώς η μια ήττα μετά την άλλη φέρνει κακή ψυχολογία, είναι να έρθει μια νίκη. Μακάρι αυτή να έρθει την Τρίτη κιόλας στο EuroCup."

Ποιο είναι το μήνυμα του Χρήστου Ταπούτου στον κόσμο του Άρη;

"Ο κόσμος είναι απαιτητικός έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες, με τον ΚΑΟΔ ήταν συγκλονιστικός, δεν παίζαμε εκτός έδρας, αλλά στο Αλεξάνδρειο! Αυτή την εντύπωση σου έδινε με την στήριξη του. Τον απογοητεύσαμε, τον στενοχωρήσαμε. Τον κουράσαμε με τα λόγια και τις μεγάλες δηλώσεις. Πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε για να νιώσει κι εκείνος μια ικανοποίηση..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: