Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παραμένει αισιόδοξος ο Αλεξανδρής...


Την αισιοδοξία του για την κατάληξη της φετινής σεζόν για τον Άρη, παρά την κακή εκκίνηση της ομάδας στις υποχρεώσεις της, εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σε σημερινή του συνέντευξη: 

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη δήλωσε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου:

Για το αν υπάρχουν προβλήματα ενόψει του αγώνα με τον Ίκαρο: «Όχι, να χτυπήσω ξύλο. Ίσως είναι από τις λίγες φορές από την αρχή της περιόδου, που η ομάδα φαίνεται να είναι όλη μαζί. Βέβαια παίξαμε και ένα παιχνίδι με τη Νίμπουρκ έχοντας όλο το ρόστερ για πρώτη φορά, με κάποιους παίκτες όμως που προέρχονταν από τραυματισμούς και κάποιες προσθήκες. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουμε συνέχεια κάποια προσθήκη και η ομάδα πάει αρκετά πίσω».

Για το αν είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου αυτό με τον Ίκαρο: «Μην λέμε υπερβολές. Τι θάνατος; Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και εκτιμώ ότι θα το κερδίσουμε. Είμαστε μία ομάδα που έχει φτιαχτεί την τελευταία στιγμή παρά τις εξαγγελίες ότι θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί από την αρχή της περιόδου. Εκτιμώ ότι θα το κερδίσουμε και θα πάμε και καλά γιατί μέχρι τώρα δουλεύουμε με μεγάλη ένταση και η πρόοδος είναι εμφανής. Είναι υπερβολικό να λες ότι από ένα παιχνίδι κρίνεται η τύχη της ομάδας. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία. Όσο άσχημα και αν έχουμε ξεκινήσει θα τελειώσουμε όπως πρέπει σαν ΑΡΗΣ.

Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τη νίκη. Πέραν των προβλημάτων, είχαμε κι ένα δύσκολο πρόγραμμα και χωρίς κόσμο και με προβλήματα τραυματισμών. Επιπλέον στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είμαστε η μόνη ομάδα που έχουμε παίξει τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Και απέναντι στον Κολοσσό και απέναντι στον ΚΑΟΔ κάναμε δύο ήττες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να τα είχαμε κερδίσει».

Για το τι πρέπει να έχει ο ΑΡΗΣ για να κερδίσει τον Ίκαρο: «Αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα με το σκεπτικό ότι πρέπει να παίξουμε εμείς καλά. Να προσέξουμε την αγωνιστική μας τακτική, να παίξουμε με πάθος και με μυαλό. Ο Ίκαρος είναι μία ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα προσαρμογών λόγω αλλαγών στο ρόστερ της. Ως ένα βαθμό τους βασικούς τους έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι και έχει προβλήματα προσαρμογής».

Για την προσαρμογή παικτών που ήρθαν πρόσφατα, όπως οι Ντέιβιτς και Τσαλδάρης: Ντέιβις, Τσαλδάρης: «Εμείς έχουμε την αίσθηση ότι και από το αυριανό παιχνίδι η εικόνα μας θα είναι καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη. Όσο έμπειρος παίκτης και αν είναι κάποιος χρειάζεται χρόνος προσαρμογής σε ένα καινούργιο περιβάλλον, με καινούριους συμπαίκτες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Άλλωστε όλα κρίνονται στο τέλος και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε πετύχει αυτό που έχουμε πει».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγαλύτερη στήριξη στην ομάδα κόντρα στη Νίμπουρκ. Όλοι ξέρανε ότι θα έχουμε μικρό προϋπολογισμό, μεγαλύτερες δυσκολίες, ότι συμφωνούν όλοι για μία οικονομική εξυγίανση και παράλληλα στο αγωνιστικό να δημιουργήσουμε μία αρκετά δυνατή βάση, που θα στηριχτεί η ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Ο κόσμος στη μεγαλύτερη πλειοψηφία αποδέχτηκε αυτά που είπαμε. Εγώ δεν θα πω γιατί ήρθαν λιγότεροι από όσους περιμέναμε, ήταν μία δύσκολη μέρα, η αγορά ανοιχτή, το παιχνίδι τηλεοπτικό αλλά όσοι ήρθαν συμπαραστάθηκαν στην ομάδα και έδειξαν ότι συμμερίζονται τα προβλήματα που είναι πολλά στην καθημερινότητά μας κι εμείς καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα ξεπεράσουμε.

Τα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται αν δεν υπάρχει ομοψυχία και αν δεν υπάρχει διοικητική ηρεμία. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα παραπάνω από όσα βιώνουμε καθημερινά στον ΑΡΗ. Και εγώ και οι συνεργάτες μου και όλο το προσωπικό είμαστε ενωμένοι και θέλουμε ο ΑΡΗΣ, που δημιούργησε την αυτοκρατορία να σταθεί ξανά στα πόδια του και να κάνει μία δυναμική επανεμφάνιση στο βαθμό που του αξίζει και στο βαθμό που είναι υποχρεωμένος ένεκα της ιστορίας του να συμμετέχει στα δρώμενα του μπάσκετ».

Για το αν μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, Ελλάδα και Ευρώπη: «Δεν είναι σε θέση να τα κρατήσει αλλά τι να κάνουμε. Πρέπει να δώσουμε κι αυτή τη μάχη. Κάναμε προετοιμασία με έξι παιδιά που δεν είναι στην ομάδα, με ρούκις, με ένα σκεπτικό  ότι τα παιδιά που φέραμε έπρεπε να στηριχτούν με κάποιους έμπειρους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν έρθει ακόμα. Τελευταία ήρθε ο Τσαλδάρης, ένας έμπειρος ψηλός δεν ήρθε, ήρθε ο Μπόγρης, είχαμε πει και για κάποιους άλλους που δεν ήρθαν. Δεν είναι εύκολο να παίξεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα με καλές ομάδες όπως η Νίμουρκ με δεκαπλάσιο προϋπολογισμό. Πρέπει όμως να είσαι συνεπής στην ιστορία και το όνομά σου. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα έχουμε πετύχει κάτι. Έχουμε επιμέρους στόχους και παιδιά να βάλουμε και μία ομάδα με αξιοπρέπεια στο γήπεδο να παρουσιάζουμε.

Ο κόσμος κοιτάει το αποτέλεσμα και καλά κάνει. Απέναντι στη Νίμπουρκ βάσει της δυναμικότητας των ομάδων παίξαμε αρκετά καλά. Φτάσαμε να δεχτούμε μόνο 64 πόντους από μία ομάδα που έχει αυτό το ρόστερ. Δεν είχαμε καλή επιθετική βραδιά. Πρώτο παιχνίδι έπαιζε ο Μπόγρης που βοήθησε πολύ. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Σε 1-2 εβδομάδες που είμαστε μαζί δεν μπούμε να πιάσουμε το 100% και να κάνουμε νίκες επί αυτών των ομάδων. Πολλοί πιστεύουν ότι ο ΑΡΗΣ θα γίνει ο ΑΡΗΣ του Γκάλη και του Γιαννάκη, δεν γίνεται αυτό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΑΡΗ γιατί είναι μηνύματα που δεν προλαβαίνω να διαβάσω, που συμπαραστέκεται και καταλαβαίνει το θέμα, γιατί έχει μπασκετική παιδεία ο κόσμος του ΑΡΗ και είναι σε θέση να κρίνει και αν κάποιος έχει επιχειρήματα να με πείσει γι’ αυτά που πιστεύει θα του πω ότι έχει και δίκαιο.
Είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε μέσα και να παίξουμε το μπάσκετ που παίζουμε και προσπαθούμε να παίξουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Αν γίνει αυτό δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Αν απευθυνθείς στα παιδιά θα σου πουν για το εύρος της δουλειάς που γίνεται καθημερινά. Είμαστε αισιόδοξοι για το αυριανό και τα επόμενα παιχνίδια με άλλους και ισοδύναμους και πιο δυνατούς αντιπάλους από εμάς.

Για το μπάσκετ που θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τον ΑΡΗ του Αλεξανδρή: «Προσπαθούμε να παίξουμε το σύγχρονο μπάσκετ με πιεστική άμυνα, ζον πρες με παγίδες σε όλο το γήπεδο. Προσπαθούμε να παίξουμε πολλά πράγματα και αφομοιώνονται σιγά σιγά γιατί οι παίκτες δεν είναι πολύ υψηλού επιπέδου και δεν είναι εύκολο σε ένα μήνα να περάσεις όλα αυτά τα ερεθίσματα. Το έχει δει και το έχει καταλάβει ο κόσμος. Ούτε τον Όλιβερ θέλαμε να αλλάξουμε. Ένεκα του χαρακτήρα του έχασε τη θέση του στον ΑΡΗ, όχι ένεκα της αποδόσεώς του. Και με τον Πανιώνιο παίξαμε καταπληκτικά, μας έλειψαν δύο ψηλοί παίκτες και χάσαμε.

Ξέρετε πως λειτουργώ, 40 χρόνια είμαι στο γήπεδο, 37 στην Α1. Ξέρουμε τι κάνουμε, πού πάμε και τι θέλουμε. Χρειάζεται όμως υπομονή, είναι μία λέξη που δυστυχώς εδώ ηχεί περίεργα. Δεν αλλάζω φιλοσοφία. Ό,τι έχουμε συμφωνήσει με τη διοίκηση αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει διάθεση, σκέψη και στήριξη στα παιδιά ως το τέλος».

Τέλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έστειλε τις δικές του ευχές για τον ΑΡΗΣ FM: «Εύχομαι μακροημέρευση, γιατί επανήλθατε, μας λείψατε όλο αυτό τον καιρό. Είναι μία φωνή που βοηθάει πολύ όχι μόνο το μπάσκετ αλλά όλα τα τμήματα της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: