Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τελειώνει το "λοκ άουτ" στο ΝΒΑ - Απαντούν οι παίκτες!


Mπερδεύτηκαν τα μπούτια τους...

Η λίγκα του ΝΒΑ κετέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στην ένωση των παικτών και πλέον περιμένει την απάντηση της, προκειμένου η σεζόν να ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου, με το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου να περιλαμβάνει 72 αγώνες. 


Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ιδιοκτήτες και παίκτες κράτησαν έντεκα ώρες περίπου, χωρίς να επιτευχθεί κάποια συμφωνία, ωστόσο ενδέχεται να απέχουμε μόλις μερικές μέρες από τη λήξη του λοκ-άουτ. Τώρα, το "μπαλάκι" βρίσκεται στα χέρια της ένωσης των παικτών, η οποία τόνισε πως η βελτιωμένη πρόταση που της έγινε δεν την καλύπτει απόλυτα, όμως δεσμεύτηκε να την μεταφέρει στα μέλη της και να δώσει την τελική της απάντηση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Ντέιβιντ Στερν ανέφερε πως παρόλου που ορισμένοι ιδιοκτήτες αντέδρασαν, είχε τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας και πλέον περιμένει και από τους παίκτες να κάνουν ένα βήμα πίσω και να συμφωνήσουν, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η σεζόν στις 15 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που οι παίκτες απαντήσουν αρνητικά, τότε το τελεσίγραφο του κομισάριου του NBA προβλέπει πως η επόμενη προσφορά της λίγκας θα είναι πολύ κατώτερη της τωρινής και των προσδοκιών των παικτών.

"Παρότι ορισμένες ομάδες δεν συμφωνούσαν είχαμε την έγκριση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών και κάναμε μια νέα βελτιωμένη πρόταση στους παίκτες. Είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε και τους ενημερώσαμε πως εάν δεν την δεχτούν θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη πιο σκληρή προσφορά μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει από απόψε όμως η ένωση μας ζήτησε χρόνο για να την μεταφέρει στα μέλη της και θα μας απαντήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Εάν συμφωνήσουμε μέσα στις επόμενες μέρες η σεζόν θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου θα περιλαμβάνει 72 αγώνες".

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης παικτών, Μπίλι Χάντερ, δήλωσε: "Δεν είναι η καλύτερη πρόταση του κόσμου, αλλά οφείλουμε να την παρουσιάσουμε στα μέλη της ένωσης και να απαντήσουμε", δήλωσε

Οι παίκτες αναμένεται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα (14/11) ή το αργότερο την Τρίτη (15/11), προκειμένου να αποφασίσουν για το εάν θα αποδεχτούν τη νέα πρόταση που τους έγινε και στη συνέχεια θα ενημερώσουν το ΝΒΑ, οπότε σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε αν το τζάμπολ της νέας σεζόν θα γίνει σε περίπου ένα μήνα από τώρα. (Πηγή: Superbasket.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: