Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Βασιλειάδης: "είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και παραμένω"


Ο Κώστας Βασιλειάδης ως πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι απόψε από τα πρόσωπα της βραδιάς στην αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» κόντρα στη Μπιλμπάο. Ο διεθνής γκαρντ μίλησε για την επιστροφή του –ως αντίπαλος αυτή τη φορά- στην Ελλάδα, το αποψινό σημαντικό -και για τους δύο αντιπάλους- παιχνίδι αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Ελληνικό μπάσκετ όσο και γενικότερα στη χώρα. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασιλειάδης στη βασκική «Deia» :


-Τη σεζόν 2007/08 έπαιξες στον Ολυμπιακό. Τι θυμάσαι από εκείνη την εμπειρία;
«Έχω καλές αναμνήσεις. Στην Ελλάδα είχα παίξει μόνο στον ΠΑΟΚ κι εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψα στον Ολυμπιακό, μια από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Φτάσαμε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο. Για μένα προσωπικά ήταν καλή η σεζόν μέχρι την αλλαγή προπονητή. Όταν έφυγε ο Πίνι Γκέρσον κι ανέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, άλλαξαν πολλά στην ομάδα και είχα όλο και λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψα στον ΠΑΟΚ. Από εκείνη την ομάδα έχουν μείνει μόνο ο Βασιλόπουλος και ο Πρίντεζης, πέρα από τον Μίλαν Τόμιτς που ανήκει στο τεχνικό τιμ».

-Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκες από τον ΠΑΟΚ, οπότε δεν ήσουν οπαδός του Ολυμπιακού...
«Όχι (γέλια). Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ από την ημέρα που γεννήθηκα και παραμένω».

-Πώς αισθάνεσαι για την επιστροφή σου στον Πειραιά;
«Αυτές οι επιστροφές είναι πάντα ξεχωριστές, αλλά έπαιξε μόνο μια χρονιά στον Ολυμπιακό. Έχω ακόμη φίλους εκεί, αλλά θέλω να νικήσουμε. Είναι ωραίο να παίζεις στην Ελλάδα, αλλά εμένα πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Η Αθήνα είναι κάτι διαφορετικό. Πλέον είναι παίκτης της Μπιλμπάο και στην επιστροφή μου σκέφτομαι μόνο τη νίκη».

-Όταν έπαιζες στον Ολυμπιακό χάσατε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ήταν αυτά τα ματς τα δυσκολότερα στην καριέρα σου;
«Στην Ελλάδα, ναι, σίγουρα. Η αντιπαλότητα είναι πολύ μεγάλη και όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας υπάρχουν 20.000 οπαδοί. Στο πρωτάθλημα είχαμε φτάσει να διεκδικούμε τον τίτλο σε πέμπτο τελικό, κάναμε καλή δουλειά, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος».

Τότε ο Ολυμπιακός είχε πολλά μεγάλα ονόματα και εσύ ήσουν μόλις 23 ετών. Αυτό σε δυσκόλέψε;
«Όχι. Είχα καλή σχέση με όλους. Ήμασταν ένα δεμένο σύνολο με καλό κλίμα και κανένα πρόβλημα. Θυμάμαι πως στην ομάδα είχαμε τον Κιντέλ Γουντς, τον Λιν Γκριρ, τον Ιάκωβο Τσακαλίδη, που μόλις είχε επιστρέψει από το ΝΒΑ, αλλά και τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που ήταν τραυματία και τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις, που μετά έπαιξε στην Μπιλμπάο».

-Έχεις παίξεις στο ΣΕΦ τόσο σαν γηπεδούχος, όσο και σαν φιλοξενούμενος. Πώς είναι να αγωνίζεσαι σε αυτό το γήπεδο;
«Είναι δύσκολο, είτε είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, είτε αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα κι έπαιξε στο Final 4, αλλά όταν αγωνιζόμουν εκεί είχαν περάσει πολλά χρόνια χωρίς τίτλο και η πίεση ήταν μεγάλη. Ο κόσμος πίεζε τόσο πολύ για να κερδίζουμε κάθε αγώνα και να παίζουμε καλά. Είναι μια από τις δυσκολότερες έδρες που έχω παίξει, αναμφίβολα. Φανταστείτε 12.000 ανθρώπους να φωνάζουν ή να αποδοκιμάζουν ταυτόχρονα. Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Οι οπαδοί είναι πολύ αφοσιωμένοι, στο σημείο της τρέλας. Είναι πολύ κοντά στο παρκέ και συνεχώς φωνάζουν. Είναι καλό όταν κερδίζεις, αλλά όταν χάνεις είναι δύσκολα τα πράγματα».

-Και τα ΜΜΕ;
«Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 15 αθλητικές εφημερίδες. Πρέπει να μιλάμε με πολύ κόσμο, να δίνουμε πολλές συνεντεύξεις. Χαμός. Όταν δεν παίζεις καλά ή η ομάδα χάνει, γράφουν αρνητικά πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και αυτού του είδους η πίεση είναι φυσιολογική».

-Πώς είναι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι;
«Είναι πολύ κοντά στους παίκτες. Έχουν δώσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να κατακτήσει τίτλους η ομάδα. Στόχος τους είναι να κάνουν πάντα ευκολότερη τη ζωή των παικτών, να ζουν όσο καλύτερα γίνεται στην Αθήνα, να είναι ήσυχοι και να μην ανησυχούν για τίποτε άλλο από το να παίζουν μπάσκετ».

-Φέτος υπήρξε σημαντική μείωση του μπάτζετ...
«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επηρέασε και επηρεάζει το μπάτζετ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει αρκετά καλή ομάδα για να φτάσει στο Top 16. Έχουν πολλούς ταλαντούχους νέους παίκτες, αλλά τους λείπει η εμπειρία. Τόσο αυτοί, όσο κι εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να προκριθούμε».

-Τι παιχνίδι περιμένεις στο ΣΕΦ;
«Ο Ολυμπιακός έχει πολλή πίεση, αλλά αν κερδίσουν τα πράγματα θα είναι πολύ ευνοϊκά για εκείνους. Θα εξαρτηθεί από το πόσος κόσμος θα είναι στο γήπεδο. Τελευταία δεν πηγαίνουν πολλοί φίλαθλοι στο ΣΕΦ. Πιστεύω πως εμείς έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε, αν έχουμε καλή συνεργασία και κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Στο ματς με την Κάχα Λαμποράλ την περασμένη εβδομάδα κάναμε αυτό που έπρεπε, αλλά και πάλι πρέπει να δεχτούμε λιγότερους πόντους».

-Πώς βλέπεις τη χρονιά μέχρι τώρα για την Μπιλμπάο;
«Θέλουμε χρόνο για να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε. Πλέον είμαστε σε ένα σημείο όπου οι νίκες έχουν μεγάλη σημασία. Για να φτάσουμε στο Top 16 δεν πρέπει να χάσουμε κανένα ματς στην έδρα μας».

-Για την προσωπική σου απόδοση;
«Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πιστεύω πως μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα στην ομάδα. Κάνω πολλά λάθη και αυτό είναι το μεγάλο μου πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω. Τα λάθη μου στοιχίζουν στην ομάδα, σε άμυνα κι επίθεση».

-Στα τελευταία παιχνίδια τα ποσοστά σου είναι ανεβασμένα...»
«Ναι, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό. Είτε στο ματς με τον Ολυμπιακό αρχίσω στην πεντάδα είτε είμαι στον πάγκο, είτε παίξω 15 είτε 35 λεπτά, θα είμαι συγκεντρωμένος στο να κάνω τη δουλειά μου κι όσα μου ζητήσει ο προπονητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: