Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αλεξανδρής και Μπόγρης για τον αυριανό αγώνα με τη Νίμπουργκ!

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θεωρεί πως ο Άρης παρότι μετράει πέντε ήττες σε πέντε επίσημα παιχνίδια βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης. Αναφέρθηκε στον αυριανό (19.45) αγώνα με τη Νίμπουρκ, αλλά και στο ντεμπούτο του Γιώργου Μπόγρη.  Διαβάστε τις δηλώσεις τους, μέσω του Pressaris.gr!

Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε αρχικά πως "η Νίμπουρκ είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος σε αυτή τη φάση, είναι το φαβορί για τον όμιλο. Είναι μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια, όταν εμείς είχαμε πάρει το ευρωπαϊκό και θέλαμε να πάρουμε έναν παίκτη από εκεί. Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει, έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό της, αγωνίζεται και στη βαλτική λίγκα με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Εμείς βρισκόμαστε σε ένα στάδιο ανάκαμψης, σε σωστό δρόμο. Θα δώσουμε αύριο τη μάχη για να κερδίσουμε και ότι βγει".

Για το τι ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο ο Άρης, ο Αλεξανδρής υποστήριξε πως "η Νίμπουρκ παίζει ελεύθερο μπάσκετ, freelance όπως το λένε, με ελεύθερες επιλογές, με πολύ τρανζίσιον παιχνίδι. Χρησιμοποιεί πολύ το πικ εν ρολ, δεν έχει και πολύ inside game (παιχνίδι ρακέτας), από όσα είδαμε γιατί δεν είχαμε και πολύ καλή εικόνα γι' αυτήν την ομάδα, μόνο από δύο παιχνίδια. Έχασε 82-77 από την ΤΣΣΚΑ. Έχει κάνει δύο αλλαγές, τον Έιμπραμς που αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και έναν Κροάτη (Σίμε Σπράλια) που θέλαμε και εμείς, αλλά η δική μας προσφορά ήταν μικρότερη και πήγε εκεί".

Για την πίεση που έχει δημιουργηθεί από το άσχημο ξεκίνημα είπε ότι "πίεση νιώθουμε γιατί θέλουμε να κερδίζουμε. Το κλίμα είναι καλό. Η δουλειά είναι εντυπωσιακά καλή! Εγω είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά των παιδιών. Πρέπει να έρθει και μια νίκη για να αντιστρέψει και την ψυχολογία, γιατί και τα παιδιά χρειάζονται μια νίκη για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Η εικόνα της ομάδας καθημερινά αλλάζει. Τελευταίες μέρες μπήκαν και τα δύο ψηλά παιδά, ο Μπόγρης που θα παίξει και η παρουσία του έμπειρου Τσαλδάρη που δίνει άλλη ποιότητα σε αυτή την ομάδα. Μας λείπει και ένας ψηλός που δεν έχουμε πάρει ακόμα από τον αρχικό σχεδιασμό".

Αναφερόμενος στην παρουσία του Μπόγρη είπε ότι "δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, δουλεύει πρωί και απόγευμα, ταιριάζει στον χαρακτήρα με τα υπόλοιπα παιδιά, δουλεύει σκληρά, είναι η ευκαιρία του, θέλει να επανέλθει στο ελληνικό πρωτάθλημα με μια ομάδα σαν τον Άρη και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον βοηθήσουμε. Δείχνει σημάδια αντίληψης του τι θέλουμε από αυτόν για να μπορέσει να προσαρμόσει το παιχνίδι".

Ρωτήθηκε ποιος είναι ο στόχος του Άρη στο φετινό Γιούροκαπ και απάντησε πως "σκεφτόμαστε να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Πιστεύουμε ότι προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Σιγά σιγά..."


Μπόγρης: "ανυπομονώ"

Ο Γιώργος Μπόγρης ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη, πήρε το Νο14 και αποκάλυψε πως η πίεση που υπάρχει στον Άρη είναι μεγαλύτερη και από αυτή που βιώνουν οι παίκτες του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού!

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε με πολύ θετικά σχόλια για την συμφωνία του με τον Άρη και την εμπειρία που ζει φορώντας την κίτρινη φανέλα. Τόνισε αρχικά για τον αγώνα πως "είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι αύριο, γιατί παίζουμε με την πιο καλή ομάδα του ομίλου μέσα στην έδρα μας και πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί. Πρέπει να κάνει ο Άρης μια πορεία αντάξια της αξίας του" και πρόσθεσε: "Όσον αφορά εμένα, είμαι εδώ πολύ καιρό, περίπου 15-20 μέρες και περίμενα αυτό το ματς πως και πως. Θα δούμε τι θα γίνει και με το ΑΣΕΑΔ. Ανυπομονώ...".

Ρωτήθηκε για την πίεση που υπάρχει λόγω του κακού ξεκινήματος και απάντησε πως "ήμουν και στον Παναθηναϊκό και μπορώ να πω ότι η πίεση εδώ στον Άρη μπορεί να είναι και μεγαλύτερη. Ο Άρης και ο λαός του, έχει το μπάσκετ και ειδικά τώρα που και το ποδόσφαιρο δεν πάει τόσο καλά, πρέπει να αντεπεξέλθουμε και να τους κάνουμε περήφανους, γιατί γι' αυτούς παίζουμε ουσιαστικά".

Για τον αν είναι έτοιμος να παίξει μετά από δύο μήνες απραξίας, θυμήθηκε και τα δύο χρόνια απραξίας με τον Παναθηναϊκό: "Δύο μήνες και δύο χρόνια... Νιώθω έτοιμος. Θα δείξει... Με την ομαδική δουλειά και να μην κοιτάει κανένας την πάρτη του, να δουλέψουμε σαν ομάδα και στο τέλος θα είμαστε όλοι χαρούμενοι...".

Για την απόφασή του να έρθει στον Άρη είπε: "Επέλεξα τον Άρη και λόγω της Ευρώπης και λόγω των προπονητών και λόγω του προέδρου, που με πήρε τηλέφωνο. Με κυνηγούσε από τα 14 μου χρόνια, από τότε μου έλεγε να έρθω εδώ πάνω. Μέχρι και τον κόουτς Ιωαννίδη είχε βάλει να πάρει τον πατέρα μου τηλέφωνο. Βασικά τα βρήκα καλύτερα από ότι τα περίμενα τα πράγματα, καλύτερα από ότι είχα ακούσει και πιστεύω ότι όταν αρχίσει η ομάδα να ρολάρει τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: