Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Ντράγκιτς στην Κάχα Λαμποράλ! Δείτε τι έγινε σήμερα στην Ευρώπη!


Ο Γκόραν Ντράγκιτς επιστρέφει στην Ευρώπη! Ο Σλοβένος γκαρντ των Ρόκετς συμφώνησε με την Κάχα Λαμποράλ, όπου θα βρει συμπαίκτες του ακόμη δύο ΝΒΑers, τους Ρέτζι Ουίλιαμς και Κέβιν Σεραφέν! Στο συμβόλαιο προβλέπεται και ΝΒΑ-out, σε περίπτωση που λήξει το λοκ-άουτ στον μαγικό πλανήτη, με τις προβλέψεις ωστόσο να είναι δυσοίωνες, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Δείτε τι έγινε στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω του Superbasket.gr! 

·        Στην Αδριατική Λίγκα: ο Πέκοβιτς και η παρέα του φαίνεται πως...έμειναν στο Μιλάνο και την μεγαλειώδη επικράτηση επί της Εμπόριο Αρμάνι και γνώρισαν την ήττα από την Ζλάτορογκ, για την Αδριατική Λίγκα, με 72-62. Η Μακάμπι ίδρωσε, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με αντίπαλο την Ολίμπια, με 67-66. Οι Βλάντιμιρ Πάνιτς και Ντάνιελ Βουγιασίνοβιτς ήταν εκείνοι που έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά για την Ζλάτορογκ, καθώς αμφότεροι φόρτωσαν το καλάθι της Παρτιζάν με 20 πόντους. Ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ματς, αφού σημείωσε μόλις 4 πόντους. Μοναδικοί διασωθέντες για την Παρτιζάν οι Λούσιτς και Ραντούλιτσα, που σκόραραν από 12 πόντους έκαστος. Με τους Σχορτσανίτη (6π.) και Παπαλουκά (2π.) σε ρηχά νερά, αλλά εκπληκτικό τον Λιόρ Ελιγιάχου (19π.), η Μακάμπι έκαμψε πολύ δύσκολα την αντίσταση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 67-66, γλιτώνοντας το ηλεκτροσόκ στο τέλος! Κορυφαίος για τους Σλοβένους ήταν ο πρώην παίκτης του Ικάρου Καλλιθέας, Ντιόν Τόμπσον, ο οποίος σταμάτησε στους 15 πόντους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Ζλάτορογκ - Παρτιζάν  72-62, Χέμοφαρμ - Σιρόκι  74-70, ΚΚ Ζάγκρεμπ - Ελιος Ντομζάλε  72-57, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολίμπια Λιουμπλιάνας  67-66, Ερυθρός Αστέρας - Ραντνίσκι  79-84, Μπούντουτσνοστ - Τσιμπόνα  85.

* Στη Γερμανία: σημαντική εντός έδρας νίκη για την Μπάροϊτ επί της Βόννης με 87-76. Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο εκεί που οι γηπεδούχοι με ένα επιμέρους 33 - 18 πήραν διαφορά ασφαλείας και έφτασαν σε αυτή τη μεγάλη νίκη. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε εννιά παιχνίδια για την ομάδα που έχει γίνει πλέον διάσημη λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλώσει για τον Κέβιν Ντουράντ. Η Βόννη υπέστη μόλις την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκίμπσον με 18 πόντους. Αρκετά καλοί και οι Τζέντι,  Ιμπέκουε με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Για την Βόννη κορυφαίος ήταν ο Ένσμινγκερ με 19 πόντους ενώ οι Σεραπίνας και Βεϊκάλας πρόσθεσαν από 15 χωρίς όμως να καταφέρουν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους. Εύκολο απόγευμα για τους "δράκους" της Άρτλαντ που πέρασαν με 65-49 από την έδρα της Γκέτινγκεν. Οι φιλοξενούμενοι με το ροζ φύλλο αυτό έφτασαν τις έξι νίκες στη Μπουντεσλίγκα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντέιβιντ Χόλστον με 24 πόντους. Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα: Mπαϊρόιτ - Βόννη 87-76, Γκέτινγκεν - Άρτλαντ 49-65, Τρίερ - Γκίσεν 71-74 (68-68 κ.α.).
 * Μετά τον θρίαμβο στη Βιτόρια, η Μπιλμπάο για την ACB ηττήθηκε εντός έδρας απ’ την Καχασόλ με 67-75! Πρωταγωνιστές των Σεβιλλιάνων ήταν οι Ουρτασούν (22π.), Ντέιβις (16π.) και Μπογκντάνοβιτς (15π.). Για τους Βάσκους πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασιλειάδης με 15 πόντους (1/2δ., 4/9τρ., 1/1β. συν 1ρ., 1ασ.,1κλ. σε 23’). Ο Μαυροειδής σε 11’ είχε 0/1δ. και 2 ριμπάουντ. (Πηγές: Superbasket.gr, Basketnet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: