Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Διπλό ημίχρονο, άσος τελικό! Προβλέψεις για Ευρωλίγκα! ΣΤΟΙΧΗΜΑ!


"Ο Νίκολα τον ξέσκισε τον κοντό"...
Σήμερα Πέμπτη το κυρίως "μενού" της 4ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, οπότε προφανώς και υπάρχουν ουκ ολίγοι λόγοι για να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Χθες ο Ολυμπιακός με το προβλέψιμο παιχνίδι του μας "πούλησε" και μας χάλασε το "παρολί" (που λένε και οι "φουτμπαλέρες"), οπότε σήμερα ελπίζουμε να είμαστε πιο τυχεροί...


19:45 Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπάμπεργκ +6.5 

Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την τέταρτη θέση στον όμιλο μέχρι τέλους. Στη Ζαλγκίρις επικρατεί μια τρελή κατάσταση λόγω του προέδρου, οπότε το ματς είναι πολύ "ανοικτό" για προβλέψεις, συν τα αγωνιστικά των ομάδων. Αν κάποιος θέλει να το παίξει, με το... ζόρι, θα έλεγα "διπλό". 

20:00 Ανατολού Εφές – Μακάμπι Τελ Αβίβ +1.5

Αναμένεται να γίνει πολύ μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στον τρίτο όμιλο όπου μετέχει μεταξύ άλλων και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Εφές "άλωσε" Βελιγράδι και Μιλάνο αλλά ενδιάμεσα υπέστη ήττα-σοκ από την Σαρλερουά. Η Μακάμπι ξεκίνησε με το αριστερό την διοργάνωση καθώς ηττήθηκε στο Μιλάνο αλλά στην συνέχεια κέρδισε τα δυο εντός έδρας παιχνίδια στο Γιάντ Ελιάου κερδίζοντας (δύσκολα) Παρτιζάν και Ρεάλ. Καλύτερα να ψαχτεί το "under" παρά ο "άσος" που βλέπω..

21:30 +4.5 Σαρλερουά – Αρμάνι Μιλάνο 

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τη νίκη της διοργάνωσης μέχρι στιγμής κερδίζοντας την Εφές στην Τουρκία με 80-79 αλλά οι ήττες από Ρεάλ και Παρτιζάν τους κρατούν τελευταίους μαζί με την Παρτιζάν και την Αρμάνι. Οι Ιταλοί έχουν το ποιοτικό ρόστερ να περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες από το Βέλγιο όμως δεν είναι έτοιμοι ακόμη και η Σαρλερουά έχει μερικούς καλούς Αμερικανούς... Το αφήνουμε... .

21:45 Μπαρτσελόνα – Σιένα +8.5

Ένα από τα ντέρμπι αυτής της αγωνιστικής, μια και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις οι δύο ομάδες. Η Μπάρτσα είναι απ' τα φετινά μεγάλα φαβορί για την πρωτιά, οπότε ίσως να μην θέλει να φορτσάρει στους ομίλους. Είναι μια κλάση ανώτερη αυτής της Σιένα και μίνιμουμ δυο κλάσεις από τις υπόλοιπες (Ούνικς, Γαλατά, Ολύμπια και Πρόκομ). Στην ACB βρίσκεται στην κορυφή έχοντας μόλις μια ήττα από την Σεβίλλη. Εξαιρετικά συμπαγής στο αμυντικό κομμάτι με μόλις 64π Μ.Ο. δεχόμενη στην Ισπανία και 63,3π στην Ευρωλίγκα. Η Σιένα δεν έχει πείσει ακόμη. Στην Ευρωλίγκα το 3/3 έχει προκύψει με δύο νίκες με 20+ και μία δύσκολη επικράτηση στο Καζάν κόντρα στην Ούνικς. Με Καουκένας, Λαβρίνοβιτς, Ζήση και ΜακΚάλεμπ στην περιφέρεια είναι δυνατή, αλλά οι Αμερικανοί της είναι "υπ' ατμόν", ιδίως ο Μος. Στο "χάντικαπ" το βλέπω οριακά εκεί, στους 7-8 πόντους. Έχει όμως στον ΟΠΑΠ στοιχηματική αξία (και τύχη) το 2 ημίχρονο-1 τελικό με απόδοση 6,50!

21:45 +2.5 Νανσί – Κάχα Λαμποράλ

Η Νανσί του Νικολά Μπατούμ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα της Γαλλίας έχει το απόλυτο νικών (5/5), με πιο σημαντική νίκη αυτή επί της Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ και του Ρόνι Τουριάφ με 97-72 εκτός έδρας. Στην Ευρωλίγκα έχει δυο ήττες αναμενόμενες (με +11 π. και άνω) από Καντού και Ούλκερ. Το ένα και μοναδικό παιχνίδι που έδωσε στο χωρητικότητας 6000 γήπεδο της κέρδισε την Μπιλμπάο με 87-73.  
Η Κάχα είναι σπουδαία ομάδα για ακόμη μια χρονιά. Εάν βρεθεί σε καλή μέρα τότε διαλύει τον αντίπαλο. Στον όμιλο της έχει κερδίσει Ούλκερ, Καντού και Ολυμπιακό κι αυτό τα λέει όλα. Στην ACB της Ισπανίας έχει απολογισμό 4-2 χάνοντας στο «κλουβί» της Σαραγόσα και εντός από την Βαλένθια. Άσσος όμως με υπέρ των Γάλλων το μικρό χάντικαπ!

21:45 +5.5 Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης

Αναμένεται "καυτή" ατμόσφαιρα στη "Χάλα Παϊονίρ". Η ομάδα του Πέκοβιτς μετά το αρνητικό ξεκίνημα με 2/2 ήττες κρατιέται "ζωντανή" με τη νίκη επί της Σαρλερουά, οπότε λόγω της έδρας της τα πάντα στον όμιλο είναι ακόμη ανοιχτά. 
Η Ρεάλ είναι πολύ δεμένη φέτος. Μπορεί να μην έχει το βαρύ όνομα στον πάγκο της (ο γεννημένος το ’67 Πάμπλο Λάσο δεν έχει παραστάσεις από μεγάλες  διοργανώσεις) αλλά διαθέτει πλούσιο ρόστερ με παίκτες της να είναι επιπέδου NBΑ, τον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Ιμπάκα, αλλά και τον Βελίτσκοβιτς. Στην ACB έχασε στην πρεμιέρα από την Μπιλμπάο και έπειτα έκανε το 5/5 ενώ στην Ευρωλίγκα κέρδισε πανηγυρικά την Σαρλερουά εκτός και πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Μιλάνο αλλά στην κόλαση του Ισραήλ ηττήθηκε με 82-88. Άσος η Παρτιζάν, λόγω του χάντικαπ! 

22.00 Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας +1,5

Ντέρμπι Ευρωλίγκας, γενικά! Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου τους έχοντας κάνει το 3/3 αλλά οι Ρώσοι είναι αυτοί που υπερτερούν στην διαφορά πόντων (+75 αυτοί, +57 οι Πράσινοι). Το ζευγάρι αυτό έχει αναμετρηθεί δυο φορές τα πέντε τελευταία χρόνια στον τελικό της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 93-91 και 73-71 και τις δυο φορές. Οι ευρείες νίκες κόντρα σε ΚΑΟ Δράμας, Ίκαρο, Μάλαγα, ΚΚ Ζάγκρεμπ και Ζαλγκίρις δεν καθησυχάζουν τον Ομπράντοβιτς ο οποίος έχει δηλώσει πως η ομάδα του έχει κάνει την χειρότερη προετοιμασία των τελευταίων ετών…  
Η ΤΣΣΚΑ έχει ρόστερ υψηλού επιπέδου με τον Κιριλένκο που είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας και  έχει και: Κριάπα, Τεόντοσιτς, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας, Κρστιτς. Όλη η αφρόκρεμα των Βαλκανίων. Το 3/3 έχει έρθει πολύ εύκολα με ευρείες νίκες κόντρα σε Ζαλγκίρις, Μπάμπεργκ και ΚΚ Ζάγκρεμπ.  Της πάει το ΟΑΚΑ και έχει «κλείσει το σπίτι» των Πράσινων αρκετές φορές στο παρελθόν. Άσος τελικό, αλλά διπλό ημίχρονο για τους μερακλήδες! Άσος γενικώς, αλλά ματσάρα, έτσι κι αλλιώς! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: