Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δαμιανίδης: "η διαιτησία είναι κωμωδία"

Για τη διαιτησία και του τρόπου που λειτουργεί στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε αθλητικό σάιτ της Αθήνας. 

Ο κ. Δαμιανίδης μίλησε στο "pamesports.gr" και τόνισε αρχικά πως "όλοι στο ελληνικό μπάσκετ συμφωνούν ότι η διοίκηση του Άρη έχει καταφέρει οι αγώνες στο Αλεξάνδρειο να γίνονται σε ιδανικές συνθήκες και το ευχαριστώ είναι να έχει χάσει η ομάδα δύο τίτλους από την διαιτησία και η αντιμετώπιση της να συνεχίζει να είναι κακή. Οι δύο τίτλοι, που χάσαμε από την διαιτησία ήταν το Κύπελλο του 2003 στον τελικό στην Λάρισα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στον οποίο, μεταξύ άλλων, ο Μίντλετον έδωσε αγκωνιά στον Σόλομον στο κέντρο του γηπέδου και δεν δόθηκε τίποτε και το Κύπελλο του 2005 στον τελικό, που έγινε στο Ηράκλειο με αντίπαλο πάλι τον Παναθηναϊκό".

Για όσα έγιναν στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της ΚΑΕ υποστήριξε ότι "κανείς δεν αγαπάει το μπάσκετ. Όλο το σύστημα της διαιτησίας λειτουργεί λάθος, έχει πρόβλημα, στην Ελλάδα. Οι ίδιοι διαιτητές στην Ευρωλίγκα είναι εξαιρετικοί, σε αντίθεση με τις αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, στις οποίες «σφυρίζουν» διαφορετικά. Πώς εξηγείται αυτό; Θα μας τρελάνουν οι διαιτητές. Στο χθεσινό αγώνα μας κόντρα στον Ολυμπιακό οι ίδιοι διαιτητές έχουν δώσει ρεσιτάλ στο δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με το δεύτερο δεκάλεπτο, μετά το προβάδισμα 10 πόντων του Άρη, και στην τελευταία φάση της συνάντησης. Δύο πολύπειροι διαιτητές δεν είδαν τα δύο «καραμπινάτα» φάουλ στον Τζέιμς, κάτι, που είναι ανεπίτρεπτο. Το πρώτο είναι η γονατιά του Πελεκάνου χαμηλά, που βγάζει τον παίκτη μας εκτός πορείας και το δεύτερο γίνεται ψηλά στην προσπάθεια για λέι απ. Αν στην θέση του Τζέιμς ήταν ο Σπανούλης ή ο Διαμαντίδης θα έδιναν φάουλ; Θα το έδιναν 100% απαντάω εγώ. Ισπανός διαιτητής σίγουρα θα έδινε τα φάουλ σε βάρος του Τζέιμς. Εις βάρος του Άρη σε εντός έδρας αγώνα του με αντίπαλο το Μαρούσι έχει δοθεί φάουλ από τον Κουκουλεκίδη στο ένα εκατοστό του δευτερολέπτου! Υπέρ του Άρη δεν πρέπει να δοθεί φάουλ στα 2,3'', όπως εκείνο, που έγινε από τον Πελεκάνο χαμηλά στον Τζέιμς;".

Για την ένσταση που έχει καταθέσει ο Άρης ο κ. Δαμιανίδης τόνισε πως "η ένσταση, που καταθέσαμε υποστηρίζει ότι το καλάθι έπρεπε να κατακυρωθεί και ότι έγινε φάουλ στον Τζέιμς. Το καλάθι από ότι φαίνεται δεν μέτραγε, αλλά τα φάουλ στον Τζέιμς είναι εξώφθαλμα. Οι διαιτητές απάντησαν στο φύλλο αγώνος μόνο ότι το κόψιμο ήταν κανονικό. Για το φάουλ ξέρουμε την απάντηση: Δεν το είδαμε. Δεν περιμένουμε να αλλάξει κάτι από την ένσταση. Όταν πηγαίνουμε στην ΚΕΔ να διαμαρτυρηθούμε μας δίνουν ένα λεπτό να μιλήσουμε, μας απαντούν ότι τα είδαμε και δεν γίνεται τίποτα, δεν αλλάζει κάτι. Έχω πάει στην Επιτροπή βίντεο, που δείχνει σε αγώνα Ηράκλειο – Άρης, έναν χοντρό φίλαθλο να έχει ανέβει στην μπασκέτα και να την κουνάει στις επιθέσεις μας στο τελευταίο λεπτό. Τον έχουμε βάλει, μάλιστα, σε κόκκινο κύκλο. Η απάντηση της ΚΕΔ είναι ότι παρακολούθησε το βίντεο, αλλά δεν είδε τίποτε επιλήψιμο! 
Έχουμε παίξει αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών» στην Νέα Σμύρνη παρουσία 1.000 ατόμων στις εξέδρες και πέρυσι στην έδρα του ΠΑΟΚ με 500 άτομα στο γήπεδο. Ο μόνος, που τιμωρήθηκε ήταν ο κομισάριος.

Έχουμε δεχθεί ο μάνατζερ μας Βασίλης Βουρτζούμης και εγώ αντικείμενα και έχουμε τραυματιστεί, όταν το Αλεξάνδρειο είναι «εκκλησία». Εγώ έχω ακόμη σημάδια από τα ράμματα από τον τραυματισμό μου στο ματς στην έδρα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Στο ΣΕΦ οπαδοί μας... γύρισαν τον πάγκο ανάποδα μετά από επεισόδιο του Σκέιλς με παίκτες του Ολυμπιακού και ο Βορεάδης δεν έδωσε τίποτα. Στον εκτός έδρας αγώνα της περασμένης σεζόν για την κανονική περίοδο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, επίσης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έδωσε γροθιά στον Ντέγιαν Μπορόβνιακ και δεν δόθηκε τίποτα. Δύο αγωνιστικές νωρίτερα ο Μπόμπι Μπράουν τιμωρήθηκε με ντισκαλιφιέ από τον Τανατζή μόνο για την απειλητική κίνηση, που έκανε, χωρίς να χτυπήσει παίκτη του Πανιωνίου. Στα 11 χρόνια, που είμαι στον Άρη δεν συνηθίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις για την διαιτησία και κατανοούμε το ανθρώπινο λάθος, αλλά το κακό έχει παραγίνει, η διαιτησία έχει καταντήσει κωμωδία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: