Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Πηδούν απ' το καράβι και του ρίχνουν το μπαλάκι!

Μια απλή εκτίμηση θα κάνουμε των ταυτόχρονων σχεδόν ανακοινώσεων (τι συγχρονισμός, αλήθεια!) των μετόχων της ΚΑΕ Άρης και της "Σάρισα" περί αποχωρήσεων των απ' τα κοινά της ΚΑΕ Άρης. Θεωρούμε - μπορεί να κάνουμε και λάθος - πως έτσι "πηδούν απ' το καράβι" στην πιο δύσκολη στιγμή, ενώ τόσο καιρό(χρόνια) το έβλεπαν να "θαλασσοδέρνεται" και δεν έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους. Δε λέμε ότι δεν έβαλαν λεφτά, λέμε ότι φεύγουν από την εταιρία τους και αφήνουν και το "μπαλάκι" στη νυν διοίκηση, δηλαδή στον Δαμιανίδη, να "βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά". 

Δεν ξέρουμε αν έτσι πιστεύουν ότι τον αφήνουν εκτεθειμένο, αυτόν και τον Σούπερ-3 που τον στήριξε, ή απλά τον στηρίζουν φεύγοντας και παραδίδοντας τις μετοχές, ξέρουμε όμως ότι το διοικητικό αδιέξοδο του Άρη είναι τσιμεντένιο και βλέπουμε να πηγαίνει η ΚΑΕ σε "λαικές λύσεις", επιτροπές σωτηρίας, πρωτοδικεία, άρθρα 99 κλπ. Μακάρι να διαψευστούμε... 


Οι ανακοινώσεις: 


Των μετόχων της ΚΑΕ Άρης 2003


"Οι μέτοχοι της ΚΑΕ Άρης συναντήθηκαν σήμερα το πρωί και συζήτησαν για το μέλλον της ομάδας και πριν από λίγη ώρα εξέδωσαν ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Οι μέτοχοι της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003, που εκπροσωπούν το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου (εκτός του Α.Σ. ΑΡΗΣ), απευθυνόμενοι στους φιλάθλους της αγαπημένης μας ομάδας, δηλώνουν τα παρακάτω:

Τα τελευταία χρόνια συμπορευθήκαμε όλοι μαζί στηρίζοντας με όλα τα μέσα που διαθέταμε την αγαπημένη μας ομάδα. Το γεγονός ότι είμαστε κάτοχοι των μετοχών της ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν οφείλεται στην προσωπική μας επιθυμία για κάτι τέτοιο, αλλά γιατί έπρεπε να βρεθούν στα χέρια μας ώστε η ομάδα να διοικείται νομότυπα.

Στηρίξαμε οικονομικά με σημαντικά ποσά που πολλές φορές ήταν και πάνω από τις δυνάμεις μας και υπηρετήσαμε με τον πιο χρηστό τρόπο την ιδέα, την ιστορία και το μεγαλείο της ομάδας.

Σήμερα θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι ο κύκλος της προσφοράς μας στην ομάδα έχει ολοκληρωθεί. Δηλώνουμε ακόμη, ότι οι μετοχές που μας ανήκουν στην ουσία είναι ανενεργές και είναι στηδιάθεση του όποιου ειλικρινά ενδιαφέρεται να βοηθήσει, χωρίς κανένα απολύτως τίμημα.

Εάν υπάρχουν φίλοι που θέλουν να συνεχίσουν στα διοικητικά της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, εμείς θα εγγυηθούμε την διάδοχη κατάσταση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν μια ομαλή πορεία τόσο για τους νέους όσο και τους παλιούς διοικούντες.

Σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση, θα πρέπει να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση και αυτή η απόφαση θα είναι η τελευταία διοικητική πράξη των παλαιών μετόχων.

Ως άνθρωποι που έχουμε υπηρετήσει και συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στην ομάδα θα σταθούμε θετικά σε κάθε προσπάθεια που θα εγγυάται την προοπτική του αγαπημένου μας συλλόγου".
Η ανακοίνωση της ΣΑΡΙΣΑ αναφέρει: 

"Με αίσθηση ευθύνης και σεβασμού προς τον φίλαθλο κόσμο του ΑΡΗ που αγωνιά για την αγαπημένη του ομάδα, αλλά και προς εξάλειψη της τεχνιέντως εμφανιζόμενης παραφιλολογίας και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων ως προς τον ρόλο της ΣΑΡΙΣΑ και τις «υποχρεώσεις» της, διευκρινίζουμε και ανακοινώνουμε τα παρακάτω:

1.Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΣΑΡΙΣΑ, που ως γνωστόν δεν συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, ούτε και στη διοικητική της λειτουργία, προσέφερε στα ταμεία της ΚΑΕ την τελευταία διετία ποσό της τάξης των 600,000€ (χωρίς να υπολογίζονται άλλες ταμειακές διευκολύνσεις και επιτυχημένες προσπάθειες προσέλκυσης χορηγιών από μέλη της).

2. Παρά την δυσαρέσκεια των μελών της εταιρείας από την σκοπίμως εσφαλμένη ενημέρωση της σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, όπως αυτή παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2009, τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή μας, θα καλύψουμε τον προϋπολογισμό της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Αυτή θα είναι και η μοναδική οικονομική προσφορά της εταιρείας προς την ΚΑΕ ΑΡΗΣ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

3. Για λόγους προστασίας του κύρους της εταιρείας και των μελών της και προκειμένου να σταματήσει κάθε προσπάθεια επιβολής πιέσεων και απαιτήσεων και να τερματιστούν τα εις βάρος της δημόσια αήθη σχόλια από κύκλους της αρειανής οικογένειας, που δεν σεβάστηκαν την ανιδιοτελή προσφορά της εταιρείας και αναγορεύτηκαν σε κατήγορους των μελών της, αποφασίστηκε η προσωρινή αδρανοποίηση της εταιρείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: