Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Eurocup 2010-2011

Aύριο, Πέμπτη, είναι η κλήρωση του Eurocup στη Βαρκελώνη και όπως είναι λογικό το ενδιαφέρον "ανεβαίνει". Εκεί δεν έχει ούτε απεργίες, ούτε ΚΕΔ, ούτε ΟΔΚΕ, ούτε παράγοντες, ούτε περίεργα. Εκεί έχει κανονισμούς, έχει club ranking, έχει επαγγελματίες διαιτητές, έχει τέλος πάντων κάποια κριτήρια. Άσχετα αν οι παραφωνίες" υπάρχουν, αλλά είναι σε άλλο επίπεδο (βλ. Ισπανοκρατία... )

Σήμερα η διοργανώτρια ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας και τα κριτήρια για την κλήρωση που θα γίνει αύριο. Θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, εκ των οποίων θα προκριθούν οι πρώτες δύο για το ΤΟΡ-16 και ούτω καθεξής...

Ο Άρης, όπως και ο Πανελλήνιος, επιλέχθηκε, βάσει των κριτηρίων που μπορείτε να βρείτε στο www.eurocupbasketball.com (πορεία στην Ευρώπη την τελευταία 3ετία κ.ο.κ.) στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ο ΠΑΟΚ στο γ' γκρουπ δυναμικότητας.Το α' γκρουπ έχει ακόμη τις:

Ούνιξ, Άλμπα, Μπενετόν, Γκραν Κανάρια, Πανελλήνιος, Χέμοφαρμ, Κάχασολ

Το β΄ γκρουπ περιλαμβάνει τις: Εστουντιάντες, Κρίλια, Νίμπουργκ, Γαλατασαράι, Αζοβμάς, Μπουντιβέλνικ, Μπεσίκτας, Λε Μαν

Στο γ΄ γκρουπ συμμετέχουν: Χαποέλ Ιερ., Χαποέλ Γκιλμπόα, ΠΑΟΚ. Βιλερμπάν, Μπανβίτ, Σιαουλιάι, Καζέρτα, Καντού 

Στο δ΄ γκρουπ οι: Άνβιλ Βλότσλαβεκ, Μπουντούτσνοστ, Ροάν, Τσεντεβίτα, Ρίγα, Όλντενμπουργκ, Γκέτινγκεν, Γκαστέρα

* Στους ομίλους δε θα μετέχουν ομάδες απ' την ίδια χώρα, ενώ θα μπουν "κλειδάριθμοι" ώστε ομάδες της ίδιας πόλης να μην παίζουν την ίδια μέρα εντός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: