Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ποιος είναι "πίσω" απ' τον Λάζαρο Παπαδόπουλο;

Λίγη ώρα πριν την κρίσιμη (;) σύσκεψη των ιδιοκτητών - προέδρων - διορισμένων επικεφαλής των ομάδων της Α1 με την ΕΟΚ, είναι μια καλή ευκαιρία να καταγράψουμε όσα "ακούγονται" στη μπασκετική "πιάτσα" για το ύφος της κινητοποιήσης, το κίνητρο, τα αίτια της σκληρής κόντρας και τα "εφαλτήρια" των δύο "πλευρών".
Πολλοί αναρωτιούνται ποιος είναι "πίσω" απ' τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τις κινήσεις του, που ορισμένοι "συντηριτικούρες" χαρακτηρίζουν ακραίες. Μερικές ίσως και να είναι, αλλά εδώ που φτάσαμε ίσως έτσι και να πρέπει...
Σε δηλώσεις του στη "Θεσσαλονίκη", στον Πάρι Καλημερίδη, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος λέει ότι "κάποιοι είναι πίσω απ' τον Παπαδόπουλο". Δεν είπε όμως ποιοι είναι αυτοί...
Στους διαδρόμους της ΕΟΚ τα ονόματα αυτά "κυκλοφορούν" εδώ και χρόνια. Στους διαδρόμους του ΕΣΑΚΕ προστίθενται και κάποια άλλα, με συνδυασμένα κάποια συμφέροντα. Το όλο θέμα στηρίζεται σε ενδείξεις, εκτιμήσεις και πληροφορίες. Καμία πλευρά δεν είναι σε θέση να στηρίξει με αποδείξεις ότι:
- ο "εγκέφαλος" της "επανάστασης" είναι γνωστός Έλληνας προπονητής!
- επίσης στο πλευρό του λέγεται ότι είναι ένα στέλεχος του μπάσκετ - γενικώς, ένας δημοσιογράφος (!) και ένας μάνατζερ που έχει σχέση με εκμετάλλευση τηλεοπτικών και άλλων δικαιωμάτων.
Ονόματα και μη χωριό. Μαγκιά τους, λέμε εμείς.
Δεν πιστεύουμε τίποτα απ' τα παραπάνω, αλλά τα μεταφέρουμε ως πληροφορίες με το ρεπορτάζ σε εξέλιξη μόνο για την ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού για ένα θέμα τεράστιου ενδιαφέροντος και χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανέναν! Άλλωστε όποιος νιώθει ότι εμπλέκεται, ας το διαψεύσει μόνος του. Εδώ δεν κάνουμε αποκαλύψεις, δε διεκδικούμε το βραβείο του "Χριστόφορου Κολόμβου". Σκέψεις γράφουμε, επωνύμως φυσικά, και πληροφορίες μεταφέρουμε, γι' αυτό και δε βάζουμε ονόματα για να μη θίξουμε κανέναν χωρίς αποδείξεις. Ούτε πιστεύουμε ότι έχει αντίκρισμα στην πραγματικότητα.
Άλλοι λένε - το έχει γράψει καταγράφωντας και φιλτράροντας αυτό το "λένε", φαντάζομαι, ο άφθαστος Νίκος Παπαδογιάννης - ότι ο Λάζος έχει πολιτικές βλέψεις και ότι θα (ή θέλει να) γίνει ο δεύτερος Φασούλας. Με τέτοια ρητορική και αποδοχή που έχει ο ψηλός απ' τον κόσμο, δε το βλέπω απίθανο. Αργότερα, φυσικά. Και μάλιστα άρχισε να λέγεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που "καλοβλέπει" μια τέτοια προσέγγιση. Στην ΕΟΚ πιστεύουν κάποιοι ότι η πολιτική τριβή σε βάρος του Βασιλακόπουλου έχει ορμητήρια και απ' την νυν κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ, βέβαια, ο πρόεδρος, αλλά υπάρχει το "παλιό" και το "νέο" ΠΑΣΟΚ και ο "Αι Γιώργης", που είναι με το "παλιό", δεν ήθελε τα δυσανάλογα της προσφοράς του "οφίτσια" που του προτάθηκαν.
Τι άλλο; Στον ΕΣΑΚΕ περιμένουν να γίνει μια κίνηση καλής θέλησης απ' την ΕΟΚ προς τον ΠΣΑΚ καθώς θεωρούν ότι η κόντρα του Λάζαρου με τον Βασιλακόπουλο είναι η αιτία που δεν μπορεί να γίνει εύκολα η σύγκλιση. Επαναλαμβάνουν ότι τα σωματεία, ο ΠΣΑΚ και η ΕΟΚ έχουν συμφωνήσει, αλλά το πρόβλημα είναι απ' την αδυναμία της Πολιτείας να δεσμευθεί και να δώσει αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι/παίκτες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (αν υπάρχει τέτοιο στο μυαλό ενός απλού φίλου του μπάσκετ, που απλά θέλει να βλέπει το άθλημα που γουστάρει): "Πίσω" απ' τον Λάζαρο θαρρούμε πως είναι η όμορφη γεύση που δίνει στην ψυχή η "γεύση της επανάστασης". Η αίσθηση ότι βοηθάς κάποιον. Γνωρίζοντας από τόσοδα αυτόν τον "καλό καγαθό" γίγαντα, δε θέλω να πιστέψω ότι κάποιοι τον υποκινούν. Δηλαδή τι να πιστέψουμε γι' αυτούς που πραγματικά... φταίνε και την έχουν "βγάλει μέχρι τώρα καθαρή"; Ότι από πίσω τους είναι ο Στρος Καν

Δεν υπάρχουν σχόλια: