Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Είναι, πράγματι, μπασκετάρα!

Συμφωνούμε με τον όρο, ως περιγραφή των συναισθήματων μας για το άθλημα, ελπίζουμε να γίνει πράξη. Ο Βασιλακόπουλος βγήκε ως αντιπρόσωπος των ιδιοκτητών, ουσιαστικά αναμενόμενο, και έκανε την ακόλουθη δήλωση, ενισχυμένος με την παρουσία στη σύσκεψη και των δύο "μεγάλων", ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Το παρών στο ραντεβού έδωσαν όλοι οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ (πλην του Περιστερίου), ανάμεσα σε αυτούς ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Γιαννακόπουλος συνοδευόμενος από τον μάνατζερ της ομάδας, Μάνο Παπαδόπουλο, καθώς κα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο των "ερυθρολεύκων", Γιώργο Σκυνδίλια και τον γενικό διευθυντή, Χρήστο Σταυρόπουλο.

Η δήλωση Βασιλακόπουλου:

«Παρόλες τις διαφωνίες που υπήρξαν επιτευχθεί μια σύνθεση. Μια σύνθεση που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε με μια λέξη: γροθιά. Είμαστε όλοι μια γροθιά και έτσι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος και ενδεχομένως αυτές που θα έρθουν στο μέλλον», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ και συνέχισε: «Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι. Είναι και θα είμαι μπασκετάρα. Η Ελλάδα είναι μεγάλη δύναμη και σε συλλογικό και σε Εθνικό επίπεδο. Είμαστε παγκόσμια δύναμη και έτσι πρέπει να μας βλέπουν όλοι. Παρόλες τις ύποπτες επιθέσεις που δεχόμαστε και σε όσους έπεσαν στην λούμπα να προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να βγάλουν τα μάτια τους, εμείς απαντάμε ότι είμαστε ενωμένοι…».

Η ανακοίνωση των ιδιοκτητών

«Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας και στην οποία παραβρέθηκαν οι 13 από τις 14 ΚΑΕ (απουσίαζε το Περιστέρι λόγω της κηδείας του παλιού αθλητή της ομάδας, Νίκου Φάσουρα) έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στις προκλήσεις που δέχεται το άθλημα του μπάσκετ, το οποίο ορισμένοι προσπαθούν να το περιθωριοποιήσουν και που δυστυχώς βρίσκουν ευήκοα ώτα και σε ορισμένους χώρους του αθλήματος. Πάνω από όλα κι όλους είναι το μπάσκετ, το άθλημά μας, που όλοι το υπηρετούμε από διάφορες σκοπιές. Είναι η προστασία και η ενότητα του αθλήματος, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Αναδείχτηκε συμφωνία όλων των παρισταμένων να προστατεύσουν το άθλημα, πέραν από τις όποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα και γι’ αυτό ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:


1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.
2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.
3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικά, όσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.
4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες».

Αναμένεται η απάντηση του ΠΣΑΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: