Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Απεργία και πρόκριση Άρη

Ο Άρης προκρίνεται, όπως όλα δείχνουν, χωρίς αγώνα, στον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το Μαρούσι αποσύρεται. Το είπαν οι εκπρόσωποι του - ήτοι ο Β.Αλεξανδρής - στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (στα "πηγαδάκια") για το πρωτάθλημα μπάσκετ, όπως μας μετέφεραν οι απεσταλμένοι στο γεγονός. Έτσι ο Άρης θα περιμένει τον Ολυμπιακό, την άλλη Πέμπτη, για την επόμενη επίσημη αγωνιστική του υποχρέωση.

Οι παίκτες, στο μεταξύ, αναμένεται να αποφασίσουν την Πέμπτη να γίνει απεργία! Όπερ σημαίνει "μύλος" στο πρωτάθλημα, πέραν των δεδομένων προβλημάτων που καλώς τονίζουν με αυτήν τους την ενέργειεα. Έχω μια διαφωνία για το timing, αλλά όλοι κρίνονται απ' τις πράξεις τους και τις επιλογές τους.

Για το τι ειπώθηκε στις συνεντεύξεις Τύπου; Αντιγράφουμε (τουλάχιστον εμείς το λέμε!) απ' το basketblog.gr

* Από την πλευρά των προπονητών, πρώτος πήρε το λόγο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο τεχνικός του πρωταθλητή Παναθηναϊκού έκανε εκτενή αναφορά στα περσινά συμβάντα, που στηλίτευσαν τον 4ο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. "Θέλω να πω ότι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την καλή μας δουλειά και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Όλοι μιλούν μία δύσκολη χρονιά και κανείς δεν θυμάται πως τελείωσε η περασμένη σεζόν. Στη χθεσινή συνάντηση με τους διαιτητές τους ρώτησα τι οδηγίες έχουν σε ανάλογες καταστάσεις. Δεν είδα να αλλάζει κάτι", ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός για να συμπληρώσει: "Δεν θέλω να ρισκάρω και πάλι τη ζωή μου. Κάποιος θα τραυματιστεί σοβαρά αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Πέντε μήνες μετά το τέλος της σεζόν δεν έχω δει ούτε ένα βήμα που να αλλάξει την κατάσταση. Δεν θέλουμε τους χούλιγκανς στα γήπεδα. Ένα μπουκάλι αρκεί για να εκκενωθεί το γήπεδο", ανέφερε ο Ζοτς.


"Η παράδοση δεν παίζει ρόλο"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επέστρεψε στο τιμόνι του Ολυμπιακού ύστερα από 13 χρόνια. Όσα χρόνια δηλαδή έχουν οι Πειραιώτες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα: "Χαίρομαι που επιστρέφω και επίσημα στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια. Η παράδοση δεν παίζει ρόλο. Οι συνθήκες ήταν καλύτερες τότε σε σχέση με τις τωρινές. Θα πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι μία παράσταση για τον κόσμο. Σε ένα πρώτο μίτινγκ που είχα με τους παίκτες τους υπενθύμισα σε ποια χώρα δουλεύουν, σε ποια κατάσταση είναι η χώρα. Εκεί που είμαι υπεύθυνος θα προσπαθήσω να κάνω τους παίκτες μου παράδειγμα για όλους. Στα άλλα δεν μπορώ να κάνω κάτι".

"Ομοψυχία"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανέλαβε πριν από μερικές ημέρες το τιμόνι του Αμαρουσίου και δείχνει έτοιμος για τη δύσκολη αποστολή που τον περιμένει. "Η αλήθεια είναι πως είμαστε σε μία δύσκολη καμπή", επεσήμανε ο "τίγρης" για να προσθέσει: "Το ευχάριστο είναι πως δείχνουμε ομοψυχία, πρωτοστατούντος του δημάρχου και του ερασιτέχνη. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί. Η ομάδα αποτέλεσε πρότυπο κατά το παρελθόν και θα προσπαθήσουμε να την βάλουμε και πάλι στο σωστό δρόμο".

Η αποχώρηση του Ηλία Ζούρου έφερε τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο του Πανελληνίου. "Ο Πανελλήνιος μετά από μία εξαιρετική χρονιά στήνει ομάδα σε νέα δεδομένα. Η προσπάθεια είναι μεγάλη", ανέφερε ο νεαρός κόουτς για να πει στη συνέχεια: "Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλές θέσεις όπως τον έχουμε συνηθίσει".


Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδειξε σύμπνοια απόψεων με αυτές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως οι στόχοι δεν αλλάζουν... "Συμφωνώ με τον κύριο Ομπράντοβιτς. Τα κρούσματα βίας πρέπει να λείψουν από τα γήπεδα. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες προσδοκίες. Οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας".

Ο προπονητής του Κολοσσού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αναφέρθηκε στην κρίση που υπάρχει, ενώ όπως τόνισε θέλει μία αντίστοιχη πορεία με την περσινή: "Θα προσπαθήσουμε και φέτος να έχουμε ανάλογη πορεία με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτό που θέλουμε είναι η συνέχιση της καλής δουλειά μας. Το έργο μας είναι πιο δύσκολο λόγω των μειώσεων που έχουν γίνει στα μπάτζετ των ομάδων. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε ανάλογη πορεία με την περσινή. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς βία".

"Σεβασμός και ομαδικότητα"

Ο Σαρόν Ντρούκερ ανέλαβε τα ηνία του Άρη και έδειξε να το απολαμβάνει: "Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα που έρχομαι να δουλέψω και μου αρέσει η εκδήλωση. Υπέγραψα στον Άρη ύστερα από μία σκληρή χρονιά που είχα πέρυσι", ανέφερε ο Ισραηλινός τεχνικός για να προσθέσει: "Από την αρχή μίλησα στους παίκτες μου για το “εμείς” κι όχι για το “εγώ”. Είμαστε κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας. Σεβασμός και ομαδικότητα είναι δύο από τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να έχουμε".

Ο Νένταντ Μάρκοβιτς παρέμεινε στον πάγκο του Πανιωνίου και φρόντισε να αναλύσει τη φιλοσοφία του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: "Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους όσοι είναι εδώ. Έχουμε τέσσερις ξένους και αποφασίσαμε να δουλέψουμε περισσότερο με νεαρούς Ελληνες παίκτες. Θέλουμε να βαδίσουμε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία και να είμαστε ανταγωνιστικοί".

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στον πάγκο του Περιστερίου έπειτα από 7 χρόνια και στόχος του είναι η ανάδειξη των νεαρών παικτών της ομάδας: "Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ζούμε σε μία άλλη εποχή. Τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ δεν προέρχονται από την κρίση, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους αναρρώνει σαν να βρίσκεται στο κρεβάτι μιας κλινικής. Κρατιέται λόγω της υστεροφημίας του. Στόχος μας είναι η επιστροφή στις ρίζες μας. Η παραγωγή νέων παικτών. Να είμαστε Σκαλοπάτι για να βρίσκουν οι παίκτες μας την Ιθάκη τους. Αν έρθει και η επιτυχία έχει καλώς. Δεν θα παγιδευτούμε στα αποτελέσματα".

Ο Μηνάς Γκέκος έδειξε αρκετά προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί, ενώ όσον αφορά την ΑΕΚ να υπάρξει μία καλύτερη πορεία από την αντίστοιχη περσινή χρονιά: "Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν αλλάζει τίποτα. Οι αθλητές είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν απεργία. Τα προβλήματα θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και μήνες. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, αλλά τίποτα. Περνάμε μία δύσκολη περίοδο σαν χώρα. Όσον αφορά την ΑΕΚ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα από πέρυσι. Έχουμε προβλήματα, αλλά θα κοιτάξουμε να μην περάσουμε αυτά που έγιναν πέρυσι".

"Καθιέρωση και καταξίωση"

Ο νέος τεχνικός της Καβάλας, Δημήτρης Πρίφτης τόνισε από την πλευρά του: "Είναι μία χρονιά καθιέρωσης και καταξίωσης για την Καβάλα. Θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο που είχε προηγηθεί από τη διοίκηση. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Χτίσαμε μία ομάδα με σύνεση και λογική. Η λέξη που κυριάρχησε είναι “προβλήματα”. Διανύουμε δύσκολη περίοδο. Ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος".

Ο επικεφαλής του τεχνικού τιμ του Ηλυσιακού, Βασίλης Φραγκιάς επεσήμανε: "Πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα. Πέρυσι ήμουν τηλεσχολιαστής στους τελικούς και είδα τον φόβο για το τι γίνεται. Πρέπει να μπει το μαχαίρι όσο πιο βαθιά γίνεται. Στόχος του Ηλυσιακού είναι να ευχαριστηθούμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Να παραμείνουμε στην κατηγορία για να αναδειχθούν κάποια νέα παιδιά κι ας ρισκάρουμε κάποια αποτελέσματα".

Ο Άρης Λυκογιάννης ευχήθηκε ο Ίκαρος να παραμείνει στην κατηγορία και παράλληλα οι παίκτες του να ευχαριστηθούν το… ταξίδι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία: "Για τη δικιά μας ομάδα η φετινή χρονιά θα πρέπει να συνδυαστεί με την αίσθηση της απόλαυσης. Είναι ένα ταξίδι και όλοι εμείς θέλουμε να το απολαύσουμε. Θέλουμε αυτή τη διαδρομή να την ευχαριστηθούμε. Να παρουσιάσουμε μία αξιόμαχη εικόνα και να πάμε καλά. Η βιτρίνα ελληνικού μπάσκετ Α1 στις χαμηλότερες κατηγορίες η φθορά έχει φτάσει σε οριακά σημεία. Ο μοναδικός τρόπος για να βελτιώσουμε την κατάσταση είναι να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις".



Ο Κώστας Πιλαφίδης επέστρεψε στον πάγκο του Ηρακλή και αναφέρθηκε λιγότερο στους στόχους του και περισσότερο στα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ: "Φέτος υπάρχει μία καινοτομία, καθώς ακούστηκαν τόσες αλήθειες χωρίς στρουθοκαμηλισμό. Να μην δυναμιτίζουμε το πρωτάθλημα. Αυτό θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της φετινής χρονιάς. Να κοιτάξουμε το γενικότερο καλό. Όσον αφορά τον Ηρακλή θα εδραιωθούμε και πάλι στη μεγάλη κατηγορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: