Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Το Chat του Salonikabasket

Είπα μια μέρα κι εγώ να ασχοληθώ με τα ποδοσφαιρικά μου δημοσιογραφικά μου καθήκοντα (...), να πάω να δω έναν αγώνα ποδοσφαίρου, και βάλθηκαν κάποιοι φίλοι(;) να δείξουν τα οπαδικά τους "πιστεύω", μέσω του chat που έχουμε στο blog εδώ και... χρόνια!
Το καταργούμε, λοιπόν, μέχρι νεοτέρας, το chat όχι γιατί έχουμε κάτι με το οπαδικό κίνημα, αλλά γιατί οι αηδίες και οι ύβρεις δεν αρμόζουν, θέλουμε να πιστεύουμε στο μπασκετικό "περιβάλλον" και στον κόσμο, τον όποιον κόσμο, διαβάζει αυτές τις αράδες σε αυτό το "στέκι".
Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα σημείο συνάντησης μπασκετικών της Θεσσαλονίκης, και όλης της Ελλάδας, δε θέλουμε ούτε να "πλακωνόμαστε" μεταξύ μας, δε θέλουμε να το παίξουμε "οπαδοπατέρες", όπως κάνουν άλλοι σε άλλα sites και blogs, με περηφάνια κιόλας, δε θέλουμε όποιος διαβάζει αυτό το blog και "μπαίνει" στο salonikabasket.blogspot.com να το κάνει για να βλέπει τι βλακείες λένε κάποιοι οπαδίζοντες στο chat...
Σας ευχαριστούμε όλους για τη ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας του blog, δεν είναι ο στόχος μας όμως να πολώσουμε το κλίμα, δεν έχουμε ανάγκη ούτε τους αριθμούς, ούτε τα "hits", ούτε τον "θόρυβο". Θα μείνουμε λίγοι, τον αριθμό, και καλοί.
Όποιος θέλει να παρατηρήσει κάτι, μπορεί είτε να σχολιάζει κάτω απ' τις αναρτήσεις, είτε να στέλνει mail στο kousis@metrosport.gr, ή στο koushs@enet.gr.

Καλό βράδυ σε όλους!

Υ.Γ.: Έτσι δε θα μπορέσουμε να σχολιάσουμε την ένταξη του Ντόνι Μακ Γκραθ στον ΠΑΟΚ, το τι θα γίνει με τον Πιρς στον Άρη, τις εξελίξεις στον Ηρακλή, ούτε θα γράψουμε λεπτομέρειες για τον ευτυχώς ελαφρύ τραυματισμό του παίκτη του Πιερικού Ουρούλε Ιγκμπαβμπόα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατα καιρους εχω αναφερθει μεσα στο chat και εχω ζητησει τα σχολια να ειναι αποκλειστικα για το μπασκετ. Καποιοι το σεβαστηκαν καποιοι ομως οχι. Οσοι δεν ενδιαφερονται αποκλειστικα για το μπασκετ ας πανε να γραψουν καπου αλλου. Υπαρχουν πολλα ποδοσφαιρικα "στεκια". Πρεπει μεσα απο μας να γινει λογοκρισια σε οποιον αναφερεται στο ποδοσφαιρο και να μην τον απανταμε. Κωστα πρεπει να το επαναφερεις ειναι απο τις λιγες αχτιδες μεσα στη καταχνια της ποδοσφαιροκρατουμενης κοινωνιας.
mkar

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα. Δεν παρακολουθησα χθες το μπλογκ και δεν γνωριζω τι συνεβη ακριβως και εκλεισε το τσατ.

Ελπιζω να ξανανοιξει γιατι εχει δημιουργηθει μια καλη παρεα που συζηταει κυριως μπασκετικα αλλα επεκτεινεται και σε αλλα σπορ αλλα και θεματα εκτος του αθλητισμου, κρατωντας ενα επιπεδο και σε φιλικα πλαισια, με ελαχιστες εξαιρεσεις.

Δεν πιστευω οτι οι τραμπουκισμοι του πληκτρολογιου ειναι φαινομενο που αφορα αποκλειστικα το ποδοσφαιρο. Ειναι σιγουρα συχνοτερο φαινομενο στα ποδοσφαιρικα στεκια αλλα δεν ειναι και λιγες οι φορες που εχει ξεφυγει η συζητηση για μπασκετικα θεματα. Αν καποιος ψαχνεται για διαδικτυακο καυγα, θα το κανει μιλωντας για ποδοσφαιρο, για μπασκετ, για πολο, ακομα και για μπαντμιντον.

Επομενως, δεν νομιζω οτι η λογοκρισια των ποδοσφαιρικων θεματων εχει να προσφερει κατι στο μπλογκ. Ειναι λογικο και αναμενομενο οτι το περιεχομενο των συζητησεων ειναι κυριως μπασκετικο (εξ ου και το ονομα) αλλα δεν βρισκω λογο να γινεται προσπαθεια απομονωσης αυτων που θελουν να κανουν καποια ποδοσφαιρικα επικαιρα σχολια , αρκει αυτο να γινεται σε κοσμια πλαισια.

Θελω να πιστευω οτι το τσατ θα ξανανοιξει και αυτο που εγινε χθες (οσο χοντρο κι αν ηταν) θα ειναι μια εξαιρεση στο παρεΐστικο κλιμα που χαρακτηριζει το φορουμ.