Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Όσα δε γράφτηκαν για την κλήρωση


Επιστρέψαμε απ΄την Αθήνα, πίσω στη Θεσσαλονίκη, με μια κλήρωση έτσι κι έτσι για τις ομάδες μας. Και το "έτσι κι έτσι" πάει στη δυναμικότητα τους και όχι στη σειρά των αγώνων, η οποία είναι αρκετά καλή για όλους.
Τι έγινε στην κλήρωση; Όλα καλά; Για να θυμηθούμε:

- Το πρωί της Δευτέρας η "αποστολή" του ΕΣΑΚΕ από Θεσσαλονίκη αποτελούνταν από: την αφεντιά μας, τον Άγγελο Γεωργιάδη στέλεχος του ΕΣΑΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τον πρόεδρο του Ηρακλή Φώτη Θέο, τον πρόεδρο του Άρη Γιάννη Δαμιανίδη, τον μάνατζερ του Ηρακλή Νίκο Δουβή, την (εντυπωσιακή στα μπλε)υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΚΑΕ Άρης Χριστίνα Σκέντζιου και τους συναδέλφους Μπάμπη Καϊταντζίδη (γνωστός και ως "Ρίκι") απ' τα "Αθλητικά Νέα" και Πάτροκλο Τζιτζινίκα απ' τα "Σπορ του Βορρά".
- Θέος και Δαμιανίδης δεν αντάλλαξαν κουβέντα προ της αναχώρησης. Ο πρόεδρος του Άρη, μάλιστα, πέταξε "πρώτη θέση" (εκτός αν δεν τον είδα καλά), και ήταν ντυμένος "μοντελάκι", με κοστούμι σούπερ και ριγέ άσπρη με μπλε (τυχαίο;) γραβάτα... Γυαλί φευγάτο και κινητό που χτυπούσε αρκετά συχνά: "έλα πρόεδρε, ο Μανώλης είμαι; Πότε να έρθω;" θα μπορούσε να είναι μια απ' τις συνομιλίες...
- Στο ξενοδοχείο - το γνωστό, στο κέντρο της Αθήνας, "Ντιβάνι Κάραβελ" - όπου θα γινόταν και η κλήρωση, κατέλυσε η αποστολή μας. Ο Δαμιανίδης έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, οι του Ηρακλή έκαναν τα ραντεβού τους στο παλαιάς κοπής αλλά πολυτελές χοτέλ. Στο "Ρουφ Γκάρντεν" (όνομα και μη χωριό) έγινε η συνάντηση του Θέου με τον ατζέντη Άκη Τσώλη, ο οποίος έχει την εταιρία μάρκετινγκ-μάνατζμεντ Global Sports, με την οποία συνεργάζεται η ΚΑΕ Ηρακλής.
- Το μεσημέρι, στο γεύμα, στο λουσάτο χοτέλ (όχι σε αυτό που και φέτος θα ξημεροβραδιάζονται όλοι οι ξένοι παίκτες των ομάδων μας και εμείς αν τα γράφουμε θα θέλουμε το κακό τους και αν δεν τα γράφουμε, πάλι το κακό τους θα θέλουμε), έγινε το θέμα. Παρουσία όλων μας, ο Δαμιανίδης ήρθε, ενώ το γεύμα τελείωνε, και άρχισε την κουβέντα με τον Θέο για το θέμα. Και μάλιστα εκεί γνωρίστηκαν, δια χειραψίας: "χαίρω πολύ, τι κάνεις; Το μικρό σου πώς είπαμε ότι είναι;" είπε ο πρόεδρος στον πρόεδρο. Η παρουσία μας ελάφρυνε λίγο την κατάσταση, υπό την έννοια ότι τα είπαν χαλαρά, "χωνόμασταν" κι εμείς, ρωτούσαμε ή λέγαμε και έτσι η συνάντηση έγινε πιο "λάιτ" (σαν κάποιους παίκτες που έφεραν φέτος οι ομάδες μας).
- Κάποια στιγμή ο Δαμιανίδης είπε: "δε θέλω να υπογράφω άλλα δικόγραφα και να παίρνω άλλες κλήσεις για δικαστήρια. Κάθε μέρα κι ένας κλητήρας. Βαρέθηκα να υπογράφω". Μετά είπε το "θέμα" που θα απασχολήσει τους νομικούς και θα το αποκαλύψουμε στην αυριανή έκδοση του "Μ". Τα υπόλοιπα ήταν παρένθετα του κυρίως θέματος - "πού να πληρώσουμε και τόκους ρε παιδιά, πού το είδατε αυτό;", ή "εγώ ζήτησα να μου πουν ποια ΚΑΕ υπάρχει, με συμφέρει να παίξει η νέα", ή "δεν είχα τόσο καιρό διοίκηση να μιλήσω, με ποιον να μιλήσω;΄'.
- Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά οι δύο πλευρές - σε κορυφαίο επίπεδο - συζήτησαν, έστω και μεταξύ ταλιατέλων με σολωμό ή σουτζουκάκια με ρύζι, το πρόβλημα. Και σας αποκαλύπτουμε (άντε, ας γράψουν και κάτι τα φιλαράκια μου με τα "αποκλειστικά") ότι με το που πάρει ο Ηρακλής το πιστοποιητικό την Πέμπτη - που θα το πάρει (ωχ, ακούγομαι σαν τον Γιάννη Τάκη!) - θα γίνει νέα συνάντηση, επίσης, σε κορυφαίο επίπεδο ηγεσιών των δύο συλλόγων.
- Στον Ηρακλή θεωρούν θετική εξέλιξη το ότι ο ίδιος ο Δαμιανίδης πήγε και μίλησε μαζί τους. Στον Άρη θεωρούν πως το μήνυμα που πέρασε ο Δαμιανίδης - αύριο στο "Μ", τα 'παμε αυτά - είναι σαφές. "Κλείνουμε την υπόθεση με ένα λογικό ποσό, αλλιώς δεν τελειώνει ποτέ".

- Μετά ο Γιάννης (μου επιτρέπει τον ενικό, πιστεύω) έφυγε και πήγε για άλλα ραντεβού (όλοι οι μάνατζερ τον περίμεναν στο σαλόνι - Λου Διαμαντόπουλος με την φοβερή προφορά απ' το Τέξας, Κώστας Παπαδάκης, Ισίδωρος Κούνουπας και πάει γράφοντας), ενώ ο Θέος ετοιμάστηκε για την κλήρωση, έχοντας "κλείσει" τις μεταγραφές του και αναζητώντας χορηγίες, μπας και πάρει ένα δυάροτριάρι ακόμη. Α, και ο Χαριτόπουλος καλός είναι!
- Η κλήρωση έγινε πρώτη φορά σε "καθιστό" περιβάλλον, σαν σινεμά, με πολύ κακή μουσική επένδυση (ιδίως το πρώτο κομμάτι που συνόδεψε το βίντεο του ΠΑΟ ήταν ό,τι χειρότερο έχω ακούσει σε εκδήλωση με τόσο κόσμο, πραγματικά άθλιο, ένα πράμα σαν garage trance, απίστευτα εκνευριστικό, το θυμάμαι και αηδιάζω!), με συνδυασμό τηλεόρασης και αίθουσας μέτριο, με ένα επίσης μέτριο νέο "λόγκο" του ΕΣΑΚΕ, που λίγη σχέση έχει με το ελληνικό μπάσκετ ("το παλιό ήταν καλύτερο" είπαν αρκετοί), αλλά αυτά είναι γούστα (πόσο να κόστισε, άραγε;).
- Η επιλογή του χώρου μπορεί να βόλευε, γιατί ήταν στο κέντρο, είναι σε ένα γνωστό ξενοδοχείο, αλλά δεν μπορεί να γίνεται κλήρωση πρωταθλήματος σε ένα... υπόγειο, όπου δεν "έπιανέ" κανένα κινητό, παρά μόνο κάποιων τυχερών. Πήγε περίπατο η ραδιοφωνική αναμετάδοση και το ρεπορτάζ για λόγους οικονομίας, προφανώς.
- Στην κλήρωση μάθαμε και το άλλο: φοβερό κι αυτό! Ότι ο Μιλτιάδης Κανώτας είναι μακρινός θείος του Φώτη Θέου και ότι ο Θέος είναι τρίτος ή τέταρτος ξάδερφος του... Γιάννη Δαμιανίδη! Και όμως, είναι αλήθεια! Όποιος έχει αντίρρηση, ας ρωτήσει...
- Έχουμε κι άλλα, αλλά ας κρατήσουμε και ορισμένα για εμάς. Αύριο, άλλωστε, στο "Μ", θα έχουμε περισσότερα!
ΛΕΖΑΝΤΑ-1 : Οι τρεις μπασκετοφύλακες...
ΛΕΖΑΝΤΑ-2 : Ο Γιάννης είναι ανεβασμένος σε ένα σκαλί παραπάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: