Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τώρα έγινε παικταράς ο Πιρς... (New and improved)

Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε μπασκετικά σε αυτήν την πόλη, που θέλουμε να τη λέμε "μπασκετομάνα", αλλά δε βλέπω πλέον ορατούς λόγους για να το κάνουμε. Δεν μπορεί να μη ξέρεις τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης, μια ομάδα, τι μπάσκετ θέλει να παίξει, και να "διώχνεις" τον έναν και τον άλλο. Πώς είναι "στημένος" ο Άρης φέτος; Τον είδατε να είναι "οπισθοβαρής", υπό την έννοια του "κάνω σκριν στην κορυφή και σουτάρω τρίποντο", α λα Κλαρκ και Ματσόν; Είδατε ότι έχει έναν παικταρά που μπορεί να δημιουργήσει μόνος του τις φάσεις του, είδατε ότι έχει ένα σύνολο που μπορεί να γίνει ΟΜΑΔΑ. Tέλος πάντων, έχει μια καλή προοπτική. Όλα αυτά στη θεωρία.
Αλλά πώς να γράψω τώρα "παικταράς ο Πιρς"; Δεν είναι κρίμα για τον παίκτη; Γιατί να "χαλάσω" την ψυχολογία του Ντάνστον και να γράψω από τώρα, μετά από ενάμιση σοβαρό παιχνίδι "να φύγει", και να μην γράψω πως: "ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΨΗΛΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ".

Με πρόσθηκη παίκτη, λοιπόν, θα πρέπει να ασχοληθούμε - και θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα - και όχι με αντικατάσταση. Αυτό είναι το προφίλ του Άρη, το είδατε και με έναν ψηλό ίσως να γίνει καλύτερος.

Όσο για το θέμα Σλούκα; Ο πρόεδρος Γιάννης δε θα πάει στην Αθήνα, όπως όλα δείχνουν. Ούτε για το θέμα Σλούκα, ούτε για τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Το θέμα Σλούκα λύνεται και από τηλεφώνου. Άλλωστε οι Αγγελόπουλοι λείπουν στη Γαλλία για μια δουλειά, έμαθα, όμως έτσι κι αλλιώς στον Άρη το θέμα θεωρείται τελειωμένο. Οι "κίτρινοι" δεν είναι, πάντως, διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα για να καλύψουν το συμβόλαιο του, πόσο μάλλον το... 50% που "ακούστηκε".
Ο Άρης, εξ άλλου, πιστεύουμε ότι δε θέλει να συμμετέχει σε αυτήν την "κατηφόρα του ελληνικού μπάσκετ", με τις άδειες, τις επιτροπές, τις προσφυγές και τις ανακοινώσεις. Γι' αυτό και ο Δαμιανίδης δε θα πάει στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Περισσότερα αργότερα, καλημέρα...

Υ.Γ.: Το βράδυ ο Ηρακλής θα πάρει - ή θα "κλείσει" προφορικά έστω - έναν καλό φόργουορντ. Ένα κατά τα eighties λεγόμενα "τριάρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: