Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οι βετεράνοι δίνουν μαθήματα μπάσκετ...

Προ τριών ημερών δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόσκληση του συναδέλφου μας Γιώργου Ζαχαριάδη να μετέχω σε μια ομάδα αθλητικών συντακτών που θα έπαιζε, στο πλαίσιο του εορτασμού της Maxiday, της ημέρας των βετεράνων του μπάσκετ παγκοσμίως (βλ.FIMBA). Ευχαρίστηση γιατί θα έπαιζα μπάσκετ, κάτι που μου λείπει (σε αντίθεση με υποχρεώσεις και... 94 κιλά!), αλλά και γιατί θα έπαιζα με φίλους και με αντιπάλους, με εισαγωγικά, που έχουν διδάξει μπάσκετ.
Έτσι, πρωί - πρωί (στις... 09.30 ήμασταν όλοι εκεί (Σταμάτη, εσύ εξαιρείσαι, αλλά χαλάλι) και έτοιμοι για πολλά τρίποντα με τις νέες διαγραμμίσεις) πήγαμε με την αθλητική μας περιβολή (sic - ένα σορτσάκι του μεγάλου αριστερόχειρα σουτέρ Μπρουκς Τόμσον, που έπαιξε στον Ηρακλή, επί Αλεξανδρή, το 1997 και ένα φανελάκι απ' το τουρνουά 3-3 που έκανε ο ΠΣΑΚ το καλοκαίρι) στο κλειστό "1" της Μίκρας. Οι φίλοι ήταν εκεί, οι βετεράνοι εκεί, ο αγώνας ήταν καλός, αντέξαμε μέχρι το 25΄, αφού μέχρι τότε προηγούμασταν. Μετά, από το 40-44, το σκορ άρχισε να "εκτοξεύεται", αφού ο Μηνάς Τουκμενίδης και ο Τάκης Καρατζουλίδης άρχισαν να μας παίζουν "βόλεϊ", ενώ έτρεχαν και σαν πιτσιρίκια. Οι δύο διαιτητές δεν τα πήγαν καλά, αφού μάλλον θέλουν να πάνε στο... Ρίο της Βραζιλίας με τους βετεράνους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Ζαχαριάδης έβαλε μια καρέκλα στη ρακέτα μας, αφού οι δύο βετεράνοι έψαχναν κάπου να κάτσουν στο αντίσκηνο που είχαν στήσει, ο Τραπεζανίδης, επίσης παρέδωσε μαθήματα αντοχής και ευστοχίας, ο Βλαχόπουλος παραπονιόταν στον προπονητή, η αφεντιά μου έβαλε ένα τρίποντο με το ζόρι ("αθόρυβο" όμως, "χλάτς"), ο Αυγέρης και ο Θανάσης ο Νικολάου ήταν πολύ καλοί, ο Τσατσούλης πάλευε με τα "θηρία" και δεν άκουσα αυτό που κυκλοφόρησε ότι είπε κάποιος από εμάς στον προπονητή Ζαχαριάδη: "Γιώργο, εγώ παίζω... πίσω"! Με όλα αυτά το σκορ έληξε περίπου... τόσο με τόσο! Οι πόντοι (όποιος αντέχει, ας τους μετρήσει, για να βρει την πλασματική εικόνα της χθεσινής αναμέτρησης!). Δεκάλεπτα: 14-13, 25-29, 54-46, .... Οι συνθέσεις:
Βετεράνοι Θεσσαλονίκης (Αντωνιάδης): Σταυριανός 10 (2), Αλεξιάδης Β. 2, Δελαπάσχος, Αλεξιάδης Σ. 10 (2), Πετράς 2, Πουλτουρτζίδης, Μπακογλίδης 1, Ζουρνατζίδης 3 (1), Λέρας 5, Καρατζουλίδης 14, Μπουρλίβας 4, Τουκμενίδης 29.
Αθλητικοί Συντάκτες (Ζαχαριάδης): Μιχαλήτσιος 5 (1), Κούσης 3 (1), Αυγέρης 10, Τραπεζανίδης 13 (3), Τσατσούλης 5, Νικολάου 11 (3), Χαλβατσιώτης, Νταλιάρης 2, Καραγιώργης 6, Βλαχόπουλος 2.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον δραστήριο Σύνδεσμο Βετεράνων Θεσσαλονίκης και σύντομα να ξαναβρεθούμε εκεί που όλα ξεχνιούνται και όλα αγαπιούνται, στα γήπεδα του μπάσκετ!

ΛΕΖΑΝΤΑ: Η ομάδα των αθλητικών Συντακτών: από αριστερά: Καραγιώργης, Μιχαλίτσιος, Βλαχόπουλος, Κούσης, Τραπεζανίδης, Τσατσούλης, Χαλβατσιώτης, Νταλιάρης, Αυγέρης, Νικολάου, Ζαχαριάδης (στυλάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: