Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

The way to beat Turks...



Έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τους Τούρκους ο Άρης στο μπάσκετ. Κέρδισε χθες με 78-74 την Εφές Πίλσεν, στο Μπόρμιο. Σκέφθηκα κι έναν άλλον τίτλο, αλλά είπα, τέτοιες μέρες (...), να μην προκαλέσω! Σκέφθηκα το...PJ Fucker, αλλά είναι λίγο "σαλιάρικο" και όχι του στιλ μου, οπότε ας κρατήσουμε τα καλά λόγια που μαθαίνουμε απ' την Ιταλία για τον Αμερικανό. Θα τον δούμε κι από κοντά..
Αναδημοσίευση από το www.arisbc.gr για τον αγώνα:
"Τη δεύτερη νίκη επί ιταλικού εδάφους πέτυχε ο Άρης σήμερα(04/09) απέναντι στην Εφές Πίλσεν ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Η ομάδα μας επικράτησε της τουρκικής ομάδας με σκορ 78-74. Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα σε άμυνα και επίθεση αλλά η ευστοχία των παικτών της Εφές Πίλσεν ήταν ο λόγος που η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με σκορ 38-49 στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Στην επανάληψη ο Άρης είχε πολύ καλή επιθετική παρουσία. Η άμυνά του όμως ήταν το όπλο ώστε η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-49, 62-62, 78-74

Άρης(Ντρούκερ): Πιρς 6π., 1ρ., 6ασ., 2 κλ., Χατζηβρέττας 19π., 1ρ., 3 ασ. , Ταπούτος 4π., 1ρ., 2ασ. , Ντάνστον 9 π., 5ρ., 1 ασ. 1κλ. , Τάκερ 21π., 4ρ., 4ασ. 1κλ., Μπορόβνιακ 6π., 2ρ., , Σκορδίλης 2π. 1ρ. , Χρυσικόπουλος 3ρ. , Μούρτος 2π. , Τσαϊρέλης 4π., 2ρ., 2ασ., Κουμπούρας 5π .

Ο αμερικανός φόργουορντ-σέντερ του Άρη, Μπράιαντ Ντάνστον, μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Εφές Πίλσεν είπε: «είχα ακούσει ότι η Εφές Πίλσεν είναι μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό δεν μας εμπόδισε να παίξουμε ώστε να τους περιορίσουμε τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Τα ποσοστά ευστοχίας τους στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλά για το λόγο αυτό βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αγωνιστήκαμε με ομαδικό πνεύμα σήμερα και αυτό είναι που κρατάμε από αυτό το παιχνίδι».

Για να συνεχίσει λέγοντας: « αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι η παραμονή μας εδώ στο Μπόρμιο είναι μια ευκαιρία για εμάς να δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού μας και να βρούμε χημεία μεταξύ μας. Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ άνετα με τους προπονητές μου, με το επιτελείο της ομάδας καθώς και με τους συμπαίκτες μου τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Με εξέπληξε το γεγονός του πόσο γρήγορα έχουμε δεθεί μεταξύ μας. Βέβαια πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά το δέσιμο αυτό κάνει τα πάντα πιο εύκολα για τον καθένα από εμάς».

Η ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα(06/09) στις 21:00 το βράδυ, στον τελευταίο φιλικό αγώνα επί ιταλικού εδάφους, τη Μπάνβιτ".

* Σημείωση: οι πόντοι της Εφές δεν υπάρχουν. Δεν πειράζει: ξεχώρισαν ο Ρακόσεβιτς με 19 πόντους, ο Βισνιέφσκι με 15, ενώ ο «πολύς» Μπούτσι Θόρντον είχε 10 πόντους και ο Λόρενς Ρόμπερτς μόλις 9. Δεν έπαιξαν ο Αμερικανός Έρβιν Ντάντλεϊ και ο Σέρβος Ραντούλιτσα, απ’ τα μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα των Τούρκων.

* Οι Έλληνες γυρίζουν πίσω απ' το Μουντομπάσκετ επειδή δεν μάθαμε να απαντάμε σε μια άμυνα ζώνης "2-3", πέραν της "σφαγής" (έτσι θέλουμε να το λέμε, στην Αμερική δεν τα σφυρίζουν αυτά που ζητάμε, αλλά τα αντιαθλητικά έβγαζαν μάτια, κύριε Μπερτομέου-δείτε τις εθνικότητες των διαιτητών).

* Πρόταση σε άλλον Αμερικανό έστειλε ο Ηρακλής. Το πρωί θα δούμε αν έστειλε κι αυτός συμβόλαιο με υπογραφή, γιατί ο άλλος μάλλον πήρε αυτό του Ηρακλή και το έκανε "φέιγ βολάν" στη Γαλλία για να μείνει εκεί. Κρίμα, γιατί ήταν παικταράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: