Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αλλάζει ημέρες η Ευρωλίγκα από του χρόνου!

Επίσημες είναι πλέον οι αλλαγές στην Euroleague, με διαφοροποίηση στις ημέρες διεξαγωγής, αλλά και στην προκριματική φάση. Επίσημες είναι πλέον οι αλλαγές στην Euroleague, με διαφοροποίηση στις ημέρες διεξαγωγής, αλλά και στην προκριματική φάση. Συγκεκριμένα, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι αγώνες της Euroleague θα πραγματοποιούνται Πέμπτες και Παρασκευές, ενώ στα προκριματικά θα υπάρχουν λιγότερες ομάδες. Aπό το 3ponto.gr! 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Σε μια προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη της διοργάνωσης, οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής, αποφάσισαν να αλλάξουν τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων και από Τετάρτη-Πέμπτη, να μετακινηθούν σε Πέμπτη και Παρασκευή. Έτσι, ενδέχεται το ενδιαφέρον του κοινού να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς σύμφωνα με τον Τζόρντι Μπερτομέου, οι αναμετρήσεις θα είναι πιο κοντά στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το ότι η Euroleague δεν θα έχει πλέον απέναντί της και το ποδοσφαιρικό Champions League.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εκεί… Αυτό, επειδή θα υπάρξει διαφοροποίηση στον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών, με την συμμετοχή οκτώ και όχι δεκαέξι ομάδων. Παράλληλα, οι αλλαγές θα φτάσουν μέχρι και το Top-16, όπου θα υπάρχουν πλέον δύο όμιλοι των 8 ομάδων με 14 αγωνιστικές, ενώ δεν θα πραγματοποιείται κλήρωση, με τις ομάδες να «μεταφέρονται» στους ομίλους της δεύτερης φάσης, βάση κατάταξης της πρώτης. Κατά τα άλλα προημιτελικά και Final Four μένουν όπως ακριβώς έχουν και τώρα, με την διοργάνωση να αναμένεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: