Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Λημνιάτης: "τα καλύτερα ταλέντα στη Θεσσαλονίκη"

Πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του «Λίντο», προπόνηση των αθλητών Κρήτης γεννηθέντων τα έτη 1997 και 1998, για τη στελέχωση των αντιστοιχών ομάδων παμπαίδων της προεθνικής Ελλάδας. Aπό το kretaworldbasket.gr
H προπόνηση έγινε υπό την επίβλεψη των Ομοσπονδιακών Προπονητών Κώστα Μίσσα και Γιώργου Λημνιάτη, με την παρουσία του περιφερειακού προπονητή Κρήτης στα αγόρια Αντώνη Πινακουλάκη.

Ο Κώστας Μίσσας σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα ανέφερε: «Υπήρχε μαζική συμμετοχή από όλη την Κρήτη. Κάνουμε αυτήν την αξιολόγηση σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 900 παιδιά Πανελληνίως, που θα κριθούν για να στελεχώσουν την προ εθνική παμπαίδων που θα αποτελείται περίπου από 25 άτομα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί μια πολύ μικρή αναλογία ανά περιοχή».
Ο Γιώργος Λημνιάτης τόνισε: «Το επίπεδο των αθλητών της Κρήτης είναι λίγο πολύ σε εμάς γνωστό. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι πολλά παιδιά δεν έχουν ανέβει σε επιθυμητά επίπεδα. Η επιλογή της προεθνικής παμπαίδων, προϋποθέτει πολλά στοιχεία που διακρίναμε σε πολύ λίγα άτομα. Θ α παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Φέτος η καλύτερη «φουρνιά» δείχνει να είναι από την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Θεσσαλονίκη».

Τέλος ο Αντώνης Πινακουλάκης ανέφερε : «Τα φετινά μηνύματα όσον αφορά το επίπεδο αλλά και την κλήση στην προεθνική παμπαίδων δεν είναι αισιόδοξα. Χρειάζεται πολύ δουλειά στα βασικά χαρακτηριστικά, τόσο σωματικά, όσο και ατομικά. Υπάρχουν κάποιοι που ξεχώρισαν και οι ομοσπονδιακοί θα επανέλθουν για την πρόοδό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: