Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δαμιανίδης στο "Γκολ": "Φεύγω τρέχοντας, ζήτησα μόνο διασφαλίσεις"

Συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος απάντησε για όλα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με την πρόταση πρωτοδικείου, αλλά και την δική του θέληση να φύγει από την προεδρία. Ο ίδιος εξήγησε μέσα από τη συνέντευξη στην Εφημερίδα Goal ποιοι λόγοι τον κρατούν ακόμα στην ομάδα και τι διασφαλίσεις ζήτησε... 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Δαμιανίδη στην εφημερίδα "Goal":

Βλέπετε αυτήν τη στιγμή «φως στο τούνελ» σε ό,τι αφορά το διοικητικό πρόβλημα του Αρη; Υπάρχει κάτι νεότερο που να σας κάνει να αισιοδοξείτε για το μέλλον;
"Σκέψεις, συζητήσεις, διαβουλεύσεις, γίνονται συνέχεια. Κάτι χειροπιαστό να σας πω αυτήν τη στιγμή δεν έχω. Να σας ενημερώσω ότι πρόσφατα ζήτησα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης από τη Λέσχη Φίλων Αρη που αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο του συλλόγου μας, με αποκλειστικό θέμα το μπάσκετ, με στόχο την ενημέρωση των μελών της Λέσχης μέσα από μια διαδικασία που θα στοχεύει στην ενότητα, με απώτερο σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Το πώς θα γίνει αυτό είναι κάτι που εξετάζει το προεδρείο της Λέσχης. Πρέπει να επαναλάβω, και να το έχετε υπόψη σας σε ό,τι αφορά την ομάδα, πως η ΚΑΕ είναι εταιρεία και έχει μεγαλομετόχους. Την οριστική λύση πρέπει να τη δώσουν οι μεγαλομέτοχοι."

Πρόσφατα βρέθηκε μια ομάδα ανθρώπων που εκπροσωπήθηκε από ένα πρώην μέλος του ΔΣ, τον κ. Γεωργούλη, και εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναλάβουν την ΚΑΕ. Τι ακριβώς συνέβη;
"Οταν μιλάς για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Αρης και εκφράζεις ένα αρχικό ενδιαφέρον, όταν έρχεται η στιγμή να ανοίξεις τα χαρτιά σου, πρέπει να αναφερθείς σε απολύτως συγκεκριμένα πράγματα. Πρέπει να είσαι έτοιμος να διοικήσεις. Θεωρώ πως δεν ήταν έτοιμοι, κάτι που είπε και ο μέτοχος της ΚΑΕ, κ. Τζεβελέκης, που συζήτησε μαζί τους. Αν υπήρχαν συγκεκριμένα δεδομένα, τα όποια εμπόδια μπαίνουν σε μια μεταβίβαση θα λύνονταν εύκολα. Υπήρχε η διάθεση από όλους, και από μένα και από την πλευρά των μετόχων να προχωρήσουμε, όμως δεν υπήρχε σοβαρή πρόταση."

Θα σας το πούμε ευθέως, κ. Δαμιανίδη. Υπάρχει η άποψη από κάποιους πως δεν θέλετε να αποχωρήσετε από την προεδρία...
"Το είχα πει και στο παρελθόν, το λέω και τώρα. Ουδέποτε ζήτησα να γίνω πρόεδρος στον Αρη. Οποτε μου ζητήθηκε, τον υπηρέτησα είτε ως διευθύνων σύμβουλος είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως απλό μέλος συμβουλίου είτε ως πρόεδρος. Ορίστηκα πρόεδρος από τους μετόχους, γιατί η ομάδα έπρεπε να διατηρεί τυπικά θέση προέδρου, έτσι το επέβαλαν κάποιες καταστάσεις. Εγώ από τον Αρη ζήτησα να φύγω και θέλω να φύγω τρέχοντας το συντομότερο δυνατόν, αν γίνεται. Το μόνο που ζήτησα ήταν η διασφάλισή μου σε ορισμένες υποθέσεις.
Εχω υπογράψει ως πρόεδρος για πάρα πολλά θέματα (εγγυητικές, συμβόλαια παικτών κ.ά.). Δεν μου έδωσαν καμία διασφάλιση πέρα από κάποιες εγγυήσεις στα λόγια. Είναι δυνατόν να προχωρήσει έτσι μία συμφωνία; Δεν πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδη προστασία στο πρόσωπό μου; Πέρα απ' αυτό, όμως, σας λέω αντικειμενικά πως δεν υπήρχε σοβαρή πρόταση. Δεν αναφέρομαι ούτε στην πρόθεση η ΚΑΕ να διοικηθεί μέσω Πρωτοδικείου ούτε στο γεγονός πως δεν ανακοινώθηκαν καν τα ονόματα που θα αποτελούσαν τη νέα διοίκηση. Μα δεν απαντήθηκε σχεδόν κανένα ερώτημα απ' αυτά που τέθηκαν."

«Πάμε πακέτο στην επόμενη φάση!»

Προσφορά πακέτου εισιτηρίων για τα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας στο Eurocup (με Κίμκι, Βιλερμπάν και Ντόνετσκ), συνολικού κόστους 24 ευρώ, ανακοίνωσε πρόσφατα η ΚΑΕ Αρης, η οποία προχώρησε στην παραγωγή και τηλεοπτικού σποτ. «Στην προσπάθεια που κάνουμε μη λείψει κανείς» λέει στην κάμερα στη διάρκεια του διαφημιστικού ο Β. Αλεξανδρής.
«Είμαστε αναγκασμένοι να αναζητάμε εναλλακτικές πηγές εσόδων» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γ. Δαμιανίδης.


Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: