Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Άρη απ' το ΑΣΕΑΔ

Απορρίφθηκε απ' το ΑΣΕΑΔ η προσφυγή του Άρη, που στόχευε στον μηδενισμό του ΠΑΟΚ για τον μεταξύ τους αγώνα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που σημαίνει ότι οι αγώνες των πλέιοφς θα γίνουν κανονικά.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Κασίροφ αντί Μιλόσεβιτς ο Άρης

Χριστός Ανέστη σε όλους, αρχίζουμε μετά τις διακοπές, με μεταγραφικά νέα, αλλά έχουμε και άλλες εξελίξεις - οσονούπω - στα άλλα μπασκετικά μας ζητήματα. Ελπίζω να περάσατε καλά... Όσο για τον Ανατόλι Κασίροφ, που διάβασα στο "Μ" απ' τις διακοπές μου ότι φέρνει ο Άρης, ένα μόνο μπορώ να πω.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στα δικαστήρια πάει ο Γαμπιεράκης




Ο κ.Γαμπιεράκης σε φωτό απ' το... Google. Kίτρινα δε φορά μόνο ο Ηλυσιακός, φυσικά!

Όπως αναμενόταν ο ισχυρός άνδρας του Ηλυσιακού Παντελής Γαμπιεράκης "απάντησε" σε όλα όσα είπε ο Μπάμπης Καραμανλής... Το αν έπεισε ή όχι, είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να κρίνει. Τα υπόλοιπα, ας τα κρίνουν τα δικαστήρια... Δεν είναι δικό μας θέμα το αν μαλώνουν τώρα αυτοί που κάποτε ήταν φίλοι και του χρόνου μπορεί να ξαναγίνουν... Από τη στιγμή που δεν έχει πάρει θέση ο ΕΣΑΚΕ σε αυτά που έχουν ακουστεί, ο καθένας μπορεί να καταλάβει που μπασκετικά κινούμαστε... Και μετά κοροιδεύουμε το... ποδόσφαιρο!

Ο Μιλόσεβιτς και ο Σούμποτιτς



Πρώτα η είδηση, μετά το "πιλάφι". Ο Άρης φέρνει για δοκιμή τον Μαυροβούνιο σέντερ Στέφαν Μιλόσεβιτς (26, 2.11) που έπαιξε στη Ρωσία - Νόβγκοροντ - και στην Κύπρο - ΑΕ Λεμεσσού. Ο παίκτης δοκιμάστηκε και στον Πανιώνιο πρόπερσι...

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Άργησες να τα πεις, Μπάμπη Καραμανλή!


Έπρεπε να "πέσει" η ΑΕΚ για να βγει να μιλήσει ο Μπάμπης Καραμανλής για αυτά που ξέρει όλη η "πιάτσα" εδώ και χρόνια! Αν δεν "έπεφτε", δεν ξέρουμε αν θα έβγαινε να τα πει, μάλλον δε θα έβγαινε. Μάλλον άργησε να τα πει ο φίλος μας και αγωνιστής Μπάμπης.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο ο Ρικάρντο Μαρς

Ο Τζον Τόμας φεύγει, ο Ρικάρντο Μαρς είναι "στο δρόμο". Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου σήμερα (Μετροσπορτ, Εξέδρα), ο Άρης είναι έτοιμος να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Τζον Τόμας, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Λευτέρη Σούμποτιτς στη χθεσινή προπόνηση.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Έχω και Στοίχημα, λέγετε...

Καιρός είναι να ασχοληθούμε λίγο και με το Στοίχημα, γιατί έτσι όπως το πάει ο Παπακωνσταντίνου, θα γίνουμε όλοι... μετανάστες. Σήμερα το κουπόνι του ΟΠΑΠ έχει τον μικρό τελικό και τον "μεγάλο" του Eurocup, αλλά και αγώνες Γερμανίας, Ισπανίας, και του ΝΒΑ...

Ρυθμιστής ο Λιανός, και όχι μόνο...

Όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική, σχετικά με τον υποβιβασμό.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Tα σενάρια των πλέιοφς

Ευτυχώς που υπάρχουν δημοσιογράφοι σαν τον Γιάννη Ψαράκη και μας ενημερώνουν για τα πιθανά σενάρια των πλέιοφς, μετά την ήττα του Άρη στη Νέα Σμύρνη και τη νίκη του Αμαρουσίου και της Καβάλας... 

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Basketball is...


Ένα ωραίο βίντεο "έφτιαξαν" οι αρμόδιοι του τμήματος μάρκετινγκ της Ευρωλίγκα, όπου "μάζεψαν" τις απόψεις πολλών παικτών της διοργάνωσης για το τι είναι γι' αυτούς το μπάσκετ...

Η ανακοίνωση Τσιπίδη

Ο Απόστολος Τσιπίδης μίλησε χθες τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Μάκη Σαρλή. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα τα πούνε από κοντά, μετά το Πάσχα. Το βράδυ χθες ο επιχειρηματίας έστειλε μια ανακοίνωση, στην οποία όμως φαίνεται αφήνει "ανοικτή" την "πόρτα" και για το Παγκράτι. Η ανακοινωση:

"Έπειτα από πολύωρη συζήτηση με τον πρόεδρο της Κ.Α.Ε. Ηρακλής σήμερα, εποικοδομητική και ουσιαστικότατη, κύριο Σαρλή Μάκη, βρήκαμε πολλά κοινά σημεία επαφής και ενδεχομένως μετά τις γιορτές να υπάρξει μια συζήτηση τελική εφ' όλης της ύλης.
Υπάρχει θετικότατο κλίμα, μου έκανε γνωστό ότι είμαι και πάλι καλοδεχούμενος στην Κ.Α.Ε. και θα ήθελε να είμαστε πάλι μια δυνατή ομάδα, όπως πέρσι. Αύριο θα παρθούν οριστικές αποφάσεις από πλευράς μου και εάν δεν υπάρξουν κάποιες εξελίξεις με την ομάδα του Παγκρατίου, απόψε (σ.σ. χθες, Πέμπτη), θετικές, τότε επιστρέφω στο πρώην σπίτι μου, τον Ηρακλή. Θα τηρήσω τον λόγο στην διοίκηση του Παγκρατίου διότι δεν μου αρέσει να αθετώ τον λόγο μου. Θα δω τις προθέσεις τους και τότε θα επιλέξω ποιο τιμόνι θα κρατήσω. Θα ήθελα αυτό του Ηρακλή αλλά μετά τις γιορτές και εφ' όσον δεν κλείσουν οι συζητήσεις με το Παγκράτι και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Με τιμή, Τσιπίδης Απόστολος".
* Μέχρι στιγμής, σήμερα Παρασκευή, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για το αν έγινε κάτι με το Παγκράτι απ' την πλευρά του επιχειρηματία...

Άγγελος Τσάμης: να μια επιλογή...


Καλός παίκτης, και "αθόρυβος"...

Απρίλιο έχουμε, νωρίς είναι ακόμη για τα μεταγραφικά "σενάρια", αλλά καλό είναι να μην αφήνουμε να "πέφτει κάτω" ό,τι "κυκλοφορεί" στη μπασκετική "πιάτσα".
Μάθαμε ότι ένα απ' τα ονόματα που θα "φορεθούν" πολύ το καλοκαίρι, και μάλιστα ότι αποτελεί μια απ' τις top επιλογές ομάδας της Θεσσαλονίκης για τη νέα χρονιά, είναι ο Άγγελος Τσάμης (30, 1.91). Κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και πάλι με τον Κολοσσό, είναι "αθόρυβος" παίκτης, "εργαλείο" καλό για κάθε προπονητή, και με λογικό κασέ. Δεν κάνουμε διαφήμιση στο παιδί, ούτε... μάνατζερ του είμαστε, μάθαμε όμως αυτή την πληροφορία και τη "μεταφέρουμε". Άλλωστε τα ρόστερ των ομάδων μας θα έχουν αρκετές αλλαγές του... χρόνου. Κάποιοι θα φύγουν, άλλοι θα ζητήσουν περισσότερα αλλά δε θα τα πάρουν, άλλοι "πάλιωσαν", οπότε πάντα υπάρχει χώρος για παίκτες που "ανεβαίνουν" σιγά αλλά σταθερά.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τι ήθελε ο Λιανός στο Ιβανώφειο;


Ο Λιανός και δεξιά ο Χαλβατζάκης...

Τι ερώτηση είναι αυτή; Τι ήθελε ο Λιανός στο Ιβανώφειο; Τι να θέλει ο άνθρωπος; Την ομάδα του πήγε να δει, αγωνιζόμενη με τον Ηρακλή. Πολύ απλά πράγματα. Πήγε, όντως, στο Ιβανώφειο και είδε τον αγώνα. "Αγκαζέ" με τον πρώην αντιπρόεδρο του Ηρακλή, Γιώργο Χαλβατζάκη, και νυν άνθρωπο του στον Πανιώνιο, αλλά και γ.γ. του ΕΣΑΚΕ. Μαζί τους και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης. Μα καλά, αυτοί κάποτε δεν "σκοτώνονταν" στις εκλογές για το προεδρικό αξίωμα του ΕΣΑΚΕ; Φυσικά και όχι! Ο Λιανός είχε επαφές με "μπασκετανθρώπους" της πόλης. Και θα συνεχίσει να τις έχει. Γιατί δεν έφυγε για την Αθήνα, όπως η ομάδα του. Ο άνθρωπος είναι "μπίζνεςμαν". Και πέραν απ' την Proton Bank, ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, έχει και άλλα ισχυρά "κομποδέματα" (λέγονται και portfolios στη Wall Street), όπως π.χ. κατασκευαστικών εταιριών. Αλλά πέραν του ότι είναι "μπίζνεσμαν" και μάλιστα καλός, είναι και λάτρης του μπάσκετ, του καλού και αυθεντικού μπάσκετ.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο Κόκε έφυγε, ο Τζεβελέκης ήρθε...

Η επανεμφάνιση του Θανάση Τζεβελέκη στα "επίσημα" του Παλέ, στο πλευρό του Γιάννη Δαμιανίδη, σχολιάστηκε, όπως ήταν φυσικό. Χάσαμε το μέτρημα απ' την τελευταία φορά που ο εκ των μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Άρης ήταν παρών σε επίσημο αγώνα. Πολλοί θέλησαν να το συνδέσουν με τα "ανοικτά θέματα" της ομάδας και δη το οικονομικό, καθώς η σεζόν τελειώνει και πρέπει να "κλείσουν οι τρύπες" που σε κάθε ΚΑΕ υπάρχουν. Κι αν δεν τις "κλείσουν" οι μέτοχοι της εταιρίας, ποιοι θα τις κλείσουν; Ο λαός πάλι; Φυσικά το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να επισκιάσει την αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε απ' τον ποδοσφαιρικό Άρη, που έγινε γνωστή λίγο μετά. Το θέμα μήπως και οι δύο φύγουν απ' τον Άρη με την ίδια "ταμπέλα". Αυτού που πρόσφερε, όσα και όπως πρόσφερε, αλλά "εντάξει, μωρέ, δε χάθηκε ο κόσμος, Άρης είσαι". Νοοτροπία που υπάρχει σε όλες τις ομάδες, και ισχύει για όλα τα τωρινά "είδωλα" μας...  

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τσιπίδης: από το Βελιγράδι με... αγάπη

Τον Ηρακλή θέλει πάλι να αναλάβει ο φίλος του μπλογκ Απόστολος Τσιπίδης. Αφού δεν τα κατάφερε στο Παγκράτι - "με πίεζαν", μας είπε με email πρόσφατα - σκέφτηκε πως στον Ηρακλή υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Την ανακοίνωση του φιλοξένησαν χωρίς πολλά - πολλά διάφορα σάιτ και μπλογκς, και καλά έκαναν, αφού "τζερτζελές να γίνεται, υλικό να έχουμε".
Τώρα θα βγει και καμιά δήλωση του Γαλανού και το κατάντημα του Ηρακλή θα συνεχιστεί, στοιχείο για το οποίο ευθύνονται φυσικά οι διοικούντες του Γ.Σ., πρώην και λιγότεροι οι νυν, και οι "επώνυμοι" παράγοντες που λάμπουν διά της απουσίας τους. Έτσι, χωρίς να κινητοποιήσουν τον κόσμο, άφησαν το τμήμα έρμαιο στις ορέξεις του κάθε τυχαίου ή του κάθε αξιοπρεπή κυρίου και έφτασε εδώ που έφτασε...
Γράφει, λοιπόν, από το Βελιγράδι, ο Απόστολος, που γνωρίζει ότι στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ Ηρακλής, μπορεί να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο και έτσι να γίνει το "αφεντικό" της ομάδας, χωρίς να ρωτήσει κανένα:
«Έπειτα από μια απόπειρα να αναλάβω την ομάδα του Παγκρατίου αλλά λόγω του ότι πάγωσαν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις χωρίς λόγο, διακόπτω από τώρα τις οποιεσδήποτε ενέργειες προς εκείνη την πλευρά.
Και μετά την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ Ηρακλής , ανακοινώνω ότι οι άνθρωποι που αγαπούν ένα σύλλογο πρέπει να το δείχνουν στις δύσκολες στιγμές. και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Ήμουν και πέρσι στρατιώτης στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου όταν χρειάστηκε βοήθεια η ΠΑΕ, έτσι και τώρα από τώρα δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ομάδα στη δύσκολη κατηγορία της Α2 και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να την πάμε πάλι εκεί που πρέπει. Να ζητήσουμε όλοι μαζί την επιστροφή του Κακιούση, και όλων όσων είναι απαραίτητοι στον Ηρακλή. Είναι όλοι απαραίτητοι .
Αναλαμβάνω όλα τα έξοδα της ομάδος για την επόμενη χρονιά και ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι όπως πέρσι έτσι και φέτος θα τα καταφέρουμε με συνολική προσπάθεια».
Οπότε δε χρειάζεται να αγχώνεται ο Σαρλής, βρέθηκε η "επόμενη μέρα" για το μπάσκετ του Ηρακλή.
* Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Τσιπίδης έβαλε αρκετά λεφτά στον Ηρακλή, πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να ζητήσει τίποτα πίσω! Ούτε αποδείξεις, ούτε τιμολόγια, ούτε διαφημίσεις, ούτε ταμπέλες, ούτε τίποτα! Μόνο έβαλε! Όχι σαν κάτι άλλους...


Αλλαγές στην Ευρωλίγκα

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του Γιάννη Ψαράκη απ' το basketblog.gr σχετικά με την Ευρωλίγκα και τις αλλαγές της, οι οποίες βεβαίως και αφορούν και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά...
Γράφει, λοιπόν, ο έγκριτος συνάδελφος:
"Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα αποφάσισε, καταρχήν, η Ευρωλίγκα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη παρουσία εκπροσώπων επτά ομάδων και τεσσάρων λιγκών με μοναδική από πλευράς Ελλάδας αυτή του Γενικού Διευθυντή του Ολυμπιακού Χρήστου Σταυρόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, η πρόταση που υπερψηφίστηκε αναφορικά στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκα αλλάζει δραστικά τον τρόπο διεξαγωγής τους. Προκειμένου λοιπόν να μειωθούν τα έξοδα από τις μετακινήσεις αλλά και η κούραση των παικτών των ομάδων οι περισσότεροι εκ των οποίων μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα αγωνίζονται στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας αποφασίστηκε να καταργηθούν οι διπλοί εντός και εκτός έδρας αγώνες όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.
Πλέον, οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της διοργάνωσης, θα χωρίζονται σε δύο ομίλους των 8 ομάδων έκαστος και θα αναμετρούνται σε συγκεκριμένη τοποθεσία, σε μία πόλη δηλαδή, για ένα τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) με συνεχόμενους αγώνες. Τέσσερις προημιτελικούς, δύο ημιτελικούς και έναν τελικό σε κάθε όμιλο. Οι δύο νικήτριες ομάδων των δύο αυτών (κατά κάποιο τρόπο) Final-8 των προκριματικών φάσεων θα παίζουν μεταξύ τους για τη μία θέση στους 24 της τελικής φάσης.
Αποφασίστηκε επίσης η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει στις 19 Οκτωβρίου ενώ για πρώτη φορά το φάιναλ-φορ θα είναι… ευέλικτο (μετά το φετινό «πάθημα» ελέω Μακαμπί) και θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας στις 4-6 Μαίου ή (εναλλακτική ημερομηνία) 11-13 Μαίου!
Επίσης, έγινε γνωστό ότι φέτος αυξήθηκε κατά 24,6% η παρουσία θεατών στα γήπεδα (παράλληλα με αύξηση της τάξης του 11% στη χωρητικότητα των γηπέδων) και πως οι αγώνες της διοργάνωσης μεταδόθηκαν από 59 τηλεοπτικούς σταθμούς σε 168 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι: Φερνάντο Μινούτσι (Σιένα), Βαλεντίνο Ρένζι (Lega Ιταλίας), Χρήστος Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός), Αντρέι Βατούτιν και Ναταλία Φουράεβα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ραντοβάν Λόρμπεκ (Αδριατική Λίγκα), Γιαν Πόμερ (BBL Γερμανίας), Χουάν Κάρλος Σάντσες και Σίλβια Ροντρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοσεάν Κερεχέτα και Κάρλος Ιζάρ (Κάχα Λαμποράλ), Αρκάντιουσζ Λεβαντόβσκι (Προκόμ), Ενγκίν Οζερχούν (Εφες Πίλσεν), Πιερ Γκραλ και Ντζιλαλί Μεζιάν (LNB Γαλλίας)".
Αναλυτικό άρθρο υπάρχει, φυσικά, και στο euroleague.net.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο γνωστός Λάζος...


Πόσο δίκιο έχεις, ψηλέ...
 Πολύ καλή η συνέντευξη του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο Goal και στον Θοδωρή Φελάνη για τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Λίγο - πολύ γνωστά αυτά που κατακρίνει ο "Λάζος", λίγο - πολύ γνωστές οι θέσεις του, αλλά και γνωστά και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τις κινήσεις που κάνει ο ΠΣΑΚ, όπου ήταν πρόεδρος, για όλα αυτά τα προβλήματα, μια που όταν μια φορά χρειάστηκε ένα αρραγές "μέτωπο" για τα δίκαια αιτήματά του, οι ίδιοι οι παίκτες "τορπίλισαν" την προσπάθεια. Άρα;
Πάντως τα όσα λέει ο Λάζαρος οφείλουν να μας προβληματίσουν άπαντες, και κυρίως τους φορείς, που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πως "θα βγάλουν κι αυτή τη χρονιά". Παραθέτουμε τη συνέντευξη:
- Εχεις αναφερθεί πολλές φορές στα κακώς κείμενα του ελληνικού πρωταθλήματος, αντίστοιχα η κατάσταση στη Ρωσία πώς είναι;
«Και εδώ στη Ρωσία η λίγκα έχει τα δικά της προβλήματα. Να σου πω κάτι, όμως; Εχω δύο μικρά κοριτσάκια τα οποία δεν έχουν χάσει κανένα παιχνίδι μου εντός έδρας. Στην Ελλάδα δεν έχουν δει κανένα. Δεν υπάρχει όραμα για το μπάσκετ, το όραμα αυτών που έχουν τις τύχες του μπάσκετ στα χέρια τους στην Ελλάδα είναι απλά να μείνουν γαντζωμένοι στις θέσεις τους. Δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο. Δεν τους νοιάζει αν τα παιχνίδια μετατρέπονται σε πόλεμο, αν κινδυνεύουν ζωές. Το ζητούμενο για τους παράγοντες είναι να αρχίζουν και να τελειώνουν με κάθε τρόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες τα παιχνίδια».
- Το ελληνικό μπάσκετ έχει όμως επιτυχίες.
«Αυτό είναι η βιτρίνα, όλοι χαρήκαμε για τον Παναθηναϊκό που πήγε φάιναλ φορ. Εμένα, όμως, με πληγώνει και με ενοχλεί που ο μπαμπάς δεν μπορεί να πάει το παιδί του στο γήπεδο και κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό. Με ενοχλεί που έμαθα πως σταμάτησε το σχολικό πρωτάθλημα εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας, ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΠΑΠ πριμοδοτεί πρωταθλήματα στα οποία ακούμε για στημένα, όπου κάθε τρεις και λίγο έχουμε φαινόμενα βίας, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν λεφτά για να βάλουν μπασκέτες, δεν έχουν μπάλες να παίξουν
Μπαίνω σε διάφορα sites, ειδικά τώρα που βρίσκομαι στο εξωτερικό, και το μόνο που διαβάζω είναι για προσφυγές παικτών, για αποχωρήσεις, για τιμωρίες ομάδων με πρόστιμα, για εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων. Χάθηκε η ουσία. Αντί να αναλύουμε ένα παιχνίδι μπάσκετ, να ασχολούμαστε με τις τακτικές προπονητών, μαθαίνουμε για τα απλήρωτα ενοίκια σε διαμερίσματα παικτών».
- Βλέποντας πλέον τα πράγματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία, μετάνιωσες για εκείνες τις απεργίες;
«Δεν επιδίωξα εγώ κάτι για μένα. Υπήρχαν από πλευράς του συνόλου σχεδόν των παικτών κοινές διεκδικήσεις. Θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Δεν το πετύχαμε, όμως αυτές οι ενέργειες που έγιναν, αυτές οι κινήσεις ήταν τόσο αγνές και καθαρές που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πει ότι μετάνιωσε για έναν πραγματικά τίμιο αγώνα που στόχο είχε να γίνουν κάποια αυτονόητα πράγματα για το ίδιο το ελληνικό μπάσκετ».
- Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
«Εχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Με ενδιαφέρει πολύ η προπονητική. Με ενδιαφέρει να κάνω πράγματα για το μπάσκετ, να ιδρύσω ένα αθλητικό-μπασκετικό σχολείο, να δημιουργήσω ένα παιδικό πρωτάθλημα».
«Μου λείπει ο ΠΑΟΚ»
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν φοβάται να παραδεχθεί ότι ήδη νοσταλγεί αγαπημένα του πρόσωπα στον ΠΑΟΚ: «Συνεχίζω να παρακολουθώ την πορεία της πρώην ομάδας μου, μιλάω με πρώην συμπαίκτες μου, με το τεχνικό τιμ, παρακολουθώ τα ματς, βλέπω τα στατιστικά, τη βαθμολογία.
Στον ΠΑΟΚ πραγματικά ευχαριστήθηκα το μπάσκετ. Ηταν φανταστική εμπειρία η συνεργασία μου με τον κόουτς Μαρκόπουλο τον οποίο σέβομαι απεριόριστα. Δεν σου κρύβω ότι μου λείπουν πράγματα όπως οι σχέσεις που είχαμε μεταξύ μας οι παίκτες, μου λείπουν οι πιτσιρικάδες ο Καλλές, ο Αράπης και οι Αποστολίδης, Δέδας Ηξερα πως στο β' γύρο η ομάδα θα πήγαινε καλύτερα, ιστορικά οι ομάδες του Μαρκόπουλου το πετυχαίνουν αυτό».
Σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ είπε: «Δεν μπορώ να δώσω απάντηση στο τι ακριβώς συμβαίνει στα οικονομικά του συλλόγου και δεν είναι ίσως δική μου δουλειά. Εγώ μια άποψη που μπορώ να εκφράσω έχει να κάνει με την επιλογή μιας διοίκησης να προχωράει σε μεταγραφές ξένων παικτών τη στιγμή που οι Ελληνες παίζουν απλήρωτοι. Αυτό για μένα προσωπικά είναι μια λάθος τακτική την οποία ακολουθούν αρκετές ομάδες επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να απαγορεύει τέτοιου είδους επιλογές.
Ακούω πολλούς να επικαλούνται την οικονομική κρίση, όμως απλήρωτοι παίκτες και ασυνεπείς παράγοντες υπήρχαν και πριν από μια 10ετία, δεν είναι φαινόμενο που γεννήθηκε τώρα. Δεν είναι άλλοθι αυτό στα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν. Ολοι γνωρίζουμε πως σωματεία υπάχθηκαν σε άρθρο της ειδικής εκκαθάρισης με το νόμο Βενιζέλου, έσβησαν τα χρέη τους και δημιούργησαν νέα».

Άρης-Μαντουλίδης στον τελικό Εφήβων της ΕΚΑΣΘ




Η ομάδα του Άρη

Εύκολη νίκη πέτυχαν οι έφηβοί του Άρη επί αυτών του ΠΑΟΚ στα πλαίσια του Final 4 των Eφήβων στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη χθες το βράδυ στο ΔΑΚ του Ευόσμου.
Η ομάδα του Νίκου Δημητρίου μπήκε από την αρχή δυνατά και εκμεταλλεύθηκε την ανωτερότητα της, παίρνονας την πρόκριση για τον τελικό της Πέμπτης (21:00), όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Δεκάλεπτα: 11-17, 27-35, 36-61, 51-77. Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος. Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Βαβρίτσας): Αμπαράς 7(1), Σαββίδης 8(1), Γκατζός, Εμμανουηλίδης, Σύσιλας 4, Γιαννάκου 2, Καννέλης, Μαλούνας 13, Πάτκας, Βαρυτιμιάδης 11(2), Καζάκος 6(1).
ΑΡΗΣ (Δημητρίου): Μποχωρίδης 14(1), Καμήλαλης 5, Δέτσικας, Γερομιχαλός Δ. 1, Μαυρογιάννης 5(1), Σιώπης 2, Θεοδωρίδης 2, Βασιλειάδης 21(1), Γερομιχαλός Π. 3, Μανδάλτσης 7, Κασούρας 2, Χρυσικόπουλος 15.
Στον δεύτερο ημιτελικό ο Μαντουλίδης κέρδισε δύσκολα τη ΜΕΝΤ και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό,όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη.Οι δύο ομάδες καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Μαντουλίδη να "ξεφεύγει" στο τελευταίο δίλεπτο. 

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 27-28, 36-35, 54-43. Διαιτητές: Τάτσικας-Δεληγιαννίδης. Οι συνθέσεις:
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Κοκκινόπουλος): Ζεϊμπέκης 10(1), Δεληγιώργης 16, Αμπεριάδης ,Καραϊσκος 3, Γεωργάκης 4, Μιντζιαρίδης, Βελισσαρίου, Δαβάνης 17, Καμπούρης 2.
ΜΕΝΤ(Κωστόπουλος): Παπαεπαμεινώνδας, Παπαδόπουλος 12, Μουστάκης, Γεροχρήστος, Ζυγούρας 15(3), Αγγελόπουλος 4, Ζαγανίδης 4(1), Χάνης 1, Σικαλίδης 7,Βασιλειάδης.






Ο ΠΑΟΚ για Τσκιτισβίλι!

Πολύ γρήγορα αντιδρά ο ΠΑΟΚ στην κίνηση του Τοντόρ Γκετσέφσκι να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας, αφού παραμένει απλήρωτη μια επιταγή που έχει στα χέρια του έναντι μισθών και δόσεων συμβολαίου.
Σύμφωνα με το basketblog.gr ο ΠΑΟΚ καλοβλέπει την περίπτωση του Γεωργιανού σέντερ Νικολόζ Τσκιτισβίλι (27, 2.12μ.) που είχε ένα περιπετειώδες πέρασμα πέρσι απ' τον Πανιώνιο. Πλήρωσε 25 χιλιάρικα και έφυγε, τότε, για να πάει στην Ισπανία, στην Μπιλμπάο, ενώ τώρα έμεινε ελεύθερος προ λίγων ημερών και είναι διαθέσιμος. Ο Γεωργιανός έγινε ντραφτ το 2002 απ' τους Ντένβερ Νάγκετς, έπαιξε εκεί, όπως και στο Γκόλντεν Στέιτ, και στη Μινεσότα, και στο Φίνιξ, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για την Κάχα Σαν Φερνάντο, την Ιταλική Τεράμο, την Φουενλαμπράντα, τον Πανιώνιο και την Μπιλμπάο...

Σκορδίλης, και έπεται συνέχεια;

Η προσφυγή του Γάη Σκορδίλη για 200 χιλιάδες ευρώ δεν άρεσε, όπως ήταν επόμενο, στην διοίκηση του Άρη. Βεβαίως αν ο καθένας μας είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο για τη δουλειά του και δεν το πληρωνόταν, σαφώς και θα έκανε ανάλογες ενέργειες για να το διασφαλίσει.
Άρα "δώρο άδωρον" οι οπαδικές "φανφάρες" κατά του παίκτη, αφού όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι οι παίκτες πρέπει να παίζουν σχεδόν τζάμπα και να δίνουν και τον καλύτερο τους εαυτό. Για να λέμε και την πραγματικότητα, δεν φταίει ο κάθε Σκορδίλης αν ο κάθε Άρης του υπογράφει συμβόλαιο 200 χιλιάδων για 3 χρόνια! Το θέμα είναι ότι το οικονομικό ζήτημα του Άρη, όπως όλων των ομάδων, είναι σοβαρό. Και δεν έχει διαψευστεί η φημολογία που τον θέλει να έχει πάρει δάνειο για να πληρώσει υποχρεώσεις. Και το πιο σοβαρό είναι ότι κι άλλοι παίκτες, όπως μαθαίνουμε, έχουν την ίδια προοπτικη - να κάνουν δηλαδή κι αυτοί προσφυγή. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι ομάδες χρειάζονται στήριξη, όσο μπορούμε ο καθένας. Αλλιώς δε θα πρέπει να απορούμε για την αέναη κατηφόρα τους...