Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο Μιλόσεβιτς και ο Σούμποτιτς



Πρώτα η είδηση, μετά το "πιλάφι". Ο Άρης φέρνει για δοκιμή τον Μαυροβούνιο σέντερ Στέφαν Μιλόσεβιτς (26, 2.11) που έπαιξε στη Ρωσία - Νόβγκοροντ - και στην Κύπρο - ΑΕ Λεμεσσού. Ο παίκτης δοκιμάστηκε και στον Πανιώνιο πρόπερσι...

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο Λευτέρης Σούμποτιτς στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του Άρη, μία ημέρα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο "Πίξι" αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της ομάδας από τη στιγμή που ο ίδιος ήρθε όσο και για τον προσεχή αντίπαλό της (Μαρούσι) αλλά και τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρωλίγκα.

Στην αρχική του τοποθέτηση στον "ΑΡΗΣ FM" ο Λευτέρης Σούμποτιτς είπε τα εξής: "Από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα στόχος μας ήταν να μπούμε στην τετράδα και αν μπορούσαμε να πάρουμε και την τρίτη θέση. Δυστυχώς κάποια αποτελέσματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε. Θα προσπαθήσουμε όμως στα πλέι οφς να πάρουμε μια θέση που θα μας οδηγήσει στην Ευρωλίγκα".
Αναφερόμενος στον ερχομό του στην ομάδα του Άρη, υπογράμμισε: "Είναι η τρίτη φορά στην καριέρα μου που πηγαίνω σε μια ομάδα στη μέση της χρονιάς. Αυτό είναι δύσκολο διότι δεν έχεις κάνει προετοιμασία με την ομάδα και θες χρόνο για να τη μάθεις" ενώ συνέχισε λέγοντας: "Όταν ήρθα στην ομάδα δεν είχαμε τα περιθώρια να δουλέψουμε λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που υπήρχαν. Αλλά στη διάρκεια των δύο μηνών που είμαι εδώ οι παίκτες έχουν έρθει πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να περάσω. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, ειδικά στα πλέι οφς. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να σχολιάσω τον προηγούμενο προπονητή. Έκανε τη δουλειά του όπως ήθελε. Σίγουρα στόχος του ήταν το καλύτερο για την ομάδα και για αυτόν. Το στυλ του ταίριαζε με τους παίκτες που είχε επιλέξει, κυρίως τους ξένους. Σε μένα δύσκολα θα είχαν προσαρμοστεί αυτοί οι παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα".
Σχετικά με την αποχώρηση του Τζον Τόμας δήλωσε: "Λυπάμαι για αυτό το γεγονός. Ήταν πολύ καλός παίκτης και καλός χαρακτήρας. Όπως μου είπε και μετά δεν ήξερε τι τον έπιασε. Μετά από κάποια παράπονα που του έκανα μπροστά σε όλους μετά από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αντέδρασε αντιεπαγγελματικά. Εγώ σαν προπονητής δεν τα δέχομαι αυτά αλλά ούτε και μια ομάδα όπως ο Άρης".
Μιλώντας για τις προσθήκες που αναμένονται να γίνουν στην ομάδα είπε: "Ο χρόνος μας πιέζει μέχρι τη επόμενη Τετάρτη που τελειώνει και η διορία. Πρέπει να κλείσουμε τους παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα φέρουμε αυτούς οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Μετά από αυτές τις προσθήκες, ο Άρης θα γίνει πολύ καλύτερη ομάδα".
Όσον αφορά τα "νεκρά" διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα στο παιχνίδι της ανέφερε: "Είναι ένα σημείο που με ενοχλεί από τότε που ήρθα στην ομάδα. Σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού χάνουμε τη συγκέντρωση μας ειδικά όταν είμαστε μπροστά στο σκορ. Αυτό δεν συγχωρείται από τον αντίπαλο. Είναι κάποιες κακές συνήθειες που πρέπει να αποβάλουμε γιατί στα πλέι οφς τα λάθη δεν συγχωρούνται. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για 40 λεπτά σε κάθε αγώνα".
Για το Μαρούσι που θα είναι ο αντίπαλος της ομάδας στην πρώτη φάση των πλέι οφς, επεσήμανε: "Πρέπει να πούμε πολλά μπράβο στο Μαρούσι γιατί αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες, έφτασε ως εδώ. Είναι πολύ επικίνδυνο να παίζεις με μια ομάδα χωρίς μεγάλες απαιτήσεις και στόχους. Εξαρτάται καθαρά από εμάς".
Για τη λειτουργία της ομάδας σχολίασε: "Ο Άρης είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Οι άνθρωποι που είναι γύρω από το αγωνιστικό τμήμα είναι επαγγελματίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος".
Τέλος ο Λευτέρης Σούμποτιτς μιλώντας για τον κόσμο της ομάδας και τη φετινή εικόνα του Αλεξανδρείου, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: "Το Αλεξάνδρειο είναι εντελώς διαφορετικό όταν είναι γεμάτο. Αυτό το ξέρω πολύ καλά. Τους τίτλους που κατέκτησα με τον Άρη τους πήρα μέσα σε γεμάτο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο γιατί ο Άρης είναι πάνω από όλους. Πάνω από τον Άρη υπάρχει μόνο ο Θεός. Πρέπει να δουλέψουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Εύχομαι στα πλέι οφς το Αλεξάνδρειο να είναι γεμάτο και να πανηγυρίσουμε την συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα". Πηγή: basketblog.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: