Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διαβάστε τη σημερινή "Πορτοκαλί Στοά" του Metrosport



H απορία 



Έχει πολύ δίκιο ο Κώστας Πανάκας όταν δηλώνει πως «δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Κολοσσός και η Καβάλα ψήφισαν κατά της αναβολής του πρωταθλήματος. Ο ένας έχει διοίκηση Πρωτοδικείου και ο άλλος πήρε πιστοποιητικό την τελευταία στιγμή, απορώ πως ψήφισαν κατά. Πάει κάπου το μυαλό μου, αλλά δεν είναι της ώρας»… Και εμάς πάει κάπου το μυαλό μας...



* Τι έγινε, λέει; Κέρδισε 90 ή 110 χιλιάδες ευρώ ο… Σκορδίλης απ’ τη ΦΙΜΠΑ; Ποιο τζιμάνι του έκανε τέτοιο συμβόλαιο, βρε παιδιά, εκεί λίγο πιο δίπλα στην Έκθεση; Και τώρα ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Ο… Πάλμας που είναι αυθόρμητος ή η ΣΑΡΙΣΑ που είναι… ρομαντικοί Αρειανοί;
* Πολύ δύσκολο είναι το «έργο» πλέον στο μπάσκετ του Ηρακλή. Διαλύθηκε το τμήμα και μόνο εμείς – και η «Αυτόνομη» με την ανακοίνωσή της – ασχολούμαστε. Κανείς άλλος. Και τι εννοούμε; Άντε και έμεινες Β΄. Του χρόνου πάλι Β΄, αλλά θες ένα κατοστάρι για να ανεβείς Α2.
* Μετά στην Α2, δύο χρόνια μετά, θες ένα τριακοσάρι για να ανεβείς στην Α1. Σύνολο 400. Σε δύο χρόνια. Του χρόνου και του παρα-χρόνου. Συν ένα πενηντάρι που θες φέτος, για να σωθείς. Αλλιώς πας Γ΄ Εθνική.
* Και το χειρότερο; Όταν βρεις ξανά την Α2, θα βρεις μπροστά σου και τα… χρέη της ΚΑΕ Ηρακλής, της τωρινής! Πόσα να είναι άραγε τα χρέη; Να μην είναι κανά διακοσάρι; Και αν βάλουμε και του Γ.Σ., της προπερσινής ομάδας; Να μην είναι άλλα τόσα; Σύνολον; Τετρακόσια. Κι άλλα τετρακόσια επί του αγωνιστικού;
* Οκτακόσια και πενήντα χιλιαρικάκια θέλει ο Ηρακλής σε τρία χρόνια για να επιστρέψει, ωραίος, μάγκας και «καθαρός» στην Α1.  Αν υπάρχει μέχρι τότε Α1, βέβαια! Είναι κι αυτό ένα θέμα.
* Μία είναι η λύση για τον Ηρακλή. Το είχαμε γράψει και το καλοκαίρι, όταν μας απειλούσαν – οι παροικούντες της… Ιερουσαλήμ – να μη γράφουμε τίποτα για τον Πανελλήνιο, μήπως και… χαλάσουμε εμείς τη δουλειά! Χα, χα, χα, χα!
* Η λύση είναι «ολική επανεκκίνηση». Total restart. «Κλείνουμε, επιστρέφουμε σε τρία χρόνια, μην ενοχλείτε», θα λέει μια ταμπέλα. Πιτσιρίκια μέσα στην ομάδα, τρέξιμο πολύ από μια επιτροπή που θα έχει έναν που θα παίρνει ξεκάθαρες αποφάσεις και δε θα μιλάνε όλοι, άσχετοι και σχετικοί, καθισμένοι στους καναπέδες στο γνωστό δωματιάκι. Και μετά να λένε: «εγώ δεν ήμουν, οι άλλοι ήταν». Εγώ ήμουν…
* Η διοίκηση Σαρλή, πάντως, δε φεύγει. Αυτό εξέφρασε χθες σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΑΛΗ. Θα μείνει και όπως δήλωσε έχει ήδη και πλάνο για να φτιαχτεί μια αξιοπρεπής ομάδα για τη συνέχεια στη Β΄ Εθνική.
* Και να γυρίσει το κέντρο βάρους του συλλόγου στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, με ανθρώπους που ξέρουν και που θέλουν να τρέχουν. Αλήθεια, τι έγινε εκείνη η πρόταση για την Αναπτυξιακή εταιρία; Απαντήσεις στο kousis@metrosport.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: