Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αναβολή στην Α1!


H Γενική Συνέλευση τού ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της πρώτης (τουλάχιστον) αγωνιστικής του πρωταθλήματος, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.

Με ψήφους 8 υπέρ, 4 κατά και 1 λευκή, οι ΚΑΕ ανέστειλαν την πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου, χωρίς όμως κανείς να είναι σίγουρος πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός και Καβάλα τάχθηκαν κατά της αναβολής, ο Ίκαρος ψήφησε λευκό (αν και ο κ. Αγγελόπουλος ήταν γενικά υπέρ της αναβολής), ενώ ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός ζήτησε "λοκ άουτ", προχωρώντας ένα βήμα πιο μακριά.

Ο Βασίλης Οικονομίδης εξέφρασε την ανησυχία πως μπορεί να ματαιωθεί η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, ένεκα της αναβολής, όμως οι ομάδες είναι αποφασισμένες να ξεκινήσουν τη χρονιά, μόνο αν έχουν εγγυημένα έσοδα και τηλεοπτική κάλυψη.

 Βεβαίως, η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιμονή του Γιώργου Βασιλακόπουλου για συνοπτικές διαδικασίες πρωταθλήματος, προκειμένου να μείνει χρόνος για την προετοιμασία της Εθνικής.

Πηγή: Γιάννης Ψαράκης, Basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: