Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Θέλει παίκτες και δουλειά, δουλειά και παίκτες!

Είναι φανερό ότι ο Άρης θέλει δουλειά και παίκτες και δε χρειαζόταν το 80-59 απ' τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς για να το καταλάβει ο καθένας. Οι "κίτρινοι" αποκλείστηκαν μετά τη σημερινή ήττα από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά γεγονός είναι ότι είχαν ορισμένα καλά διαστήματα απέναντι στους "ερυθρόλευκους". Ο Άρης ξεκίνησε νευρικά με 4/18 σουτ, πέτυχαν μόλις 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και γρήγορα έμειναν πίσω στο σκορ (9-25). Η αντίδραση των κίτρινων ήρθε μέσα από την άμυνα και την επιθετική δράση του Βεργίνη και έγινε το 20-27. Ο Σπανούλης όμως έδωσε άλλο αέρα στον Ολυμπιακό, που ξέφυγε και πάλι με 33-20 (15') και 38-24 (18'). Το ημίχρονο ήταν 42-26 για τους ερυθρόλευκους, που φαινόταν ότι όποτε ήθελαν "πατούσαν το γκάζι" και ξέφευγαν στο σκορ. Κάτι ανάλογο έγινε και στο β΄ μέρος, όταν ο Άρης με τον Όλιβερ να σκοράρει 7 πόντους στην τρίτη περίοδο μείωσε στο 26΄ σε 42-48. Δεν άντεξε όμως, αφού ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου έκανε σερί 17-2 και έκλεισε την περίοδο στο +21 (44-65) μέχρι να φτάσουμε στο τελικό 59-80. Τα δεκάλεπτα: 9-25, 26-42, 44-65, 59-80. Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Μαυραειδής 9(2), Κερούς 4, Βεζένκοφ, Ταπούτος 8, Τζέιμς 4, Τσαϊρέλης 4, Δήμας, Όλιβερ 16, Κρούσιτς 4, Βεργίνης 9(2), Μόλντροου 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάινς 4, Παπανικολάου 18(2), Άντιτς 10(1), Σπανούλης 14(2), Μάντζαρης 2, Χάουαρντ 2, Κέσελ 5, Σλούκας 4, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 9(1), Κατσίβελης.* * Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, υποσχέθηκε όμως ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στη συνέχεια. όσο περνάει ο καιρός. Ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε και στην γενικότερη κρίση που πλήττει το ελληνικό μπάσκετ και πρότεινε να εφαρμοστεί επιτέλους το "ισχύς εν τη ενώσει".
Τόνισε αρχικά πως "δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν μας αιφνιδίασε ο Ολυμπιακός, αλλά έτσι είναι όταν έχεις νέα και άπειρα παιδιά. Και ο Ολυμπιακός έχει αλλά είναι σε άλλο επίπεδο. Κάναμε καλή προετοιμασία του αγώνα, αλλά το σκορ ξέφυγε από το πρώτο δεκάλεπτο στους 16 πόντους. Στα τρία επόμενα δεκάλεπτα είχαμε και καλές και κακές στιγμές, χάσαμε μόλις με πέντε πόντους. Δεν κρατήσαμε τον ρυθμό και παρόλο που φτάσαμε στους οχτώ πόντους τη διαφορά δεν είχαμε την ποιότητα από τον πάγκο να κρατήσουμε στο ίδιο επίπεδο την απόδοσή μας".

Συνέχισε τονίζοντας πως "ίσως να ήταν και τυχερός ο Ολυμπιακός αφού δεν είχαμε τον κόσμο σήμερα. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι, να παίρναμε μια παραπάνω βοήθεια.. Με ενοχλεί το γεγονός ότι σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουμε και εμείς ένα μεγάλο πρόβλημα να στελεχώσουμε την ομάδα. Τα δύο παιδιά (Τζέιμς, Κρούσιτς) έκαναν δύο προπονήσεις, αλλά σας το λέω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι".

Αναφέρθηκε στην απόκτηση του σμολ φόργουορντ λέγοντας πως "από το ρόστερ λείπει ένα τριάρι με έφεση στο σκορ. Προσπαθούμε από συλλογική δουλειά να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, αλλά κάποιες επιλογές που έχουμε κάνει δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Με εύρος δουλειάς θα έχουμε καλύτερη εικόνα και να μη ξεχνάμε ότι δεν θα παίζουμε πάντα με ομάδες σαν τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε στόχο να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και έναν πυρήνα παικτών για τα επόμενα χρόνια".

Ρωτήθηκε για την κρίση του ελληνικού μπάσκετ και απάντησε πως "εδώ και καιρό θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι. Από το 1999 με ενοχλεί η πορεία του μπάσκετ, προς τα κάτω χωρίς φρένο, χωρίς να υπάρχει μια πρόταση από τα θεσμικά όργανα" και συνέχισε επισημαίνοντας πως "είναι άνισος ο ανταγωνισμός. Εμείς έχουμε 400.000 ευρώ μπάτζετ. Πως θα ανταγωνιστούμε εμείς τις μεγάλες ομάδες; Γιατί και ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να γίνει μια πιο δίκαιη κατανομή, αλλά αυτό προϋποθέτει ενότητα, για να μποέσουμε να δικειδκήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Αν πάρουμε 180.000 ευρώ από την τηλεόραση τι να καλύψουμε; Δεν έχω να πω τίποτα για τους δύο της Αθήνας. Κάθε ομάδα κοιτάει το συμφέρον της και καλά κάνει, αλλά αν αγαπάς το "προϊόν" πρέπει να το προστατεύεις και αυτό θα γίνει μόνο αν εφαρμοστεί το "η ισχύς εν τη ενώσει".
* Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε ανήσυχος γιατί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμά του μετά την αναβολή του πρωταθλήματος και θα πρέπει να βρει ο ίδιος και οι συνεργάτες του τρόπους για να κρατήσουν τον καλό αγωνιστικό ρυθμό των παικτών του.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως "έπαιξαν δυο ομάδες, παραδοσιακές, δυνατές, που έχουν πολλούς καινούριους παίκτες και αυτό φάνηκε από την αρχή. Εμείς έχουμε πολλά νέα παιδιά και η κλήρωση μας έφερε στην αρχή δυνατά παινίδια εκτός έδρας, γι' αυτό και ήταν πολύ σημαντικό πως θα μπούμε στο παιχνίδι. Η αρχή ήταν πολύ καλή, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους βασικούς που περίμενα αλλαγή ρυθμού, χάσαμε τον έλεγχο. Ο Άρης προσαρμόστηκε στο παιχνίδι, αλλά από εκεί και πέρα δείξαμε ότι η ομάδα δούλεψε σκληρά και δυνατά, μόνο που θέλει πολύ δουλειά ακόμα".
Συνέχισε λέγοντας πως "εγώ είμαι ανήσυχος αυτή τη στιγμή με το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει. Παίζουμε την Παρασκευή στο Μπιλμπάο και πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για να κρατήσουμε τον ρυθμό στην ομάδα".
Ρωτήθηκε για την κρίση του ελληνικού μπάσκετ και απάντησε πως "είναι μια δύσκολη κατάσταση γενικώς. Δεν είμαι αρμόδιος να προτείνω. Ελπίζω να δοθεί λύση. Εμείς φύγαμε από Αθήνα για να μείνουμε εδώ και να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ και αλλάξαμε όλο το πρόγραμμα. Όσο μπορώ να βοηθήσω, θα το κάνω... Δεν είναι όμως μόνο στην Ελλάδα αυτή η κακή κατάσταση".
* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στον σημερινό αγώνα με τον Άρη και δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και τη νίκη που σημαίνει πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας.
Ο 21χρονος πλέι μέικερ υπογράμμισε πως "είναι ευχάριστο ότι ξεκινήσαμε με το δεξί και σχετικά με ένα καλό ματς. Επιβάλλαμε από την αρχή τον ρυθμό μας, παραμείναμε συγκεντρωμένοι, αλλά είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα. Είμαστε νεά ομάδα, με πολλά καινούρια πρόσωπα, αλλά έχουμε ένα καλό σύνολο. Κοιτάμε το παιχνίδι με την Μπιλμπάο, που είναι πολύ σημαντικό για μας και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: