Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης

Αντιγράφω απ' το σάιτ της ΚΑΕ Άρης, ώρα 23.45.

"Εγκληματική επίθεση από άγνωστους ή καλύτερα «γνωστούς άγνωστους» δέχθηκαν σήμερα το βράδυ οι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τζερεμάϊα Μάσεϊ και Μπρέισι Ράϊτ την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης.

Οι δύο καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας μετά την άνανδρη επίθεση κατήγγειλαν το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας καταθέτοντας μήνυση κατ’ αγνώστων. Μετά από αυτό το δυσάρεστο γεγονός, η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. θα ζητήσει αύριο από τον προϊστάμενο εισαγγελίας να ορίσει δύο τουλάχιστον εισαγγελείς οι οποίοι θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας μας κόντρα στον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη (23/04), ενώ καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

Δυστυχώς, η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. μετά από αυτή την απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δύο συγκεκριμένων καλαθοσφαιριστών της προβαίνει στην εξέδωση της παρακάτω ανακοίνωσης:

«Η καλαθοσφαιρική μας ομάδα έχει δείξει πολλές φορές στην μακρά και ένδοξη ιστορία της και εξακολουθεί να δείχνει εμπράκτως και με κάθε ευκαιρία την αυστηρή προσήλωσή της στους κανόνες του αθλητικού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθαι». Για την προαγωγή των κανόνων αυτών και την εξύψωση της αξιοπιστίας των διοργανώσεων στις οποίες μετέχει, αλλά και για την εξύψωση του δικού της κύρους, στο αγωνιστικό επίπεδο αντιμετωπίζει κάθε ανεξαιρέτως αγώνα με την ίδια σοβαρότητα, σεβόμενη τον αγωνιστικό της αντίπαλο και κατ’ αντανάκλαση και τις λοιπές ομάδες της εκάστοτε διοργάνωσης. Και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο διατηρεί συνειδητά χαμηλούς τόνους και επιδεικνύει αθλητική και κοινωνική ευπρέπεια, ώστε να μη δίνει αφορμές για την πρόκληση έντασης ανάμεσα στους φιλάθλους και τους οπαδούς της και αυτούς των άλλων ομάδων. Για την σταθερή αυτή «πολιτική» της, η ομάδα μας απολαμβάνει την σταθερή εκτίμηση και τον σεβασμό των εγχώριων και των ευρωπαϊκών αθλητικών αρχών και του φίλαθλου κοινού της Χώρας μας και του εξωτερικού.

Σήμερα όμως δεν μπορούμε να σιωπήσουμε μπροστά στην απρόκλητη και άνανδρη εγκληματική επίθεση που δέχθηκαν οι καλαθοσφαιριστές μας Τζέρεμάϊα Μάσεϊ και Μπρέισι Ράιτ ενώ επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους, από άγνωστους (ή «γνωστούς άγνωστους»), οι οποίοι, επιβαίνοντας σε τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, εκτόξευσαν εναντίον τους αναισθητικό σπρέι, αποπειράθηκαν με ογκόλιθους και λοστούς να θραύσουν το παμπρίζ του αυτοκινήτου τους και αμέσως μετά έριξαν μέσα σ’ αυτό αναμμένο πυρσό. Οι εγκληματικές αυτές ενέργειες για τον οποιοδήποτε μέσο νοήμονα άνθρωπο δεν μπορεί παρά να συνδέονται με τον προσεχή αγώνα της ομάδας μας και να αποβλέπουν τουλάχιστον στον τραυματισμό των παραπάνω καλαθοσφαιριστών μας και τη μη συμμετοχή τους στον αγώνα ή έστω στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης αυτών και των συμπαικτών τους.

Τις εγκληματικές αυτές ενέργειες, καταδικάζουμε και στηλιτεύουμε απερίφραστα, όπως κάθε πολίτης αυτής της Χώρας, όπως –πιστεύουμε και θεωρούμε δεδομένο– και η διοίκηση και οι φίλαθλοι ακόμη και οι οπαδοί του προσεχούς σεβαστού αντιπάλου μας. Και, ως εκ περισσού, καλούμε τους δικούς μας φιλάθλους και οπαδούς να επιδείξουν, για μια ακόμα φορά, τη σωφροσύνη και την αθλητική ευπρέπεια που τους χαρακτηρίζει».