Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Ένας τρελος φέρνει την Άνοιξη... Τρεις;


Ανέκδοτο: ο ΠΑΟΚ με Σφέικο, Κούβελα, Δεμερτζή βρέθηκε στο χείλος του υποβιβασμού. Τώρα πήρε και τον Χρηστάρα για να "δέσει το γλυκό";

Δεύτερο ανέκδοτο: ο Σταυρόπουλος δεν ήταν αυτός που έλεγε προ μίας εβδομάδας πως "ίσως να είναι καλύτερα να πέσει η ομάδα στη β' εθνική, για να σβήσουν τα χρέη και να κάνει μια νέα αρχή";. Και μετά λέει πως: "όλοι μαζί να σώσουμε την ομάδα". Καλά πάμε...

Τρίτο ανέκδοτο: πόσους αγώνες έχουν μαζί στην Α1΄ Κόρφας και Χρηστάρας; Όχι σαν παίκτες...

Τέταρτο ανέκδοτο: πότε δούλεψε για τελευταία φορά σε ομάδα Α1 ο "Μάτζικ";

Αυτά όλα "κυκλοφορούν" ήδη στα μπασκετικά στέκια, μετά την απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ να διώξει τον Φλεβαράκη... Ναι, αυτόν που κέρδισε τον Ολυμπιακό και εκτός έδρας τον Πανιώνιο και τον Πανελλήνιο.

Σοβαρά τώρα: η διοίκηση του ΠΑΟΚ πήρε μια σημαντική απόφαση, αλλά ακόμη κι εγώ να είμαι στον πάγκο, θα πρέπει να γυρίσω και να κοιτάξω γύρω μου ένα γεμάτο γήπεδο, την ερχόμενη Τετάρτη.

* Τι πάει να πει ότι ο Άρης έδωσε την απάντηση του; Σε ποιους έχει ανάγκη να δώσει απάντηση ο Άρης; Στους αργόσχολους βετεράνους που έπαιξαν αντίπαλοι του Άρη και του ΠΑΟΚ με ομάδες που δεν υπήρχαν ούτε τότε στον χάρτη και έγιναν... παλιές δόξες; Στους Αθηναίους - και μερικούς Θεσσαλονικιούς - δημοσιογράφους (ειρήνη υμίν) που για να δείξουν ότι είναι πιο... "μπασμένοι" απ' τους άλλους, γράφουν και λένε ανοησίες; Έτσι είναι οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι; Για μένα μπασκετικός ή ποδοσφαιρικός δημοσιογράφος είναι αυτός που έχει παίξει μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, σε ομάδα! Όχι στο σχολείο (γιατί εκεί μπορεί να έτρωγε και σφαλιάρες για την τυρόπιτα απ' το κυλικείο) ή στο πάρκο.

Ας μην αλλάζουμε ρότα όμως... Είναι λάθος, για μένα, να διογκώνεται κάτι το φυσιολογικό. Κέρδισε ο Άρης τον Κολοσσό. Ε, και; Πρέπει να φωνάζουμε ότι είμαστε καθαροί, επειδή άλλοι (ίσως) δεν είναι; Είναι τίτλος τιμής να λες ότι κέρδισα τον Κολοσσό; Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να χάσεις; Σε πόσους αγώνες αν παίξουν οι δύο ομάδες θα κερδίσει ο Κολοσσός; Σε έναν απ' τους δέκα; Να είμαστε λογικοί, λοιπόν, στα συμπεράσματα μας. Ο Άρης δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Και κυρίως στον εαυτό του!

* Ας περιμένουμε λίγο τους τελευταίους αγώνες και κυρίως τα πλέιοφς και μετά θα ασχοληθούμε με τα "σενάρια" για το καλοκαίρι, για όλες τις ομάδες... Χαίρομαι για τον προβληματισμό σας και τις δεκάδες σχόλια και "θεωρίες" για τον νέο Άρη. Keep up the good work!
Λεζάντα: Βρείτε τις διαφορές!

9 σχόλια:

markosemm είπε...

Κωμωδια το χθεσινο ΑΕΚ-ΠΑΟ...
Αναμενομενη νικη-μη χαλασει η γιορτη...

Κωστα νομιζω πως η αλλαγη του Φλεβαρακη εγινε για να μην βγουνε κ που καποιοι στο τελος οτι η ομαδα επεσε αμαχητι.Δεν ξερω αν θα επιδρασει στην ψυχολογια η αλλαγη.Ειναι μεγαλο ρισκο..

Στην ομαδα μου τωρα..
Πρεπει να κανει το καθηκον της και να κερδισει Ρεθυμνο-συμπολιτες και Αιγαλεω.
Οσο γι αυτους που ειπαν οτι ο ΑΡΗΣ κερδισε κοντρα στα προγνωστικα επιβεβαιωσαν την εμπαθεια τους για την ομαδα.

Ανώνυμος είπε...

Allaxte ton terry twra.parte ena ntereki amerikano apo nba me simvoleo miniaio na gemisei i raketa.parte pedoulaki/kalafatakh.prepei na kontraroume sta playoff tous apo panw.kapios na xipnisei tous ellines pehtes mas.agadakos/panteliadhs/tsaldaris de travan edw kai kairo.Kirioi tis diikisis tou ari mas kante kiniseis.i omada de travaei.deyteri koilia de dikeologeite mesa sti sezon.
Miro Pezarzki

Ανώνυμος είπε...

Κώστας έγραψε:
Και το πέμπτο και καλύτερο "ανέκδοτο"!

Είναι δυνατόν ομάδα με... "Μάτζικ" και Μάικλ Τζόρνταν να... πέσει;

Ε, ρε, που φτάσαμε...

Ανώνυμος είπε...

Προφορική συμφωνία Αρη-Λιαδέλη! | Εκτύπωση | E-mail
08.04.08
Η πρώτη μεταγραφή της νέας ομάδας που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν οι «κίτρινοι»

Η μεγάλη επιστροφή!

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης ή το «λιονταράκι», όπως τον έλεγαν τις παλιές καλές μέρες στον Αρη, βρίσκεται προ πυλών του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Διοίκηση και αθλητής φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εδώ και λίγες μέρες υπάρχει προφορική συμφωνία των δύο πλευρών.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρ. Γκάλης-Μ. Ψωμαδάκης

Μετά από πολλά χρόνια περιπλάνησης τόσο ο αθλητής όσο και οι διοικούντες των «κιτρίνων» έκριναν πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Ο Παναγιώτης Λιαδέλης αναμένεται στην Θεσσαλονίκη σίγουρα μετά το Πάσχα, το πότε ακριβώς θα το κρίνουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ουκρανική Αζόφμας, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας και να υπογραφούν τα συμβόλαια συνεργασίας.

Φυσικά, δεν προλαβαίνει την φετινή περίοδο να αγωνιστεί με την ομάδα του Αρη. Τώρα στην Ουκρανία αρχίζουν τα πλέι οφ. Αλλά ακόμα και να προλάβαινε λόγω της ελληνικής ιδιαιτερότητας στον κανονισμό του πρωταθλήματος δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Έστω και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Παναγιώτης Λιαδέλης είναι πολύ σημαντική μεταγραφή.


Σε ρόλο ηγέτη


Ο έμπειρος γκαρντ καλείται να γίνει ο νέος ηγέτης του Αρη. Είναι ο βασικός ρόλος που θέλει να του αναθέσει η διοίκηση. Φέτος η απουσία του Γιώργου Σιγάλα ήταν εμφανής καθώς κανείς από τους έμπειρους παίκτες δεν μπόρεσε να καλύψει επαρκώς τον ρόλο αυτό. Ο Παναγιώτης Λιαδέλης καλείται να είναι ο ηγέτης στη νέα ομάδα που θα κτιστεί το καλοκαίρι. Γνωστός ρόλος για τον έμπειρο αθλητή, καθώς τόσο στον Αρη, όσο και σε άλλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο ηγέτης τους.


Του έλειψε η οικογένεια


Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να επιστρέψει στην Ελλάδα έπαιξε και ο γάμος του. Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα η σύζυγος του, η γνωστή τραγουδίστρια, Σαμπρίνα, η σχέση τους πέρασε κρίση. Βασική αιτία για την κρίση η απόσταση που χώριζε τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι, καθώς ο Παναγιώτης Λιαδέλης αγωνίζονταν στην Ουκρανία, ενώ η Σαμπρίνα δεν μπορούσε να φύγει από την Αθήνα όπου τραγουδάει σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης. Η πρόσφατη κρίση ξεπεράστηκε το ζευγάρι τα ξαναβρήκε και όλα έδειξαν ότι για ακόμα μια φορά νίκησε ο έρωτας. Προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος νέας κρίσης, ο αθλητής αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και φέρετε να απάντησε θετικά στην πρόταση του Αρη. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναγιώτης Λιαδέλης έχει τρίχρονο γιο, Βαγγέλη (σ.σ: όπως λένε τον πατέρα του αθλητή) και σίγουρα δεν έχει προλάβει να τον χαρεί, αφού το μεγαλύτερο διάστημα ήταν στο εξωτερικό. Το πατρικό φίλτρο έχει παίξει κάποιο ρόλο στην απόφαση του παίκτη να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και την πρώτη του, ως επαγγελματίας, ομάδα.


Το «φλερτ» που έγινε συμφωνία


Την επιθυμία του Παναγιώτη Λιαδέλη να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από χρόνια ξενιτιάς μετέφερε στην διοίκηση του Αρη καλός του φίλος από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο φίλος του αθλητή φέρετε να ενημέρωσε πρώτον τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη. Ο παράγοντας των «κιτρίνων» διατηρεί και αυτός καλές σχέσεις με τον Βολιώτη γκαρντ, καθώς έχουν περάσει αρκετά καλοκαίρια σε γειτονικά σπίτια. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι συζήτησαν πολύ λίγο, αφού υπήρχε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για συνεργασία. Δεν άργησαν να δώσουν τα χέρια και πλέον περιμένουν όταν θα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του αθλητή για να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Την πόλη που μεγάλωσε αλλά και γαλουχήθηκε μπασκετικά.


Παντού πρωταγωνιστής


Ο Παναγιώτης Λιαδέλης (34, 1.94) αποτέλεσε τον ηγέτη του Αρη στα τέλη της δεκαετίας του 90’ και ο Αρης την ομάδα που των άνδρωσε μπασκετικά. Συνδύασε το όνομά του με μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες των «κιτρίνων» στην ιστορία τους, που δεν ήταν άλλη από την «άλωση» της Προύσας και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1997 επί τουρκικού εδάφους. Η επιτυχία εκείνη πανηγυρίστηκε όσο λίγες από τους φιλάθλους της ομάδας. Ηγετικό ρόλο είχε το «λιονταράκι» και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας την επόμενη χρονιά στο Αλεξάνδρειο με αντίπαλο την ΑΕΚ σκοράροντας 22 πόντους.

Ο Λιαδέλης ήταν το αγαπημένο παιδί της εξέδρας μέχρι και το καλοκαίρι του 2000, όταν και η μοίρα τον έφερε να «μετακομίζει» από τον Αρη για λογαριασμό του συμπολίτη ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή του προκάλεσε αίσθηση και αλυσιδωτές αντιδράσεις, δίχασε μία ολόκληρη πόλη. Μετά από ενάμισι χρόνο στον «Δικέφαλο» άφησε τα πάτρια εδάφη ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2001-02 στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στην Ουράλ Γκρέιτ.

Μετά από έξι μήνες στη Ρωσία, ο Λιαδέλης επέστρεψε στην Ελλάδα και κατά σειρά ντύθηκε στα «πράσινα» του Μακεδονικού (2002-03) στα «κόκκινα» του Ολυμπιακού (2003-04) και για δύο χρονιές στα «μελανόλευκα» του Απόλλωνα Πατρών (2004-06). Σε όλες τις ομάδες του ήταν πρωταγωνιστής.


Ήρωας για τους Ουκρανούς


Το επόμενο καλοκαίρι αρκετές ήταν οι ελληνικές ομάδες που κινήθηκαν για την υπογραφή του, όμως ο 34χρονος «άσσος» κάνοντας την έκπληξη επέλεξε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το εξωτερικό για χάρη της ουκρανικής Αζόφμας. Η παρουσία του στον ουκρανικό σύλλογο συνδυάστηκε από τεράστιες επιτυχίες, καθώς η Αζόφμας στην πρώτη χρονιά του Λιαδέλη, πέρυσι, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουκρανίας και παράλληλα έφτασε μία ανάσα από τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Στον τελικό του Fiba Eurocup, όπου ηττήθηκε από την ισπανική Χιρόνα.

Φέτος, ο Έλληνας γκαρντ διανύει επίσης μία εξαιρετική σεζόν, έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ουκρανίας κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο, την Κίεβ του Ράιαν Στακ.

Σε 22 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 14.7 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε 26:55 λεπτά συμμετοχής ανά μέσο όρο, ενώ στους 12 αγώνες που έπαιξε στο Uleb Cup είχε 11.4 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.7ασίστ σε 27:35 λεπτά συμμετοχής ανά μέσο όρο.


Προετοιμάζεται για πλέι οφ


Στο ουκρανικό πρωτάθλημα η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε και η ομάδα του Παναγιώτη Λιαδέλη κατετάγη δεύτερη πίσω από την Κίεβ, με την οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Αζόφμας θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή με μειονέκτημα έδρας. Αυτές τις μέρες η αποστολή της Αζόφμας βρίσκεται επί κροατικού εδάφους, όπου προετοιμάζεται για τα πλέι οφ.


Παίζει για την ιστορία του


Ο Αρης φαινομενικά έχει «κλειδώσει» από καιρό την τρίτη θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αν και μαθηματική το θέμα δεν έχει τελειώσει, καθώς ο Πανελλήνιος καραδοκεί. Σε κάθε περίπτωση οι «κίτρινοι» πάντα έχουν κίνητρο για νίκη στα παιχνίδια τους, καθώς ακόμα και αν δε «καίγονται» βαθμολογικά παίζουν για την ιστορία του συλλόγου.

Του λόγου το αληθές φάνηκε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό το Σάββατο, όπου ο Αρης δε χαρίστηκε στην ομάδα της Ρόδου, έπαιξε μπάσκετ επιπέδου και κόντρα στις φήμες πρόσθεσε ακόμα ένα ροζ φύλλο στο ενεργητικό του. Το μήνυμα είναι σαφές και στέλνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Μία ομάδα με την ιστορία που κουβαλά όπως ο Αρης δε μπορεί παρά να παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε περίσταση.


DHMOSIEYMA THS ATHLITIKIS M.TH. K.KOUSH ESEIS XERETE TIPOTA GIA AYTO?

Ανώνυμος είπε...

Kostas egrapse

Simera einai 8 Apriliou! O Aris to diepsefse, alla perimenw episimi anakoinwsi ki oxi ap' to... tilefwno!

Ανώνυμος είπε...

PANTWS KOSTA EGO PISTEYO POS THA HTAN MIA POLY KALH EPILOGH GIA 3on PLAY MAKER KAI STHN THESI TOU PANTELIADH SYN TOIS ALLOIS OTI EINAI KAI EMPEIROS KAI EKTOS APO AGONISTIKA MPOREI NA BOHTHISEI KAI PSIXOLOGIKA.

ESY TI PISTEYEIS?

Ανώνυμος είπε...

Tha mporousate vevea, anti na 'kaite' ton ena paikth pisw apo ton allo, apla na piesete mpas k xipnisei kanenas sthn dioikhsh k kanei kamia ananewsh (mhpws k energopoihthei to endiaferon kanenos paikth enopsi playoff). Me ton na tous vgazete olous axrhstous k fisika na ekmidenizete tis pithanothtes na meinoun sthn omada, einai mallon amfivolo to oti tha paixoun me perissotero endiaferon i pathos. Deite ti kanei o panelinios k mhn anarwtitheite katholou an o arhs faei telika thn katrapakia pou oloi fovomaste sta playoff...

K vevea den anaferome stous ...proedrikous i general-mangerikous... pou protimoun na allazoun kathe xrono kata 80% thn omada... k na perimenoun oti etsi tha vroun thn magikh sintagh...

Βαρβαρόπουλος Κωστής είπε...

Σωστός ο προηγούμενος... Σαφώς και είναι πολύ μα πολύ δύσκολο να κρατήσεις παίκτες όπως ο Τζέρεμυ ή ο Ουίλκινσον για χρόνια. Όμως κάθε χρόνο να παίζεις με 60% νέα ομάδα και προπονητή δεν είναι ότι καλύτερο και μόνιμα θα μας κρατάει πίσω. Αν μείνει ο Ράιτ, ο Μότολα, ο Μπόισα, ο Καλαϊτζής, ο Τσαλδάρης, ο Ηλιάδης, ο Καλϊτζής και ίσως ο Παντελιάδης θα θεωρηθεί επιτυχία. Αν μέσα σε αυτούς είναι και ο Μάσεϊ ακόμα καλύτερα. Και πάνω σε αυτούς να γίνουν 3-4 προσθήκες όπως θα κρίνει ο νέος τεχνικός.

Σχετικά με το λιονταράκι ας κοιτάξουμε πρώτα αλλού και αν δεν τότε βλέπουμε... Είναι δύσκολο να ξεχάσω την υποκρισία ενός παίκτη - σύμβολο όταν φιλούσε τον θεό του πολέμου ενώ είχε συμφωνήσει από τον Γενάρη με τον τοπικό αντίπαλο...Λεγεωνάριοι δεν χρειάζονται στον Άρη...

Ανώνυμος είπε...

Kostas egrapse:

Σωστό το περί λεγεωνάριων. Όχι για τον Λιαδέλη, γενικώς. Και ειδικώς. Η αλλαγή του ρόστερ κατά το 60% είναι, πράγματι, ένα θέμα που θα έπρεπε να προβληματίσει περισσότερο τον κόσμο του Άρη, αλλά απ' ότι φαίνεται στηρίζεται η επιλογή αυτή, γιατί:
α) και οικονομικά ίσως να μη γίνεται διαφορετικά
β) και γιατί έτσι πρέπει να κάνει κάθε καλός φίλαθλος. Να στηρίζει όποιον φοράει τη φανέλα. Κι αν αυτός δεήσει να φέρει στην ομαδα τίτλους, τότε να αποθεωθεί. Αλλιώς ο... επόμενος. Τι να κάνουμε, σκληρό επάγγελμα διάλεξαν...
γ) με 1200 διαρκείας δεν μπορείς έτσι εύκολα να ζητάς να μείνει ο Μάικ και ο Τζέρι. Με τι να μείνουν, όταν ο Ρώσος τους δίνει ένα "χαρτί"; Πώς να μείνει ο Σμους Πάρκερ, όταν ο πιτσιρίκος με το που ήρθε είπε για το ΝΒΑ; Πώς να μείνει ο Πάντιους; Ο Στακ;
Για μένα η επιλογή της διοίκησης που ήταν λάθος ήταν η υπόθεση Σχορτσανίτη, που αφέθηκε ελεύθερος να πάει σε άλλη ομάδα. Ίσως και του Κυρίτση... Τώρα αυτά θυμάμαι...