Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

"Nα ποιος είναι ο... Ολυμπιακός"


Λίγα λεπτά πέρασαν απ' την ήττα του Άρη απ' τον Ολυμπιακό, για το πρωτάθλημα. Χτυπά το τηλέφωνο στο "Μ" και λέει ένας αναγνώστης: "να ποιος είναι ο Ολυμπιακός, ρε Κώστα. Μια ο Βάλνερ, μετά ο Μπερτέ, μετά ο Μουζάκης. Μα δε μπορούν να κερδίσουν αλλιώς αυτοί;".
Τι να απαντήσεις, πλην της σύμφωνης γνώμης; Να γράψεις; Γράφεις. Και τι έγινε; Έγινες "γραφικός" ή "μακεδονομάχος". Λένε μετά οι συνάδελφοι ή οι αναγνώστες απ' την Αθήνα: "αντί να ασχολείστε με την ομάδα σας ή με τα προβλήματα σας, ασχολείστε με εμάς". Καλά, έγινε. Δεν θα ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό. Είναι μια μεγάλη ομάδα, πάει και τελείωσε. Ο Άρης τι είναι; Ο ΠΑΟΚ τι είναι; Ακόμη κι ο Απόλλων για τους φιλάθλους του μεγάλος είναι. Μέγιστος...
Κι έρχεται το χθεσινό ματς και τι βλέπεις; Πέντε τεχνικές ποινές. Εντάξει, κι έναν κακό Άρη στο πρώτο ημίχρονο, που μετά κάνει ένα φοβερό σερί και μπαίνει μέσα στο ματς και πάλι. Κι εκεί τι γίνεται; Με διαφορά στους 8 πόντους (48-40, νομίζω) διπλή τεχνική ποινή. Και μετά, στο 4ο δεκάλεπτο, με διαφορά 11 πόντους, αφού οι Αρειανοί εκνευρίστηκαν και έκαναν τραγικές επιλογές (πάλι ο άλλος κουτρουβάλες έκανε), πάλι διπλή... τεχνική ποινή, μετά από εμφανέστατο επιθετικό φάουλ! Έλεος...
Τι να πεις; Να πεις να αποχωρήσει η ομάδα; Να την πάρει και να φύγει; Και μετά να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και να χάσει και αυτό που κερδίζει με τον ιδρώτα της, με τα λεφτά της διοίκησης και το πάθος του κόσμου της; Αξίζει τον κόπο όμως όλο αυτό; Αξίζει τον κόπο να παλεύεις για να κάνεις τι; Να βλέπεις να σε μηδενίζουν επειδή η ΕΠΟ έβγαλε κανονικά δελτίο στον παίκτη; Να βλέπεις τον άλλο να κάνει τάκλιν στη μπάλα (εντάξει, αυτό σηκώνει συζήτηση, αλλά είμαστε... μπασκετικό blog) και να δίνει φουλ πέναλτι; Αξίζει τον κόπο;
* Τι έγινε, τελικά; Θα φύγει ο Γιαννάκης απ' την Εθνική;
* Ο Μουζάκης να σφυρίξει και τον αγώνα ΑΕΚ-Άρη που έρχεται, την Κυριακή. Γιατί; Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κανονισμοί...
* Ομάδα Ευρωλίγκα είσαι - δεν νοείται να είσαι 55-55 και μετά να γίνεται 80-55. Κι ας εκνευρίστηκες, κι ας σε "σφάξανε", κι ας σε αδικήσανε. Δε νοείται...
* Τα λέμε και αύριο, ή μάλλον σήμερα το μεσημέρι. Α, και συγνώμη που δύο μέρες ξεκουραστήκαμε λίγο απ' το κομπιούτερ.
ΛΕΖΑΝΤΑ: "Έργο τέχνης" στο Σ.Ε.Φ. (σ.σ. η εικόνα είναι ένα απίστευτο "κολάζ" όλων των προσωπικοτήτων του πλανήτη, απ' την αρχαιότητα ως τώρα! Απίστευτη, αξίζει να δείτε ένα προς ένα όλα τα πρόσωπα...)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΦΥΡΙΓΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.

2) ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ" ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ.

3) ΤΟ "ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ" ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΗΤΑΝ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ(ΤΟ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΑΣΗ).

4) ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.χεχε..

5) ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΑΚΙΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

6) ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ..ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΙΒΕΡΣΟΝ..

7) ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η κατάσταση θα χειροτερέψει κι άλλο (π.χ. αν κεδίζαμε θα έκανε ένσταση ο Ο.Σ.Φ.Π. για αντικανονική συμμετοχή του Μπόϊσα, γιατί απίθανο είναι?) νομίζω οι ομάδες της Θεσ/κης πρέπει να κάνουν κάτι ηχηρό ή κάτι που να πονάει.
Π.χ. αποχωρεί ο Άρης απ' το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει αίτηση συμμετοχής στην Αδριατική λίγκα! :-)
Ή ακόμα πιο ακραία λύση: Οι ομάδες της Θεσ/κης δε θέλουν να συμμετέχουν άλλο σ' αυτό το πρωτάθλημα και κάνουν αίτηση υπαγωγής στη ΦΥΡΟΜ! Μόνο για τα μάτια του κόσμου (ποιος θέλει να βλέπει Άρης-Βαρντάρ:-), να δείτε για πότε ενεργοποιείται η κυβέρνηση για εθνικούς λόγους κι ο Μουζάκης δεν πρόκειται να ξανασφυρίξει.

Ανώνυμος είπε...

pali sas adikise eee???

me posous prepei na kerdizei o olympiakos gia na mhn milate gia diaitisia??

Κωνσταντίνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κωνσταντίνος είπε...

Εγώ δεν θα μιλήσω για τη διαιτησία ή για κάτι άλλο.. Θα σχολιάσω μόνο το εξής και από εκεί και πέρα θα καταλάβει κάποιος την ..''κατρακύλα'' του ελληνικού πρωταθλήματος του ..ΕΣΑΚΕ..

- Στην διοργάνωση της euroleague, από τις πρώτες εικόνες των video και του theme είναι τα χαρτάκια από το ΠΑΛΑΙ..διαφημίζεται αυτή η όμορφη εικόνα με άλλα λόγια και κατ' επέκταση ο κόσμος του ΑΡΗ..

- Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο κόσμος του ΑΡΗ αναγκάστηκε να σταματήσει να πετάει χαρτάκια, γιατί δεχόταν πρόστιμο και ..επίπληξη λόγω ..διακοπής-καθυστέρησης αγώνα..

- Στο ελληνικό πρωτάθλημα, τα γνωστά ''φιλοφρονητικά'' συνθήματα που ακούγονται στο Σ.Ε.Φ. και στο κάθε Σ.Ε.Φ. για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ύβρεις, αλλά εμψυχωτικά συνθήματα..

Δεν θα πω άλλα γιατί είναι και πρωί και δεν θέλω να ''χαλάσει'' η μέρα μου..


Υ.Γ. Από τη στιγμή που σε κρίσιμα σημεία ο ΑΡΗΣ δεν έχει καλή κυκλοφορία μπάλας, με άσχημες επιθετικές επιλογές, γιατί ο coach Herbert δεν δοκιμάζει να βάλει D-Wash και Καλαιτζή για ηρεμία, πίεση και ''κοντρολάρισμα'' παιχνιδιού?! Αλλωστε, έτσι κερδίσαμε στην Τουρκία την Εφές, με 2 pg στα τελευταία 4'..


Y.Γ.2 Κύριε Κούση, στον πίνακα δεν διακρίνεται ο ''κύριος'' Μουζάκης..θα μας βοηθήσετε?!

Ανώνυμος είπε...

Γενικότερα πάντως νομίζω ότι λόγω της προηγούμενης κάκιστης πορείας του Ολυμπίακου (λόγω Γκέρσον προφανώς...), έχουμε ξεχάσει την διαφορά μέγέθους των δύο ομάδων. Σαφώς και σε κάποια σημεία φάνηκε να μπορεί να χτυπήσει το ματς ο Άρης. Αλλά ας μην γελιόμαστε.

Μιλάμε για την ομάδα που ξόδεψε απίστευτα ποσά το καλοκαίρι.
Μιλάμε για την ομάδα που έψαχνε να ξεσπάσει εδώ και πολύ καιρό.
Μιλάμε για την ομάδα που πλέον έχει για προπονητή έναν άνθρωπο που πέρα από τις μεγάλες του ικανότητες, έχει και ένα προφίλ πολύ σημαντικό για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, αλλά και έναν τρομερά δικτυομένο που φυσικά και μπορεί να ζητήσει και να κερδίσει πράγματα 'κάτω από το τραπέζι'.

Οπότε ας μην γελιόμαστε... Ναι με κάποια θαύματα θα μπορούσε να κερδίσει ο Άρης αλλά όχι αυτό ήταν το λογικό στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

kalimera se olous! Dystyxws o k. Mouzakis leipei ap' ton... pinaka. Einai akomi sto SEF kai moirazei texnikes poines.
Ta leme kai argotera!
P.S. Kseroume poios einai o Olybiakos, etsi den einai?

Ανώνυμος είπε...

giati den anaferete sto keimeno sas oti o aris sto prwto dekalepto skorare mono me voles? 15 voles sto a 10lepto polles den einai?

alla grafete pali gia diaitisia, ligoi einai aytoi pou peithontai apo ayta ta grafomena.exei xypnisei o kosmos. allothi psaxnete gia thn metria eikona ths omadas.

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχει ξυπνήσει ο κόσμος,γι'αυτο τα γήπεδα είναι άδεια..

Μόνο εσείς και τα πόκεμον θα ασχολείστε στο τέλος και θα ψάχνετε να βρείτε ποιος θα είναι ο επόμενος νεκρός..

Ανώνυμος είπε...

"Κι έρχεται το χθεσινό ματς και τι βλέπεις; Πέντε τεχνικές ποινές. Εντάξει, κι έναν κακό Άρη στο πρώτο ημίχρονο, που μετά κάνει ένα φοβερό σερί και μπαίνει μέσα στο ματς και πάλι. Κι εκεί τι γίνεται; Με διαφορά στους 8 πόντους (48-40, νομίζω) διπλή τεχνική ποινή"
Αυτά έγραψα... Αν σε καλύπτει ως περιγραφή του αγώνα το πρώτο δεκάλεπτο και όχι τα άλλα τρία, το δέχομαι ως άποψη σου. Και δεν μπορω να ειμαι στο μυαλό όλων σας για τον αγώνα και πως πρέπει να γράφεται. Έτσι δε θα γράφαμε ποτέ... Ένα εκατομμύριο διαφορετικές απόψεις θα υπήρχαν.