Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

"Δώρο" στον... Γιαννάκη


Δεν χρειαζόταν να κινητοποιηθεί η ΚΑΕ Άρης για να εκφραστούν τα παράπονα της για τη διαιτησία του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Τα είδαμε και μόνοι μας. Και τα λάθη των διαιτητών υπέρ του Ολυμπιακού οδήγησαν και στα λάθη των παικτών του Άρη. Λογικό είναι αυτό, ο παίκτης εκνευρίζεται και κάνει λάθος επιλογές.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης υπέστη ήττα λόγω των διαιτητών σε μεγάλο ποσοστό, και λόγω των δικών του λαθών. Βιάστηκε, αλλά παράλληλα είδε τις σφυρίχτρες να "σπρώχνουν" την γηπεδούχο ομάδα, κάνοντας ένα ωραίο "δώρο" στον νέο τεχνικό των γηπεδούχων. Τον Παναγιώτη Γιαννάκη που στο δεύτερο ημίχρονο λογικό ήταν να δώσει εντολή για πίεση. Κι ενώ ο Άρης δεν έπαιρνε τα φάουλ που έπαιρνε ο Ολυμπιακός στις δικές του επιθέσεις. Και όλα αυτά μαζί έφεραν και τον "τρεχαλατζή" Ουάσιγκτον να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Όχι τόσο οι λάθος του πάσες, αλλά για τη βιασύνη του να "σπρώχνει" την ομάδα του μπροστά, ενώ θα έπρεπε, όπως έκανε ο Καλαϊτζής στο πρώτο, να πάει σε επιθέσεις των 20 δευτερολέπτων. Σιγά - σιγά έπρεπε να πάει ο Άρης και να περάσει η μπάλα μέσα. Να "κλείνουν" οι δύο και οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού στον Μάσεϊ ή στον Μπόισα, ή στον Μότολα, και να δίνουν τη μπάλα έξω στον "ελεύθερο" Ράιτ ή Τσαλδάρη. Τόσο απλό είναι το μπάσκετ, εμείς θα το πούμε;
Αφήστε τα δικά σας σχόλια, εμείς πιστεύουμε, ταπεινά και υποκειμενικά, ότι ο Άρης έχασε λόγω της διαιτησίας και των δικών του λαθών... Στις λεπτομέρειες έχασε σύμφωνα με τον τηλεσχολιαστή, που όσο μείωνε ο Ολυμπιακός, τόσο ανέβαινε ο τόνος της φωνής. Και είναι και φίλος...
- ΛΕΖΑΝΤΑ: "Τα λουλούδια στην κυρία από εμένα". Αυτό κι αν είναι δώρο...

5 σχόλια:

iozlu4 είπε...

100% το ματς χάθηκε απ' τον προπονητή! Στην τελευταία επίθεση, ο Ομπράντοβιτς θα έκανε φάουλ απ΄το κέντρο! Τι έπιδιώκαμε, να διασφαλίσουμε την ισοπαλία?

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΑΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ. Ο ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ-->ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ. ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΔΕΚΤΗΚΑΜΕ ΜΟΛΙΣ 72 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΩΣΤΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ.ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ(ΣΤΑ 28 ΚΑΙ ΣΤΑ 4.5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΕΙΧΕ 25 ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙ 15 ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ Γ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΛΕΣ.
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΑΝΕΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ.
ΤΕΛΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

APO TO X8ESINO MATS 8ELO NA STA8O STA EKSHS PRAGMATA:
1) AS STAMATHSEI KAPOIOS TON DARIOUS RE PAIDIA? DYO PAIXNIDIA XA8HKAN EKSAITIAS TOY. ENA ME THN MACABBI KAI ENA ME TON GAYRO X8ES. ANYWAY ARXH EINAI AKOMH KAI ELPIZO NA LOGIKEYTEI KAI NA MHN TREXEI TOSO THN OMADA. EIPAME KALO TO TRANSITION ALLA OXI KAI ETSI.AYTO DEN PISTEYO NA EINAI FTAIKSIMO TOY PROPONHTH GIATI 8EORO OTI EINAI ADIANOHTO O DARIOUS NA EIXE TETOIES ENTOLES.APLA O TYPOS EINAI EN8OYSIODHS
2) FTAIKSIMO TOY PROPONHTH EINAI H MH XRHSIMOPOIHSH TOY KALAITZH STO TELOS DIOTI APO OTI APEDEIKSE TO PAIDI TOY PHGAINE TO X8ESINO MATS, TOY BGAINAN KAI TA SOYTAKIA, TI ALLO NA KANEI O AN8ROPOS.MHPOS PREPEI NA ANABA8MISTEI LIGAKI?
3)MASEI STAMATA NA NEYRIAZEIS KAI NA ASXOLEISAI ME TOYS DIAITHTES.ASE TON PROPONHTH NA TO KANEI AYTO.
4) POLLA LA8H H DIAITHSIA RE PAIDIA X8ES.AFHNAN TO SKLHRO PAIXNIDI SE AYTOYS KAI EMEIS ME TO POY TOYS AKOYMPAGAME FAOYL.E DEN GINETAI NA KERDISEIS ETSI!!!
5) GIASOY RE MAGKA TSALDARH. AYTO PAEI NA PEI OTI TO PAIDI EXEI APOKTHSEI PSYXOLOGIA. TI KAI AN EXASE MERIKA ELEY8ERA SOYTAKIA. DEN TON PAIRNEI APO KATO.SHKONETAI KAI KSANASOYTAREI OPOTE MPOREI KAI NA POY STO TELOS MPHKAN.MPRABO PALIKARI MOY!!
6) DEN KSERO SIGOYRA AN EPREPE NA GINEI FAOYL STHN TELEYTAIA FASH.KALA EKANE O XERMBERT PISTEYO POY PHGE GIA SKLHRH KA8ARH AMYNA STO TELOS. (ALLOSTE POTE EXOYME KERDISEI MATS OTAN PREPEI NA BALOYME KALA8I STHN TELEYTAIA FASH?). KALH AMYNA PAIKSAME STHN TELEYTAIA FASH ALLA KAI AYTH H MPALA APO POY PERASE H ATIMH GIA NA THN PAREI O MAYROKEFALIDHS.

ME AYTA KAI ME AYTA XA8HKE TO X8ESINO MATS. TO ALLO THS KYRIAKHS 8A EINAI PIO DYSKOLO KAI MALLON EXOYME PIO LIGES PI8ANOTHTES.
DEN PTOOYMASTE OMOS KAI SYNEXIZOYME!!!!
VAMOS AREIANARA

P.S H KRITIKH POY ASKOYME EINAI KALOPROAIRETH ETSI?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο αγώνας δεν χάθηκε στην τελευταία επίθεση αλλά γενικά στο δεύτερο ημίχρονο, διότι δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του πρώτου, δηλαδή χαμηλός ρυθμός. Ανεξήγητα ο Ντάριους δεν πειθάρχησε όπως έκανε στον αγώνα με την Εφές σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και είναι δουλειά του προπονητή να τον χαλιναγωγήσει πλέον. Εφόσον δεν μπόρεσε να τον πειθαρχήσει, ίσως έπρεπε να τον αλλάξει με τον Καλαϊτζη.
Η διαιτησία έσπρωξε τον Ολυμπιακό "διακριτικά" αλλά πιστεύω ότι εάν το σωστό παιχνίδι μας είχε διάρκεια δεν θα ήταν αρκετή να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.
Νομίζω ότι εάν παίξει ο Άρης πειθαρχημένα στον αγώνα του Σαββάτου, εξακολουθεί να μπορεί να κερδίσει (παρά την απογοήτευση της ήττας) διότι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε καμμία ιδιαίτερα διαφοροπιημένη αγωνιστική νοοτροπία, πραγμα λογικό για τις ελάχιστες ημέρες που είχε ο Γιαννάκης στη διάθεση του.
Και κανα δυο μικρές λεπτομέρειες:
1. Αυτό που ακούστηκε παλιότερα από τον Κώστα, οι γκρίνιες του Μάσει στον διαιτητή για φάουλ που πολλές φορές μας στοιχίζουν ένα καλάθι ή μια άμυνα που δεν προλαβαίνει να οργανωθεί
2. Οι γκρίνιες μεταξύ των παικτών που φέτος είναι λιγάκι πιο έντονες από πέρυσι, όταν κάποιος διαφωνεί με κάποια ενέργεια του άλλου. Τους το είπε και ο Χέρμπερτ σε κάποιο timeout.
Τέλος, η μετάδοση του αγώνα: κορυφαίος ο εκφωνητής, γνήσιος και αυθόρμητος ο ενθουσιασμός του όταν ο Ολυμπιακός πλησίαζε. Τελικά υπάρχουν κατάλοιπα από την εποχή που ο Άρης του Γκάλη σάρωνε αήττητος τα πάντα επί μια4ετία, κι ας περάσαν 20 χρόνια. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτή την συμπεριφορά...

Ανώνυμος είπε...

Για το αρχείο μεν, αλλά ας σημειωθούν oι "διακριτικές" παρεμβάσεις της διαιτησίας:
1. Το αντιαθλητικό φάουλ του Τσαλδάρη στο πρώτο ημίχρονο. Πάτσισε όμως με το αντίστοιχο του Βασιλόπουλου στο δεύτερο.
2. Φάουλ στο Μότολα από το Βασιλόπουλο μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Ο διαιτητής αν και μπροστά δίνει τη μπάλα out.
3. Στο δεύτερο ημίχρονο τo follow - κάρφωμα του Μάσει είναι καί φάουλ που δεν δίνεται
4. Το καλάθι και φάουλ του Μάσει που δεν μέτρησε
5. Το φάουλ στο τρίποντο του Τεόντοσιτς και οι 3 βολές που δόθηκαν.
6. Στην πολύ σκληρή πίεση στον Ουάσιγκτον που σφυριζόταν φάουλ μόνο όταν ήταν εξόφθαλμα.
7.Οι δύο βολές - εφεύρεση στον Βασιλειάδη που έφεραν το σκορ στο 53-53