Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Γράψτε εσείς...

Γράψτε εσείς τα συναισθήματα σας για τη νίκη του Άρη, ή ακόμη και τις ήττες ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΜΕΝΤ, ΑΕΛ. Εγώ θα γράψω το απόγευμα ή το βράδυ, αφού διάβασα δύο μέιλ τα οποία μου έκοψαν κάθε όρεξη που είχα πρωί - πρωί για να γράψω. Το ένα επέμενε για τις αλλαγές στην ομάδα, και το άλλο έλεγε για τον... Τέρι και ότι πρέπει να αλλαχθεί για να έρθει ένας ψηλός!
Περιμένω να δω τις δικές σας απόψεις, γιατί η δική μου "εξαϋλώθηκε" μετά από δεκάδες μέιλς, τηλεφωνήματα και μηνύματα όλη την εβδομάδα για τον κακό δρόμο που έχει πάρει ο Άρης. Σας περιμένω!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Άρη μου!Χθες ήσουν πραγματικός Θεός του Πολέμου!
O Άρης ασφαλώς και δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα.Υπάρχουν άτομα ,τα οποία δεν γνωρίζουν πολλά από το άθλημα και μετά από κάθε ήττα βρίζουν,να φύγε ο τάδε και ο δείνα, ενώ μόλις κερδίζουμε θεοποιοούν όσους έβριζαν.Υπάρχουν επίσης άλλοι που δεν ξέρουν "γρι" από μπάσκετ και φωναζουν συνέχεια "Άρης Άρης",βρίζοντας αυτούς που κριτίκαραν την ομάδα.Υπάρχουν και άλλες χειρότερες κατηγορίες.Αυτοί που περιμένουν την πρώτη στραβή για να κράξουν,ενώ όταν κερδίζουμε κλείνονται στις τρύπες τους,αυτοί που δεν έχουν κρίση και κάνουν μόκο όταν χάνουμε ενώ όταν κερδίζουμε βγαίνουν και βρίζουν αυτούς που κριτίκαραν.Εγώ καταθέτοντας την ταπεινή μου άποψη,απευθύνομαι στους γνώστες του αθλήματος,όχι στις "μυρωδιές",που το παίζουν ξερόλες,ούτε στα "πρόβατα" που κανουν ό,τι τους λένε χωρίς να φιλτράρουν αυτά που ακούν.
Ο Άρης χθες ήταν πεισμωμένος για τη νίκη.Οι παίκτες γεμάτοι πάθος πίστεψαν περισσότερο από καθε άλλον στη νίκη.Ίσως πίστεψαν περισσότερο και από αυτούς που πήγαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφτασαν να προηγούνται μέχρι και 18 πόντους απέναντι σε μία απο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.Το κυριότερο είναι ότι δεν πτοήθηκαν όταν ο αντίπαλος τους έφτασε στον πόντο και όλα έδειχναν ότι ειχαν το ψυχολογικό disadvantage.
Aπέδειξαν ότι αξίζουν σαν παίκτες δικαιώνοντας όσους πίστευαν σ'αυτούς.Η εκτίμησή μου εδώ και καιρό είναι ότι η ομάδα δεν χρειάζεται άλλες αλλαγές.Το πρόβλημα το εντοπίζω στον προπονητή, ο οποίος έδειξε να χάνει την επαφή του με τους παίκτες και να μην μπορεί να τους επιβληθεί.Επιθετικά η ομάδα έπαιζε άναρχα και έτρωγε πάρα πολλούς πολλούς πόντους σε κάθε ματς ειδικά απέναντι σε στοιχειωδώς αξιόλογες ομάδες.Μακάρι η χτεσινή εμφάνιση να ήταν το εφαλτήριο πολλών αλλαγών αγωνιστικά και ψυχολογικά.θα είναι όμως τεράστιο λάθος να προτρέξουν μερικοί και να βιαστούν ν'ανανεώσουν το συμβόλαιο του coach.Δεν πρέπει κανένας τους να πέσει στην λούμπα της νίκης απέναντι στον ΠΑΟ έπειτα από έξι χρόνια.Απαιτούμε διάρκεια στην απόδοση της ομάδας και όχι εκλαμψεις.Θα είναι έγκλημα να εφησυχαστούν μερικοί επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναικό.Η όποια απόδοση του αντιπάλου δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τη νίκη μας.
Αυτό που χαρακτήρισε τη χθεσινή μας απόδοση ήταν σκληρή αμυνα,σωστές επιλογές επιθετικά,πειθαρχία στο παιχνίδι,σοβαρότητα και συγκέντρωση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα,πείσμα και πάθος.Πιστέψτε αυτά τα δύο τελευταία στοιχεία ειναι που θέλει να βλέπει ο Αρειανός οπαδός και ας μην έχουμε πάντα νικηφόρα αποτελέσματα.Αν χάναμε χθες ο κόσμος δεν θα έκραζε.Όχι γιατί αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟ αλλά γιατί θ'αναγνώριζε στους παίκτες το πείσμα και το πάθος τους για τη νίκη.Τέτοιες εμφανίσεις αξίζουν πράγματι χειροκρότημα είτε κερδίσεις είτε χάσεις..

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στα παιδία, αξίζουν συγχαρητήρια.

A.D είπε...

Μπράβο σε όλους τους παίκτες για αυτή την μεγάλη από κάθε άποψη νίκη. Εαν δεν αλλάξει πάντως η νοοτροπία μας θα κάνουμε καιρό να ξαναπανηγυρίσουμε παρόμοιες νίκες. Οταν η ομάδα που έβαλε την Θεσσαλονική στον Ευρωπαικό χάρτη τα τελευταία 20 χρόνια (σε οποιοδήποτε άθλημα) έχει 1200 - και αυτά με ζόρι - διαρκείας, όταν η Αλμπα Βερολίνου έχει περίπου 6500 και η Μαλαγα έχει περίπου 9000 ποιος φταίει; Εαν δεν στηρίξουμε ΕΜΕΙΣ την ομάδα δεν πρόκειται να πάμε ποτέ πραγματικά μπροστά. Πρόεδροι σαν αυτούς που έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός δεν πρόκειται να έχουμε εμείς για πολύ καιρό. Τα πάντα λοιπόν είναι επάνω μας. Αντε τώρα και στην ευρωλίγκα

Ανώνυμος είπε...

HBSlag:
Sygxarhthria sthn omada kai se olous, paiktes, proponhth ktl... Ta provlhmata omos synexizoun na yparxoun,mhn ksegeliomaste kai prosoxh... An xasoume apo Taou mhn ksanarxisoume ta idia...Oloi eythynontan gia thn asxhmh katastash sthn omada alla douleia mas einai na sthrizoume ton Ari mas me kathe meso (yliko kai aylo) xoris auto na shmainei oti den mporoume na leme thn apopsh mas kai na askoume kaloproaireth kritikh. (oxi anarthres fones kai proponhthliki)Oso gia ton parapano filo, nai h Malaga exei 9.000 kai h Alba 6.500 omos h sygkrish einai teleios astoxh.. Poios o plhthysmos ton parapano poleon, poses omades exei h kathe mia kai poio to meso eisodhma ton katoikon tous; Ta 1.000 me to zori diarkeias mas pantos einai aparadekto noumero... Kai ylikh sthriksh den einai mono ta diarkeias, mhn ksexniomaste!

Ανώνυμος είπε...

Κε Κούση καλημέρα,
διαβάζω τα άρθρα σας σχεδόν σε καθημερινή βάση και θα ήθελα να διευκρινίσω και γω τη θέση μου, την οποία αρκετές φορές εξέφρασα σε αυτό εδώ το blog. Η ομάδα του Άρη έχει (με τις προσθήκες Μπόισα και Ντάριους) σίγουρα καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ από πέρυσι ( και φυσικά από άλλες χρονιές) και για αυτό όλοι εκφράσαν την ανυσηχία τους ότι είναι κρίμα με αυτό το δεδομένο να ασκεί χαμηλότερη έλξη στον κόσμο σε σχέση με πέρυσι (βλ αριθμό εισητηρίων).
Εντοπίσαμε όλοι καλοπροέραιτα ένα πρόβλημα στον προπονητή σχετικά με τον τρόπο που επιβάλλεται στους παίκτες, που διαχειρίζεται την ψυχολογία τις ομάδας κλπ. Δεν είναι ότι δεν το έκανε ποτέ, διαπιστώσαμε όμως μια αστάθεια στην επαφή του με τους παίκτες και γενικά στο ρόλο που έχει.
Είχα γράψει και παλιότερα ότι αυτή τη στιγμή η λιγότερο επίφοβη κίνηση της διοίκησης θα ήταν να λύσει το πρόβλημα "εκ των έσω" ευαισθητοποιώντας παίκτες και προπόνητή αλλά και ταυτόχρονα θέτωντας τους προ των ευθυνών τους. Τυχόν αντικατάσταση του Χέρμπερτ θα απαιτούσε χρήματα και διαθέσιμο έναν προπονητή που μάλλον είναι δύσκολο να βρεθεί αυτη τη στιγμή.
Η διοίκηση διάλεξε την "λογική" λύση ελαχιστοποιώντας το ρίσκο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί ώριμα καταστάσεις κρίσεις αλλά και ότι είναι σε θέση να επικοινωνεί με παίκτες και τεχνική ηγεσία στον τόνο που χρειάζεται κάθε φορά.
Τα παραπάνω τα υποστηρίζω ανεξαρτήτως αποτελέσματος με ΠΑΟ και δεν εκθειάζω κανέναν μόνο και μόνο εξ΄αιτίας της πολύ σημαντικής νίκης.
Το αποτέλεσμα του αγώνα έδειξε, όπως και στον αγώνα εκτός με την ΕΦΕΣ ότι πράγματι η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες υπό ορισμένες - γνωστές σε όλους πια - προϋποθέσεις, κι ας μην πιάσανε το maximum της απόδοσης τους αρκετοί παίκτες του Αρη προχτές.
Το σημείο που θέλω να σταθώ είναι ότι έγινε μεν η ένεση ηθικού που η ομάδα χρειάζοταν, πρέπει όμως να βρεθεί και η ένεση της διάρκειας σε ότι αφορά την προπονητική απόδοση της τρεχνικής ηγεσίας και κατά συνέπεια της απόδοσηςε των παικτών και της ομάδας στο σύνολο.. Δεν αναφέρομαι στα "σούρτα φέρτα" στον πάγκο και σε διάφορα άλλα πράγματά που αναφέρατε στην πρωινή σας ραδιφωνική εκπομπή αλλά στην διάρκεια της επαφής του με την ομάδα, τον κάθε παίκτη ξεχωριστά σε θέματα προσωπικής του απόδοσης, δυνατής άμυνας απο το πρώτο δεκάλεπτο και πολλά άλλα που έχουν κατα καιρούς γραφεί. Σαφώς και ο προπονητής πιστώνεται την πολύ μεγάλη νίκη, θα ήταν άδικο να πιστώνεται μόνο ήττες. Εντοπίζουμε όμως κάποια πράγματα που θα δώσουν στον Άρη ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και κυρίως διάρκεια. Δεν είμαστε όλοι αυστηροί κριτές που είτε πανηγυρίζουν, είτε βρίζουν. Ασχολούμαστε με τον Άρη από τη "προ Γκάλη" εποχή και δικαιούμαστε να απαιτούμε κάτι καλύτερο όταν αυτό επιτυχάνεται με φυσιολογικές διορθωτικές κινήσεις και όχι με τα εκατομύρια ευρώ των προέδρων της Αθήνας.
Συνοψίζω το συμπέρασμα όσων έγραψα δανειζόμενος το σχετικό κείμενο από προηγούμενη δήλωση:


"...Μακάρι η χτεσινή εμφάνιση να ήταν το εφαλτήριο πολλών αλλαγών αγωνιστικά και ψυχολογικά.θα είναι όμως τεράστιο λάθος να προτρέξουν μερικοί και να βιαστούν ν'ανανεώσουν το συμβόλαιο του coach.Δεν πρέπει κανένας τους να πέσει στην λούμπα της νίκης απέναντι στον ΠΑΟ έπειτα από έξι χρόνια.Απαιτούμε διάρκεια στην απόδοση της ομάδας και όχι εκλαμψεις."

Να 'στε όλοι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Κώστας γράφει:
Καλημερα σε όλους

Οι απόψεις όλων ειναι σεβαστές, δεν ειμαι εγώ ή κανείς άλλος πιστεύω, αυτός που θα κρίνει αν είναι σωστές ή όχι. Απλα πιστεύω ότι όταν είσαι Άρης, ΠΑΟΚ ή Ηρακλής ή Πανόραμα θα πρέπει να είσαι Άρης όταν χάνει απ' τον Ηλυσιακό, ΠΑΟΚ όταν χάνει απ' την Ολύμπια, Ηρακλής όταν χάνει απ' το Πανόραμα. Και να ξέρεις γιατί χάνεις... Αλλά να μην περιμένεις να αλλάξει το "κακό" αν εσύ ο ίδιος πρώτα δεν κάνεις κάτι γι' αυτό. Μην περιμένεις τους άλλους. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου για το πως πρέπει να είναι ένας
φίλ-αθλος.

Τα λεμε

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σωστό αυτό, συμφωνώ οριζόντια και κάθετα!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τους προηγούμενους φίλους. Την ομάδα μας πρέπει να την (υπο)στηρίζουμε και στις ήττες κι όχι μόνο να πανηγυρίζουμε στις νίκες της. Ας μη ξεχνάμε το budget της ομάδας και τους περιορισμούς που αυτό επιβάλλει. Βλέπετε, ούτε τον Ουίλκινσον μπορέσαμε να κρατήσουμε και σίγουρα κι ο Μάσεϊ θα μας φύγει του χρόνου (ούτε υψηλές ρήτρες μπορούμε να τους βάλουμε, με τα χρήματα που τους δίνουμε..). Ας μην ονειρευόμαστε λοιπόν final four και τελικούς πρωταθλήματος (χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθεί για το καλύτερο). Έχουμε καλό υλικό και σοβαρό προπονητή, που κάνει ό,τι μπορεί με τα όπλα που έχει στα χέρια του.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία